Reklama

Reklama

Jedné noci dostal mladý, a nepříliš zdatný žák školy kung-fu Kao nečekanou návštěvu - těžce raněného Chinga, mistra Shaolinu, který ho poprosí o pomoc a úkryt. Ching měl spor s obávanou bandou Tří Draků, kteří se stali jeho nepřáteli na život a na smrt. Kao se od svého přítele a nového mistra naučil staré bojové technice Shaolinu a stáhl se do samoty, aby se jí mohl plně věnovat. Po letech se dověděl, že Tři Draci usmrtili přítele Chinga a usadili se v domě jeho bývalého učitele. A tak nastává den pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z kung-fu klasik od Intersonicu a nemyslim si, ze by ma stale bavila len vdaka nostalgii. Pribeh je klasicky jednoduchy, ale perfektne funkcny. Jedna sa o klasicku pomstu mladika (Yuen Tak) za smrt jedneho z jeho majstrov. To ze ma vlastne dvoch majstrov je jedinou inovaciou v deji. Jeden ho prilis dobre kung-fu neuci, ale kedze ho k sebe prichylil, ked bol na ulici, tak mu je vdacny. A druhemu zachrani docasne zivot, tak ho na oplatku stihne naucit poriadne kung-fu. Ale trojica zaporakov vedenych diabolskym bielovlasym sefom (Johnny Lung), ktory v boji pouziva aj cop zakratko druheho majstra dostihne a zabije, takze mladik môze pomaly nastupit na cestu pomsty a jedneho zlosyna za druhym pozabijat. Napriek nametu film nema temnu atmosferu, ale prave naopak. Je podany v Jackie Chanovskom komedialnom style. Mlady Yuen Tak tu dokazuje, ze mal celkom slusny komedialny talent a aj herecku charizmu. Bohuzial sa nasledne zacal venovat choreografii a pred kamerou sme ho uz videli malokedy. V tomto filme ale v bitkach predvadza svoj talent naplno. V bitkach este citit pozostatky fazovanej choreografie, ale casto je tak dynamicka az je skoro uplne plynula. No a to mnozstvo kombinacii na jeden zaber je nieco ohromujuce. Na Shaw Brothers produkciu bitky obsahuju aj mnozstvo skvelych akrobatickych kuskov. V tomto smere sa Yuen Takovi vyrovna len Yuen Biao alebo Hsiao Ho. Ani Jackie take kusky vo svojich filmoch nepredvadzal. Na rozdiel od dalscih spickovych kaskaderov ako Chin Kar Lok alebo Mars, ktory vo svojich solovkach v bitkach prilis nezaziarili, kedze boli zamerane len na vsemozne pady, Yuen Tak tu predvadza v bitkach pekne pestru choreografiu. Drobnym minusom filmu je len klasicka studiovost kulis v ktorych sa film odohrava. Plus zaporaci mohli mat aj nejaku lepsiu motivaciu ako to, ze su proste zli. Celkovo sa jedna o skvele komedialne kung-fu, ktore by malo uspokojit kazdeho fanusika Chanovskych oldschoolov. 9/10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Shaolinem sice mnoho společného nemá, ale klasa to je. Obzvlášť efektní je boj nejstaršího "zlého mistra" pomocí copu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních kung fu filmů na našem porevolučním videotrhu, který na něj uvedl Intersonic v rámci své shaolinské série. Sedmdesátkově pomalé kung fu scény, herecké přehrávání a navrch český rychlodabing (přes dabing německý) ze začátku devadesátek. A jakmile je hlavní záporák s vražedným bílým copem zlikvidován sympatickým hrdinou, okamžitě naskakuje titulek Konec. Spolu se MSTITELEM S PÍŠŤALOU mé první setkání se světem filmového kung fu. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních kung-fu filmů, co jsem viděl. Do dnes mám doma starou vhesku s příšerným českým dubingem, pod kterým je slyšet navíc ten německý. To ale vůbec nabrání tomu, aby jsem si ten film užil. Viděl jsem už mnohokrát a určitě ještě uvidím, už jen proto, abych si připoměl dětství. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V detstve miloval kung-fu filmy hadam kazdy chalan. Niektore sceny sa mi vrili hlboko do pamati a kedykolvek si ich zivo predstavim. Ku kung-fu filmom som sa znova vratil uz ako dospely a tak som bol velmi zvedavy, ako budem teraz vnimat film, ktory som miloval ako krpec. Musim povedat, ze som mal skvely vkus ! :). Giagant shaolinu je hadam tym najtypickejsim kung-fu filmom aky poznam. Originalitu tu nenajdete, avsak vsetko, co by ste od takehoto filmu cakali tu je, a naviac v skvelom spracovani. V ramci zanru bezchybny pribeh so skvelo fungujucou dramatickou zlozkou, slapstick humor, vyborne treningove sceny a naozaj dlhe a pocetne bojove sceny s krasnou - typickou "Shaw brothers" choreografiou. Je to jednoduche. Mate radi kung fu = tento film sa vam bude VELMI pacit. (10/10) ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

S Kuan Tai Chenem i karatistou Wang Lung Weiem jsem prozatím zhlédl asi 30 snímků různých kvalit. Až zde v 3 Evil Masters (1980) pro mne oba předvádí nejlepší výkony. Může za to úžasná choreografie rychlých a propracovaných soubojů akčního režiséra Hsu Hsia (má i menší roli), práce kamery a nepochybně mrštný um akrobata Tak Yuena. Dlužno dodat, že skvělým soubojem se tu blýskne i akční režisér Yuen Fai vs Tak Yuen. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

V souboji s bandou "Tří draků" je Jin Tien-yun zraněn a dostane se mu pomoci od mladého bojovníka jménem Gao Jian, kterého Jin začne tajně učit kung-fu. Gao Jian musí opustit svoji školu, ale když se s odstupem doby dozví, že byl Jin Tien-yun zákeřně zabit, vydává se ho pomstít. Ve filmu mi moc nesedlo odlehčení v podobě vtípků a to i během soubojů. Před léty by to bylo za čtyři hvězdy dnes pouze za tři. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasická hongkongská mlátička, ovšem s překvapivě otupělými hranami typické příběhové naivity a herecké afektovanosti. Ne, že bychom tu jedno či druhé nenašli, ovšem afektovanost se omezuje prakticky jen na občasná vystoupení dvou nedůležitých "komických" trotlů a naivita je vcelku slušně překryta charismatickými herci v důležitějších rolích. Snad jen představitel hlavního hrdiny Kaa mohl volit pro svou travesti show výraznější make-up a vzrušivější kostýmky. Ale abych zůstal věrný i své prioritní orientaci: Byly tam i pravé nefalšované a hezké kozy! Trojky. Za čtyři. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších Kung-fu vecičiek, ktorá dlhé roky kolovala na VHSkách. Osobne som sa len horko ťažko rozpamätal vďaka komentáru od Geminiho, v ktorom spomína súboj vrkočom. Vďaka traileru som si oživil spomienky na 100x videnú klasiku žánru. Spomínaný trailer si môžete pozrieť tu: http://www.youtube.com/watch?v=Y_5Y0EjPxYQ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před 30 lety možná ok, ale v dnešní době už velice směšné. Když to srovnám se starými Chanovkami, tak ty jsou o několik tříd výš. Takže stářím to asi nebude. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Lineární zápletka nedělá z tohoto filmu lecjaký zážitek. Děj je klasická honba za pomstou a postupné vypracování se na bojovou úroveň nepřítele. Snímek vděčí za dobrou zábavu zejména díky skvělým bojovým a tréninkovým scénám, docela dobré kameře (nájezdy a úhly při bojích) a samozřejmě bojovému umění Kung-Fu, jenž nám hlavní a sympatický hrdina předkládá s neuvěřitelným šarmem, přirozeností a ladností jak se na vyhublého asiata sluší a patří. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Absolutní hodnocení není ovlivněno nostalgií, ale zároveň platí v rámci žánru, přirozeně. Asi před dvěma lety jsem to rozkoukal a film způsobil, že jsem skončil s kung-fu - už mě to schéma (přehrávání a expresivní gesta, pomsta, učitel, bratr, komická figura, zvířecí styly) fakt nebavilo a zavrhl jsem v podstatě žánr jako mladický výstřelek. Další důkaz jak hodnocení filmů může být ovlivněno momentálním rozpoležením. Čirou náhodou jsem se k té roztomilé orig. VHS z výprodeje (ano Der Shaolin Gigant se slyšitelnou němčinou) teď dostal a nestačil jsem zírat. Fakt jízda a ne ledajaká SPOILER a ten konec je neuvěřitelnej, probodnutí, ENDE, zapomeň - žádné shledání a kudrlinky, boží. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Druhou "hongkongskou" vlnu u nás přivodil Intersonic vydáním tohoto kousku, "Mistra Shaolinu" a i zde již tehdy známých "36-ti komnat". Očekávali jsme, že se dočkáme pokračování posledně jmenované legendy, nicméně jsme s mírným rozčarováním zjistili, že spolu nemají jednotlivé snímky nic společného. Nic to nezměnilo na tom, že jsme si je skvěle užívali, ale kouzlo "Komnat" už se nedostavilo. Tento byl z trojice asi nejakčnější (a tedy ve výsledku snad i nejpopulárnější), zároveň však dějově nejprostodušší a zážitkově srovnatelný s mnoha jinými filmy své kategorie a doby. Btw vždycky mě dostával konec - poslední bitka končí a než frajer doskočí na nohy, zasáhne nemilosrdně střihač a film striktně ukončí;) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Solídne kung-fu so slabučkým scenárom a príšernými dialógmi (ktorým veľmi nepomohol ani kvázi dabing). ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Můj první Kung-fu film, který si vybavuji a taky nejoblíbenější. Film jsem viděl nesčetněkrát a stále baví. Souboje jsou skvěle natočené, místy vtipné, místy vážné. Příběh je povedený a baví. Celkové pojetí filmu je vtipnějšího ražení, díky dvojici šašků, kteří dělají hlavnímu hrdinovi naschvál. Pro mě je i nezapomenutelný skvělý dabing, pod kterým je slyšet němčina, a který mě vždy pobaví svými hláškami. Pro mě nestárnoucí klasika, které dávám 100% :) ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý film, parádní souboje, skvělá hudba a úžasný humor. Naprosto mě dostal souboj Gaa Jiana prvním ze tří Draků. Yuen Tak si mě naprosto získal svým vynikajícím hereckým výkonem. Tento film se v mém žebříčku oblíbených filmů zařadil hodně vysoko. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Tak toto je klasika. Videl som to prvý krát počiatkom 90tých rokov na VHSke. Možno neskôr ešte raz, ale po toľkých rokoch sa prebudila nostalgia a musel som si to zohnať a pozrieť opäť. Bol to taký dabing, keď všetkých dabuje jeden hlas a v pozadí ešte znela aj nemčina, ale v pohode. Ten bojovník čo používa vlasy ako bič je proste nezabudnuteľný. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Půl hvězdičky za nechtěnou vtipnost (reálná vtipnost neexistuje), protože jinak je to stejné, jako kdybychom se s partou kamarádů domluvili, že natočíme úplnou kreténskou píčovinu a vyšlo nám to na jedničku. Jestli se to někomu líbí, tak budiž, ale pro mě je tohle kousíček od odpadu. 10% ()

Reklama

Reklama