Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak sa budete príliš sústreďovať na minulosť, stratíte život.“ KĽÚČ dozaista má chyby (škaredé čierno-biele retrospektívy by sa svojou béčkarskou formou hodili skôr do podpriemerného televízneho mysteriózneho seriálu). Ale má predovšetkým plusy: nádhernú južanskú atmosféru (New Orleans, dusné noci, tajomné močiare, džez, hoodoo, spotené ľudské telá, obrovský dom so záhadným podkrovím do ktorého nepasuje žiadny z kľúčov, husté lejaky, svojská mentalita obyvateľov), výborné herecké obsadenie (Hudsonová, Rowlandsová, Hurt, Sarsgaard), svižný scenár (viď. prekvapivé rozuzlenie) a zručnú réžiu Iana Softleyho, ktorý znova výnimočne spracoval i tak troška čudnú látku (viď. SVET PODĽA PROTA). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jednou film s parádním příběhem, který má spád a napětí by se dalo krájet, ale celé je to jen takové lehce atmosferické a o nějakých lekačkách či mrazení nemůže být ani řeč, což je strašlivá škoda.I když vám dojde hned na začátku, s kým je co špatně a kdo co dělá, finále je překvapivé, hlavně co se do pointy týče.Hlavní hrdinka je sexy a prostředí taky kvalitní, ale po skončení filmu si uvědomíte, že se z toho dalo vytřískat 10x tolik, takže bohužel jen slušný průměr který nevyužil potenciál.65%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli mě nějaký film v poslední době příjemně překvapil a v rámci svého žánru mi udělal opravdu radost, pak je to hororově laděný Klíč. Chytrý film s atmosférou jižanského New Orleansu s černou magií, tajemnými rituály, mysticismem a černošskými animistickými kulty. Připomíná vzdáleně vysokorozpočtový Angel Heart. Postupně budované napětí, slušné herectví a překvapivá pointa. Film, kde si tvůrci dokážou pohrávat s očekáváním diváka i s tradičními žánrovými rekvizitami a schématy. Navíc ona pointa je prosáklá černočerným sžíravým humorem. Není to snímek, který by si liboval v množství lekaček, jde spíš o hororový thriller, který ocení žánrový fajnšmekr. Celkový dojem: 80 %. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film má hrozně milý závěr, ale jinak se jedná o totální kokotinu. Strach ani žádný druh napětí zde není vůbec. Herci zde hrají nejspíš jejich standardy, které ovšem z globálního hlediska standardní nejsou. Příběh je neustále se kriplovsky vyvíjející a potěšil mě zde skutečně pouze ten závěr. Docela na nasrání je i fakt, že během prvního pohledu na postavy poznáte, kdo se řadí k těm hodným a kdo ke zlým. Myslím, že se zde odpadu nezvládnu vyhnout, neboť drtivou většinu stopáže mě pojídala nuda. Ovšem tento odpad řadím k těm lepším. EDIT! Po druhém zhlédnutí nějakou tu hvězdičku přeci jen dám. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Klasický případ filmu s příliš málo postavami, kdy "klíčová" :-) otázka "Kdo je padouch?" má jen malý počet možných odpovědí, takže diváka nelze moc překvapit. Nepovedlo se to ani "Klíči". I když závěr je celkem ucházející a diváci po odchodu z kina nebudou vyloženě naštvaní, přesto tenhle film není ani náhodou "děsivý a strhující" jak píšou v infu. Spíš naopak. "Klíč" recykluje řadu hororových klišé, která už dnes nedokážou vyděsit ani malé děti. Navíc jsem nepochopil, v čem konkrétně je tajemný onen titulní klíč, který podle mne není "zdánlivě obyčejný" (Info distributora), ale opravdu obyčejný, prostě jen (překvapivě) dokáže otvírat dveře. Film se stejně dobře mohl jmenovat "Strašidelný dům", "Tajemství půdy", "Mysteriózní elpíčko" či dalších dvacet názvů, které by se daleko víc vztahovaly k jeho obsahu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)

Reklama

Reklama