Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch filmů, kterým jsem se docela vyhýbal, ale právě Vánoce se ukázaly jako vhodnou dobou, kdy se na snímek podívat. Emma Thompson je prostě skvělá, navíc nejen jako herečka, ale také jako scénáristka. K tomu ještě další výborní herci, s kterými si tenhle pohádkový film rádi užijete. Zábavné a barevně krásné až kýčovité. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Typická Britská pohádka, především díky maskám jednotlivých postav - velký rypáky, zrzavý nemehla, děti s pitomým výrazem, který jsou však mastermindi, kýčovité kostýmy a líčení zlých postav (především tetička Stitchová a paní Selma Quicklyová měly ránu) a estetické prvky (např. kulisy baráku, kostýmy na svatbě) zase smrděly Francií.. přes tohle všechno zmutovaná a leckdy neviditelná chůva McPhee vykvetla v motýla a všechno zachránila. LOL. A teď vážně - začátek hroznej, Colin Firth je takový netáhlo a děti mě sraly - nakonec to ale bylo celkem pěkný a tak si to minimálně průměrné hodnocení určitě zaslouží, ne-li víc :) ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film na který nedám dopustit. Jsem si jistá, že tvůrce trochu inspirovala Mary Poppins a nedávám jim to vůbec za zlé, protože inspiraci čerpali skvělou. Emma Thompson se role chůvy McPhee zhostila po svém a originálním způsobem. Colin Firth se do té role perfektně hodil, navíc úžasné efekty a konec jaký má v takových filmech být - kouzelný. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príjemne rozprávková rodinná komédia, ktorá vďaka britskému duchu funguje výborne snáď pre všetky generácie. Klasický príbeh a morálne ponaučenia zabalené v tak atraktívnej a humornej šupke musia rovnako potešiť deti i dospelých. Je možné tomu vyčítať infantilnosť i gýčovitosť, ale kto by to, úspešne sa vrátiac do detských čias, preboha, robil? (70%) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách vlastně ničím zvlášť originální, barevné jak cukrářův sen a s tím přechodem k sentimentu a moralitkám se mohlo chvíli počkat. Děti bych klidně nechal řádit a vyniknout o trochu déle. Na druhou stranu, něco tak jednoduše povedeně kouzelného jsem už dlouho neviděl a líbí se mi to možná i více než kapánek přestylizovaný "Lemony Snicket's". ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Pohádkový příběh za 34 mil. dolarů vstoupil do amerických kin (27. – 29. 1. 2005) se ziskem 14,5 milionů na druhou příčku v žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se po třech měsících promítání vyšplhal na 47,1 milionů dolarů. (imro)
  • Emma Thompson se při psaní scénáře inspirovala sérii knih Christianny Brandové „Nurse Matylda“. (Olík)
  • Snímek je návratem Angely Lansbury, známé hlavně ze seriálu To je vražda, napsala, na plochu celovečerních filmů. Poslední dvě dekády se totiž věnovala jen televizním projektům, nebo dabingu animovaných filmů. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama