Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka od Bessona. Frantíci umějí udělat dobře šlapající akční filmy nadupané akcí a tohle je jeden z nich. Fakt jsem žasl na dva hlavní hrdiny (vlastně i pár gangsterů) jak běhají, skáčou, lezou, ručkují atd prakticky po všem co jim naskytlo v dosahu a doskoku. Já seskočit ze tří metrů tak bych rozhodně nedopadl do dřepu a hned neběžel dál. Zřejmě by u mne došlo k nějakým fatálním chybám hydraulického systému a už bych nevstal :-))). Ta svižnost se mi moc líbila. Scénář sám není nic moc a spíše film táhnou akční scény. No a škoda toho happy endu na konci. Tam už chybela jen svatba a svatební hostina na robourané zdi... Ale solidní standard. Dávám tři balíčky heroinu. * * * ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2010. Parížska štvrť Banlieue 13 je obohnaná ostnatými drátmi, všade sa vala biely prášok, bambitky a veľkí tuční chlapci s veľkými tučnými kvérmi. Ťažké ghetto a problém pre vládu, ktorá to tam chce pozametať. Francúzke filtre rulez ! Menej kecov ako u Dany the Dog, akcia frčí od začiatku na plné gule a všetko podtrhuje epileptický vizuál, ktorý filmu sadne ako riť na šerbel. A to, že v scénari boli občas diery mi pre tento krát absolútne nevadilo. Len je mi ľuto, že sa to k nám nedostalo do kín. Verím, že na plátne by to bol úplný orgazmus. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vítejte v betonovém ghettu 21. století! Nabízíme vám zdarma atomovou bombu, zprasený scénář alá Besson, dva fešné kaskadéry, jednu fešnou dívku, spoustu naleštěných autíček, spoustu nenaleštěných zbraní, hromadu moralistických keců na adresu špíny v ulicích a ignorantské vlády, nákladní vlak okatě zaranžovaných bitek, panelákovou atmosféru, nulové napětí a korektní happy end. Dobrá, pokud se v něčem výše uvedeném vidíte, asi budete spokojeni. Mně ale akční film, kde je vždy všechno na milimetr přesně postavené (případně pánové padouchové svou debilitou ono všechno hrdinům připraví) tak, aby toho hrdina mohl využít pro svůj další efektní kousek nijak moc nebere. Celá tahle klipovitá fraška na mě působí jako futuristická celovečerní epizoda Kobry 11. Na ty kaskadérské psí kusy se naštěstí aspoň (chvílemi) dobře kouká a rychle to uteče. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vím, kde ta bomba bude............. Scénář : Luc Besson a Bibi Naceri. Kamera : Manuel Teran. Hudba : Bastide Donny, Da Octopuss a Damien Damien. Zajímavost - Leito má pokaždé jiné tetování a pokaždé někde jinde. CHYBA VE FILMU - Když se Taha jde podívat na Yetiho, tak pod cedulkou s nápisem Yeti chybí malá oranžová cedulka s nápisem PVD, ale pří záběru z blízka tam vidět je. CITÁT - A teď si v příručce nalistuj stranu: "Jsem v prdeli."......... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděla pokračování (ano, vím, že by to mělo být naopak), které mne překvapilo svou neotřelostí a velmi svižným tempem. Tady se pár hluchým míst najde, scénář je celkově slabší, i když to rozhodně neklesá na úroveň slátanin, ve kterých je příběh nahrazen počtem mrtvol, jejich vyhřezlých vnitřností a uškubaných údů. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V anglickém dabingu Tomaso (Cyril Raffaelli) přečte kód zadávaný k bombě jako "D13", přitom je to "B13". Je to kvůli tomu, že "Banlieue 13" je přeložen jako "District 13". (KucC)
  • Parkour (někdy také Le Parkour, zkratka PK) neboli "l’art du déplacement" (umění pohybu / umění přemístění) je disciplína francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B (a také umět se dostat zpět) bezpečně, plynule a efektivně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím výšky, výskoků, přeskoků a lezení. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama