Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vítejte v betonovém ghettu 21. století! Nabízíme vám zdarma atomovou bombu, zprasený scénář alá Besson, dva fešné kaskadéry, jednu fešnou dívku, spoustu naleštěných autíček, spoustu nenaleštěných zbraní, hromadu moralistických keců na adresu špíny v ulicích a ignorantské vlády, nákladní vlak okatě zaranžovaných bitek, panelákovou atmosféru, nulové napětí a korektní happy end. Dobrá, pokud se v něčem výše uvedeném vidíte, asi budete spokojeni. Mně ale akční film, kde je vždy všechno na milimetr přesně postavené (případně pánové padouchové svou debilitou ono všechno hrdinům připraví) tak, aby toho hrdina mohl využít pro svůj další efektní kousek nijak moc nebere. Celá tahle klipovitá fraška na mě působí jako futuristická celovečerní epizoda Kobry 11. Na ty kaskadérské psí kusy se naštěstí aspoň (chvílemi) dobře kouká a rychle to uteče. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tihle frantíci mě vážně mile překvapili. Nejen, že jim nedělají problémy pády (skoky) z deseti metrové výšky, k tomu se ještě umí slušně prát. Není to kung-fu, není to žádná hollywoodská akční pecka, ale jde o rozumné využití "bojového umění" s parkurem, dobré kamery a svižné akce. 70% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Krásný životní styl, hópat jako opička, dokud mi synoviální tekutina, femur, menisky i vazivo nesplynou v jedno. Prosím, mládežníci, držte se toho! On už rád někdo volnokalhotářským osmnáctiletým zkriplencům, kteří si bez pomoci nedojdou ani na hajzlík, obhospodaří jejich neukojené partnerky (žádosti prosím do schránky). Faktem je, že čurákování po střechách vypadá efektně. Což také třináctému ogrcku vynáší od kulínka oněch 40%, protože příběh je stupidní jako kocour Mikeš, rádoby sociální přesah k smíchu a hlavní geroj si neumí obléct ani tričko. Snad se při točbě nenastudil, to by mu ještě chybělo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní svižný francouzský akčňák se sympatickou ústřední dvojicí Damienem a Leitem, kteří roztáčí parádní dynamickou jízdu plnou neuvěřitelných akrobatických "parkour" prvků (při kterých musí klouby dostávat pěkně zabrat) a neskutečně pohledných soubojů. Námětem mi přijde rozhodně povedenější než druhý díl. Poctivá akční záležitost, která stojí za vidění. Možné nedostatky: 1) Ve scéně, v níž chce K2 se svými kumpány zabít Tahu, tak můžeme vidět, že je hladce oholený, přičemž zanedlouho nato už má na bradě vousy. No, bylo-li by to v jiný den, tak budiž. 2) Pokud jsem si dobře všiml, tak na začátku filmu, když Leito utíká před K2, zavře dveře zevnitř, poté je vykopne na druhou stranu, což podle všech dostupných informací dovede pouze jeden člověk. Chuck Norris. :) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • David Belle (Leïto) je synem Raymonda Bella, který byl považován za jednoho z předchůdců pohybových umění parkouru a freerunningu. Proslavil se akcí 19. ledna 1969, během které, za extrémních podmínek, slanil z vrtulníku a strhl vlajku Vietcongu z věže katedrály Notre-Dame. Také byl jedním z nejúspěšnějších pařížských hasičů vůbec, se specializací na slaňování a další fyzicky náročné výkony. Za míru sebeobětování pro záchranu životů obdržel Raymond Belle mnoho vyznamenání a stal se vzorem nové generace. (Dan.nesnera)
  • V 90% všetkých parkourových scén neboli použité žiadne špeciálne efekty, laná atď. (Mihail123)

Reklama

Reklama