Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Místy výborné, místy neskonale blbé, tu a tam velmi dobrý nápad, někdy dosti trapné i zmatené. Prostě průměr, ale má to vyvedené technické hrátky, slušné tempo a auru "sympatičnosti". První půlka kvalitou vysoce tu druhou převyšuje. Pokud se režisér dokáže poučit z chyb, tak by pokračování mohla být skutečně skvělá; především pokud by se Bekmambetov vydal cestou knižních předloh. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „„Věčná bitva mezi Temnotou a Světlem, krutá, vyrovnaná, bez vítězů a poražených. Bude trvat až dokud se neobjeví člověk předurčený k tomu stát se "Velkým" Jestli se přidá na stranu Světla, Světlo zvítězí. Ale Ti co znají proroctví vědí, že si vybere Temnotu. Lehčí je uhasit světlo, než rozptýlit Temnotu.“ Upíři, čarodějnice, Denní hlídka, Noční Hlídka, lidé s kletbou a to vše v Moskvě. Tak na to jsem byla vážně zvědavá a s překvapením musím konstatovat, že se mi ten zmatek líbil i když jsem se v něm občas ztrácela. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,2miliónaTržby USA $1,502,188Tržby Celosvetovo $33,899,078Tržby za predaj DVD v USA $7,453,882 //počet predaných kusov 468,389║ Po technických stránkach celkom zvládnuté, po príbehovej dosť kostrbaté, nesúrodé. /videl v kine: 55%/ ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

přiznám se bez mučení, že tehle překombinovaný příběh jsem dost dobře nepobral... maníci v brejlích s baterkama a vytuněnejma sanitkama, barevný obrázky s technickýma zpomalovačkama a vránama jsou na celej film trochu málo... je to děsně kůl, ale neméně hloupý. jedním okem tam, druhým ven. dokoukal jsem to před 5 minutama a už jsem půlku zapomněl. naštěstí. 40% ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zmatek nad zmatek....no a co.... pro mě to byla vizuální podívaná, ketrou jsem nečekal a když už musím a chci srovnat MOSFILM s Hollywoodem, tak mezi rozpočtem Hollywoodu a ruských filmů je maximální nepříměr, srovnávat to asi nelze, co se týče nápadů, obrazového zpracování může i se svými miliardovými rozpočty Hollywood zaupířit.... stejně o dělá... :-) Mně se Nočnyj dozor jako nápad i ztvárněním líbil.... A navíc Nescafé chutná díky product placementu jak denním, tak nočním... :-) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Anton Goroděckij (Konstantin Khabenskiy) je ve filmu vykreslen jako upír, pije krev a má upíří zuby. V knize je pouze mágem nižší kategorie. (Idoviren)
  • Představitel Antona, Konstantin Khabenskiy, se před tím než se stal hercem, živil jako noční hlídač. (Karlos80)
  • Film vznikl podle stejnojmenného prvního dílu i u nás známé úspěšné série pěti knih Sergeje Lukyanenka. Pokračováními jsou „Denní hlídka“, "Šerá hlídka", "Temná hlídka" a "Poslední hlídka". Tyto knihy, kterých se jen v Rusku prodalo téměř 3 miliony výtisku, budou též zfilmovany a mluví se i o americkém remaku. (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama