Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Legas 

všechny recenze uživatele

Příběh se docela slibně rozvíjí, logická klopítnutí se kupí a zdravý rozum dostává čím dál tím víc nafrak. V druhé půli už potom záleží na tom, zda uvěříte, nebo jste alespoň ochotni se dostatečně vcítit do dění na plátně. Samotný vývoj příběhu nenudí, finiš je poměrně nápaditý a občas se objeví i nějaký ten pěkný záběr. Ovšem svěží vítr nikde. Kruh a Oko. Chtělo by to inovaci. Asi už se nemáme čeho bát. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

K smrti mě nudila totálně šablonovitá kostra filmu, pane na nebi to už Amíci nedokáží ani vymyslet nějakou jinou zápletku? Od začátku okamžitě uhodnete, s kým není něco v pořádku! Za tu pitomou neoriginalitu a klišovitost i za dementní konec dám velmi nízké hodnocení, protože sledovat podobný vtákoviny mě už nebaví. A veliká škoda toho, protože potenciál byl více než slibný. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jižní oblast New Orleans, velký tajuplný dům, obestřený pradávnými kouzly, mystikou a magií hoodoo. Tento dům obývají staří manželé. Violet - oddaná až za hrob, ale komu..? Ben - nemohoucí, umírající a vyděšený (k smrti).. ale z koho..? Luke - velice obětavý právník.. ale pro koho..? Carolin - ošetřovatelka otevřené mysli.. v co má uvěřit..? Cecile a Justify - dva „věrní“ sluhové (víra je cesta ke změně..). / Minulost číhá za dveřmi, které se dají otevřít pouze univerzálním klíčem… // „Lidi prostě nechápou sílu oběti.“ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladá, dvadsaťpäť ročná, zdravotná sestra Caroline je frustrovaná prácou v nemocnici. Preto sa rozhodne zmeniť zamestnanie. Zareaguje na inzerát v novinách. Stane sa opatrovateľkou starého, umierajúceho muža, ktorý žije spoločne so svojou manželkou v obrovskej vile uprostred močiarov. Caroline sa tam stretne s niečím, čo zmení jej pohľad na čiernu mágiu a stratí tam to najcennejšie, čo má. "Kľúč" je celkom obstojný mysteriózny horror, odohrávajúci sa na juhu Spojených Štátov Amerických, v kľudných, ale nebezpečných a tajomných bažinách. Na tri hviezdičky to však vytiahol až samotný konec. *** ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jednou film s parádním příběhem, který má spád a napětí by se dalo krájet, ale celé je to jen takové lehce atmosferické a o nějakých lekačkách či mrazení nemůže být ani řeč, což je strašlivá škoda.I když vám dojde hned na začátku, s kým je co špatně a kdo co dělá, finále je překvapivé, hlavně co se do pointy týče.Hlavní hrdinka je sexy a prostředí taky kvalitní, ale po skončení filmu si uvědomíte, že se z toho dalo vytřískat 10x tolik, takže bohužel jen slušný průměr který nevyužil potenciál.65%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno