Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

VOD (1)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Wes Craven natočil Hory mají oči (1977), Noční můra v Elm Street (1984), Vřískot (1996), ale aj totálne nudnú, nevtipnú, nestrašidelnú sračku Lidé pod schody. Obsadil manželský pár z Twin Peaks a nechal ich honiť malého černouška, a ja som len neveriacky krútil hlavou, prečo tento skvost dostal priestor v rámci Encyklopedie hororového filmu. Zasa po cca roku musím siahnuť na dno hodnotiacej škály a dať odpadový cejch. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bože, tohle byla chujovina. Ale věřte mi nebo ne, takhle jsem se nezasmál hodně dlouho. A určitě tomu přispěl i českej dabing, kterej prostě neměl chybu. Před tím černým klukem by se měl mít na pozoru i osmdesátkovej Rocky nebo Arny. Ten to tam sypal, že jsem si chvíli říkal, na co to proboha vůbec koukám. Větší wtf pocit jsem neměl...no snad nikdy :-D ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprostá úchylárna s taťkou a mamkou "Burn-in-Hell", kteří ve svém domečku zavírají dětičky a samozřejmě jako správná rodinka mají i psíka... Rozhodně nečekejte nějaký horror, napětí či snad vážný film, ale pokud vám stačí odddychová zábava plná skvělých hlášek a ujeté zábavy tak rozhodně stojí za pozornost. Film ustojí i dětského hlavního hrdinu ze sociálně slabší vrstvy, ale závěrečnou třetinu již bohužel ne. Obvzláště úplný závěr je věc, kterou si mohl Craven odpustit. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na jméno režiséra tohoto filmu se možná někomu podlomí kolena, ale mně ne. Je to klasický béčkový horor, který nemůže ničím překvapit. Craven nám servíruje perverzního taťku s mamkou, kteří jsou navíc sourozenci, aby to bylo ještě nechutnější. Je pravda, že z obu se mi zvedal kufr. Lidé pod schody jsou k smíchu. Ještě víc k smíchu je důvod, proč tam jsou. Nejlepší byly scény s rotvajlerem. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Proboha to byl divnej film. Dva naprosto vyšinutý dementi kradou a zohavujou děti, ze kterejch vyrostou zombíci nebo něco na ten způsob. Horor/Komedie, to taky moc nesedí. Bacích scén je minumum, lekačka žádná, vtip ani jeden. Navíc nezajímaví herci a celkový příběh nestál za nic. Jediná hvězda je za Špačka. Ten se mi tam jako jeiný líbil. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Původním autorem hudby byl Graeme Revell, ale jeho hudba byla zamítnuta (ačkoli u závěrečných titulků byl uveden jako autor doplňkové hudby). (ČSFD)
  • Rodiče týraných dětí se v celém filmu oslovují "mámo" a "táto". Jejich jména ve filmu nikdy nezazní. (Alfréda)
  • Film vydělal zpět svůj rozpočet 6 milionů amerických dolarů během několika dní po uvedení do kin. (ČSFD)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama