Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vizuální a naprosto neskutečná bomba, která má k dokonalosti kousek, ale víc jak tři hvězdy jí vrazit prostě nemůžu. Hudba, která v ní hrála byla zajímavá, ale přišla mi, že z filmu dělá od začátku do konce napínavou frašku, a hraje i ve chvílích kdy vůbec hrát nemusí, každopádně příběh samotný rozhodně oplývá zajímavou myšlenkou a nechá se na to koukat. Je to prostě anime, kdo jej má rád, rozhodně nepohrdne a okamžitě do tohoto světa zapluje. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vizuálna stránka je proste naozaj úžasná, akú dokážu vytvoriť iba Ázijci, či už plná farieb v digitálnom podaní, čiernobielom, kreslenom, alebo v podaní bábkového snenia. Proste Sky Captaina alebo Immortel strčí hlboko prehlboko do toho najhlbšieho vačku. Prvá polhodina mi doslova vyrazila dych (totálne precítený, nabušený príbeh + neskutočne dokonalá réžia a štylizácia), ďalších 10 min. vo filme nepadlo ani jedno slovo. Potom prišla prvá akčná scéna a zistenie, že režisér predsa len nieje génius. Ďalšie boje však už boli lepšie. Fantázia scenáristu(ov) sa rozletela do nekonečných diaľok a prišla scéna ako z tej najdivokejšej časti anime Akira. Proste po tomto zhliadnutí mám pocit, že už je možné natočiť hocičo. Jednoducho MUST SEE. No však film má 140 min. Ku koncu je vyplnený nekonečnými žvástmi o živote a smrti. -1*. Prečo Japonci musia stále točiť filmy o tomto? A psychický teror na konci ktorý mi ponúkli ma už úplne dorazil. Niekedy asi nieje dobré že ma film takto vtiahne do deja. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Uf! Absolutní bomba. Více než dvouhodinová vizuální orgie, kde vše dokonale ladí s charakteristicky japonským stylem vyprávění. Strhující podívaná s morálním podtextem a téměř shakespearovským závěrem. Kritičtí rejpalové by mohli dodat, že je to poněkud naivní a něktěré záběry nebyly tak uplně dokonalé, ale čert je vem. Jsem na tenhle asiatský styl vyprávění zvyklý, stejně jako na jejich předimenzované emoce i expresivní vyjadřování, takže to pro mě byl rozhodně lepší zážitek než všechno, co v žánru v posledních letech vyprodukovaly západní kinematografie. ()

JFL

všechny recenze uživatele

Podstatnou složkou spektakularity "Casshernu" je jeho vizuální stránka. V tomto ohledu představuje Kirijovo dílo především opulentní orgie postprodukce, které nezahrnují jen počítačově dotvářená prostředí a objekty, ale také barevnou stylizaci jednotlivých záběrů. Více v recenzi na Rejže.cz. (autor Antonín Tesař) ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

To se to blbne a vymejšlí ,,Originální" pojetí a stylizace,když už tu byli Brazil,Robocop,Metropolis,Moderní doba,1948,451st. Fahrenheita, -atd,a tak podob.Nějaké zásadní ,,Filozofické" přesahy,natož Myšlenky se tu určitě nekonaly,ale spíše Dáme tam všecko a uvidíme.....Trochu moc myšlenkování za každou cenu pro mě.-Nicméně film zaujal a pobavil těsně nad těch 60%,-na 61 řekl bych(i když ta Měsíční sonáta, na začátku a na konci-jako že nostalgický motiv??-mě tahá za uši ještě teď ,a i jiných samoúčelných motivů by se ještě našlo....) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Překlad německého textu nacházejícího se nad průchodem do domu doktora Kozuki (Fumiyo Kohinata), zní: "Na památku mé zesnulé ženy". (Conspi)
  • Titulní skladba "Dareka no Negai ga Kanau Koro" byla napsána a odzpívána bývalou režisérovou manželkou Hikaru Utada. (Conspi)
  • Poslední film veterána japonské kinematografie Tatsuya Mihashiho. Ten, ačkoliv všechny herecké scény jeho postavy Dr. Furoie v pořádku dokončil, zemřel v době, kdy se snímek nacházel ve stádiu post-produkce. (Conspi)

Reklama

Reklama