Reklama

Reklama

Msta přichází z močálu

  • Česko Msta přichozího z močálu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Alec Holland prošel hroznou změnou. Jako oběť děsivé chemické nehody se stal mutantem, který musí opustit společnost a je odsouzen k prodírání se slizkým bahnem v bažinách, jimž se každý vyhne. Jeho jediným cílem je pomsta. Když se nakonec střetne s ďábelským maniakem, který je za jeho stav odpovědný, je scéna připravena na nelítostný boj na život a na smrt. (McLushi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna je toto len priemerny horor Wesa Cravena /Nightmare on Elm Street, Scream/. Baziny su sice fascinujuce a maju hodne do seba, ale potom vo filme nastupi velka nuda, priserky maju slabe gumenne masky a atmosfera bola slaba a nedomyslena. Herecke vykony o nicom, ale to je v hororoch dobrym zvykom uz X rokov. Z hercov mi prisiel znamy len Louis Jourdan /zaporak Kamal Khan z bondovky Octopussy/. 50 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akčno-hororové (skôr iba to akčné) B-čko, šmrncnuté troškou vedeckej sci-fi. Monštrum nie je vlastne ani monštrum, skôr by som povedal, že vyzerá ako nejaký lacný superhrdina v prevleku, niečo medzi Hulkom a tým červeným z Fantastickej štvorky. Príbeh je viac-menej blud a prakticky jedno velké klišé s mnohými a mnohými nelogizmami (netvor a vojaci, vojaci a ženská, ženská a malý černoch, netvor a záporák). Pobaví ale vtipnými hláškami (bohužiaľ) a sexi herečkou A. Barbeau, ktorú asi všetci budú poznať z hororu Hmla. Aj ked je to celé nevalné, určite nenudí. Komedionálne ladené pokračovanie si ale radšej nechám ujsť. Hodnotenie: 55% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

I mistr Craven se utne. Báchorka vydávaná za horor o zmutovaném doktorovi, který přebývá v močálech, by z hlediska hororového mohla nabídnout hodně. Jenže je to v podstatě taková nedomrlá a nestrašidelná pohádka ve které toho moc k vidění není. Když se všechno promění spolu s hlavní postavou ve zdlouhavé nic veskrze s chabou úrovní triků, je úplně zbytečné film sledovat i když se dá vnímat jako pocta starým béčkovým hororovým filmům. Snad jedině v téhle rovině film obstojí. Jenže v hororech jsem dost náročný a atributy, které pro mě představují dobrý hororový zážitek se vším všudy, tady zkrátka chybí a nedošly naplnění ani z minimální části. Pane Cravene je mně líto, ale pořádný horor si představuji jinak. 20% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Komix jsem nečetl, takže nemohu posoudit jak moc se film drží své předlohy, ale Cravenovi se tenhle kousek úplně nepovedl... Žádná hororovost, prakticky žádná akce a romantika mezi Swamp Thingem a Adrienne Barbeau taky nefunguje... Prostě jediné co se mi na filmu líbilo byl samotný Bažináč (nostalgicky jsem zavzpomínal na Netvora z Černé laguny) a hlavně pěkné prostředí močálů... Nemůžu si pomoct, ale takovému námětu vážné zpracování příliš nesedí, Jim Wynorski to o pár let později pojal mnohem brakověji, komediálněji a lépe... Ale pořád je Swamp Thing mnohem lepší než Leonardův blábol Man Thing (2005). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi nejpěknějším prvkem snímku je jeho prostředí. Nebezpečné močály a bažiny jsou zde skvěle doplněny pestrým sortimentem květin, především pak orchidejemi. Navíc fakt, že se natáčelo i na vodě domohl k vytvoření několika zajímavých scén viz honička na člunech, nebo topení nebohé Alice. Bohužel těchto světlých okamžiků tu zas až tolik k vidění není. Samotná atmosféra mi moc hororová nepřišla, protože jednotlivé efekty byly vážně docela srandovní a na první pohled vyumělkované. Konečná podoba tvora z bažin i všech ostatních jenž se později změnili v cosi nechutného nevypadala vůbec důvěryhodně a gumové masky ani moc hercům neseděly. Navíc se zde setkáváme i s nepříliš oblíbenou romantickou zápletkou, která je sice pro někoho vyhledávaným zpestřením, zvláště pak u mladších ročníků, ale v tomto filmu šlo o zcela zbytečnou vsuvku. I když po pravdě co jiného už měl do tohoto filmu Craven nacpat, když diváky neměl šanci vystrašit. 5/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Lena Weina a Berniho Wrightsona. (Hans.)
  • Kostýmy příšer se ve vedru neustále rozpadaly, a to dokonce i na hercích, a musely se tedy stále lepit. (LION-MR.T)

Související novinky

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama