Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage v podání rosničky, který předpovídá jaké bude počasí, nebo spíše toho, který jen poslouchá co mu řekne televizní meteorolog, aby to jen zopakoval před obrazovkami a podal to v zajímavějším podání. Jeho život stojí za …., jeho manželka se s ním rozvedla, děti ho moc nemusí, hlavně syn, lidé po něm házejí co se dá, a jeho otec si o něm myslí že je idiot. Chce dokázat, že dokáže být spasitelem a vrátit manželství do doby, kdy bylo vše v pořádku, kdy se s manželkou nehádal o nekoupené tatarce, ale v tom mu brání exmanželky přítel, kterého na smrt nesnáší. Snaží se sám sobě namluvit, že není strůjcem rodinného neštěstí, kdy každý je bez chuti do života. Žije v iluzích, že se vše změní, když dostane práci v Hallo America a se všema se přestěhuje do NY a začnou všichni, všechno nanovo. Jenže se mýlí, a když má životní příležitost pracovat v Hallo America, najednou ztratí chuť se jí chopit, zjišťuje, že prakticky nemá nikoho a zlost se snaží zamaskovat v střílení do terčů. Každopádně jsem čekal mnohem lepší zápletku, Cage mohl zahrát také lépe. S výkonem z nedávného Obchodníka se smrtí se to nedá srovnat. Prostě Cage se mi na takovéhle role moc nehodí. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Conrad .. Komorně laděný příběh ze života televizního meteorologa. Ten si sní o svém životě, má pro něj vlastní snovou předpověď, ale podobně jako u počasí se téměř nic neděje tak, jak by jemu samotnému vyhovovalo. Děj je protkán několika životními moudry a ochucen decentně inteligentním humorem, který je místy mrazivý jako záliv v úvodu. Režisér měl naštěstí velkou oporu ve skvělém představiteli hlavní role, jakým Nicolas Cage po celou dobu přesvědčivě dokazuje, že je. 70%. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý filmový zážitek, něco takového jsem od dob "Přízračného světa" už dlouho postrádal. Melancholický a chvílema takovým smutným způsobem vtipný film, stejně jako výkon brilantního Cage. Michael Caine je taky excelentní a i ti další herci to dost dobře zvládají, zvlášť Cageova tlustá dcera si v ničem nezadá s Thurmanem Mermannem ze "Santa je úchyl." Skvělá hudba a kamera. Skvělý scénář. A v neposlední řadě skvělá režie. Gore Verbinski dokázal, že bez problémů natočí opravdu jakýkoli žánr. Gore Verbinski je masér. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sled pohromadě nedržících epizodek, kterým chybí pointa. Podivná splácanina, která si neúspěšně hraje na umění a na chytrý film plný životních mouder, jímž není. Verbinski by se neměl pokoušet o druhou ´Americkou krásu´ a měl by se držet toho, co mu jde nejlépe, totiž sezónní blockbustery. Ovšem znovuzrozený Cage tady byl skvělý a díky tomu, že celou dobu nesleze z obrazu, činí tenhle film ještě jakž takž koukatelným. 2 a půl*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Verbinski zabrousil z vod blockbusterů k podivnému snímku o dalším "looserovi" s krizí středního věku. Není to nijak originální, chybí tomu především nějaké pojítko, tak aby jednotlivé scény, které samy o sobě dobré jsou, dávaly smysl. Byť se o novou Americkou krásu nejedná, tak to má příjemně posmutnělou atmosféru a díky Cageovi a Cainovi to rozhodně stojí za pozornost. Především pro Cage je to společně s Lord of War návrat ke kvalitním hereckým výkonům. Škoda, že potencionál, který to má není zdaleka využit, mělo to jít více na kost... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Počas nakrúcania snímky vo februári bol režisér Gore Verbinski prekvapený, že počasie v Chicagu bolo teplé. Sneh sa musel umelo vyrábať, pretože film sa odohráva v zimnom období. (sWONDER)
  • Jídlo, které na ulici trefí Nicolase Cage, hodil režisér Gore Verbinski. (becki_tu)
  • Nicolas Cage (David Spritz) nahral všetky vnútorné monológy v nahrávacom štúdiu ešte pred natáčaním. (sWONDER)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama