Reklama

Reklama

Horká vlna zaplavila L.A., všichni se chystají na velkolepé oslavy 4. července a svět stojí na pokraji katastrofy.  Vlna veder zaplavila Los Angeles. Všichni se chystají na velkolepou oslavu 4. července 2008. Hlavní postavou je boxer Santaros, který trpí amnézií a jehož osudy se spojí s pornoherečkou Krystou, která rozjíždí vlastní televizní projekt. Svět stojí na pokraji společenské, ekonomické a ekologické katastrofy a policejní důstojník Ronald Taverner má důkazy o spiknutí obrovských rozměrů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najbohovskejší casting desaťročia sa v rukách režiséra možno najlepšieho filmu dejín rozplynul do prázdna. Jediné, čo drží vo finálnom produkte ako tak je skvelá hudba, či už od Mobyho alebo od iných kapiel. Nech som si akokoľvek nahováral, že filmom budem príjemne prekvapený (ako pri The Box), opak bol pravdou a Southland Tales sú presne také, ako sa o nich hovorí - monštróznou onaniou inak geniálneho Richarda Kellyho. Film uhnaný do extrému alegórie, kde sa rozplýva v bezmyšlienkovú nudu. Škoda, Sarah Michelle Gellar je pekelne rozkošná... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Divák stejně jako v případě televize či internetu vstupuje do rozjetého vyprávění (jeho celkovou podobu dotváří tři svazky komiksu, který uvozuje události ve filmu), z jehož zběsilého proudu loví dílky velké mozaiky příběhu. Apokalypsa v jednotlivých pasážích přepíná mezi estetikou zpravodajství, reklamy, videoklipu, estrád, reality show, infotainmentu a televizních seriálů, přičemž dramatické scény stylizuje podle zábavních pořadů, soap oper, sitcomů a celého spektra seriálů od romancí po detektivky. Přiznanou pokleslost umocňuje herecké obsazení složené z popkulturních hvězd a celebrit, které hrají typické postavy bulvárního univerza s šestákově znějícími jmény. Kellyho výtvor neoslní tolik tím, co říká (příběh lze vykládat například jako oslavu sebenalezení jedince uprostřed chaosu postmoderního světa), ale spíš tím, jak výstižně dokázal rekonstruovat zkušenost každodenně zakoušené multimediální reality. "Apokalypsa" tedy je příznačné dílo své doby, v němž se zrcadlí schopnost současného člověka prodírat se změtí textových, zvukových a obrazových informací. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Do teď vlastně nevim o co tam přesně šlo, protože příběh je neskutečně složitej, má spoustu postav a každá z nich má svůj příběh, kterým se nakonec nějak propojuje s ostatními, hrozně těžce sem se v tom orientoval a v podstatě se mi to moc nepodařilo, ale stejně to byla paráda. Film disponuje dokonalou audiovizuální stránkou, perfektní atmosférou a i když se člověk v tom příběhu moc neorientuje, tak ho to prostě uchvátí i tak. Tohle je po Donnie Darko další aspirant na kultovní film od Richarda Kellyho, snad při dalším skouknutí se mi odkryje celej příběh a já to celý pořádně pochopim ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

"This is the way the world ends. This is a way the world ends. This is a way the world ends. This is a way the world ends. Not whit a whimper but with a big bang." - T.S. Eliot._ ___ Souložící automobily. Tank s reklamou na Hustler. Justin Timberlake v "berkleyovském" muzikálovém číslo zpívající protiválečnou píseň. Herci hrající své mediální předobrazy. Moby. Okázalá práce s obrazovým polem a četností informací v dnešním mediálně propojeném světě. Střet několika ideologií, neo-marxistické s kapitalistickou, fašističtí a rasističní policisté, lidé z vyšších kruhů v pozici Velkého Bratra. Black rebel Motorcycle Club a Pixies. Realita jako pop-art. Utahování si z mesiášského kultu. Filozofické podhoubí těžící z Lacana. Muse a Elbow. Fůra nápadů a palčivých otázek, na které se nabalují další a drží do překvapivě pohromadě. Kevin Smith jako Santa Claus z Vietnamu. Kinematografická reflexe nejen akčního žánru. Motiv zrcadel a střetu s Reálnem. Kelly jako novodobej Lynch pokukující okatě po kultovnosti a SOUTHLAND TALES jako pocta MULHOLLAND DRIVE. V tom filmu je prostě všechno a kdybych si měl vybrat, co chci vidět před svou smrtí, bylo by to tohle. _____Chcete vědět víc? Klikněte: http://hobituvblog.blogspot.com/2008/03/southland-tales.html . ()

petero 

všechny recenze uživatele

Moby asi mal radosť keď videl ako Kelly zakomponoval jeho skladbu do scény šukajúcich aut. Nebudem v tomto filme hľadať nejaké posolstvo, keď ho tam nevidím tak to proste nebol film pre mňa. Čo však vidím je to, že Kelly sa opakuje a to dosť, až to zaváňa tvorcovou obmedzenou „genialitou“. Film to nie je zložitý ale je sproste podaný. Nehovorím že DONNIE DARKO je geniálny film ale aspoň je chytro natočený, herecky dobre zvládnutý a riešia sa tam zaujímavé veci a to čo sa nerieši necháva na divákovu fantáziu, čo mi úplne na 5* stačilo. SOUTHLAND TALES sú až príliš divné, riešia sa tu absurdné a nezaujímavé veci a herecky to tiež nie je žiadna sláva, ešte aj herci z DD tu vyznievajú ako karikatúry. Zaslúžený prepadák. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (22)

  • Film je druhou polovinou Kellyho hexalogie. První tři části jsou zpracovány jako komiksy a vyšly v průběhu šesti měsíců před premiérou filmu. (hot_spot)
  • V roce 2006 se na festivalu v Cannes film nesetkal s příliš nadšeným ohlasem - průměrné hodnocení bylo 1.1 z 5! (hot_spot)
  • Policejní lodě nesou latinský citát „oderint dum metuant“. Vyřkl ho slavný římský císař Caligula – „Let them hate so long as they fear“. (HellFire)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Horor od tvůrce Donnieho Darka

Horor od tvůrce Donnieho Darka

04.07.2007

Režisér jednoho z nejkultovnějších filmů nového tisíciletí (je neuvěřitelné, že si vynikající Donnie Darko doposud nenašel cestu na tuzemský DVD trh!) se stejně jako další originální tvůrci (třeba… (více)

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Reklama

Reklama