Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Silence 

všechny recenze uživatele

Svižná, zábavná a myšlenkově i příběhově nenáročná (no.. prostě tupá;) akční jízda, od které bych ale vzhledem k provedení a fyzickým dovednostem hlavních aktérů čekal více intenzivních a energičtějších scén a pocitů... Na druhou stranu Pierre Morel použil Okrsek 13 jako odrazový můstek ke slibné budoucnosti, když se hned v dalším filmu téměř dotkl akčního ultimátna a poučil se, že k natočení perfektní akce zdaleka nestačí jen pohyb, rychlost a zběsilý střih... výborný režisér se dokonce obejde i bez toho a Pierre Morel se očividně učí rychle... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděla pokračování (ano, vím, že by to mělo být naopak), které mne překvapilo svou neotřelostí a velmi svižným tempem. Tady se pár hluchým míst najde, scénář je celkově slabší, i když to rozhodně neklesá na úroveň slátanin, ve kterých je příběh nahrazen počtem mrtvol, jejich vyhřezlých vnitřností a uškubaných údů. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Francouzština obrovským způsobem deformuje celkový zážitek z filmu. Ale možná je to jen o neznalosti jazyka, kdoví. Každopádně je Okrsek 13 ukrutná blbost. Velmi zručně natočená s krásným parkourem. Lahůdka pro oči a uši. Tedy akce, v tom Pierre Morel boduje v podstatě vždycky. Děj je nulový, dle mého názoru se z předlohy dalo vytěžit mnohem víc než co bylo ve finále přetaveno na plátno. Fyzička dvou hlavních představitelů fenomenální. Sledovat spíše jako sportovní videoklip a potažmo pro fanoušky evropského zápachu ala Michael Bay - ti budou taky minimálně z části spokojeni. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pěkné akční francouzské sci-fi. Ačkoli sci-fi je to pouze v tom, že se to odehrává v roce 2010. V Paříži je problém s drogovými kartely a tak jim vyhradí část města, kterou izolují a uzavřou. Leitovi unesou jeho sestru a on se jí spolu s policistou Damienem vydává zachránit. Musí se vypořádat nejenom s padouchy, ale i s nukleární bombou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela milé "futuristické "překvapení, kdy je Paříž zatížena kriminalitou natolik, že nejnebezpečnější okrsek ohraničí zdí a celé město se rozdělí na zločinecké gangy. Není to špatné, občas mi doslova vyrazily dech špičkové záběry, nechyběla akce ,napětí a celkem překvapivé vyústění. Hlavní postavy však mají charisma o velikosti hrášku a to mi tak nějak vadilo. Nenašla jsem v tom filmu zkrátka nikoho, koho bych mohla označit za hlavní postavu, kdo by se jevil jako sympatický...A nikomu jsem nemohla uvěřit tu drsnou slupku, když na mě chrlili francouzštinu, která prostě zní tak..žensky, jemně. Je to tak na tři hvězdičky, ale nepochybuju o tom , že milovníci akčňáků, kde se pořád zběsile utíká, skáče přes auta a střechy a hraje přitom drsná hudba - si přijdou na své. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Leïto (David Belle) počuje cez celú miestnosť potichu hovoriaceho Tahu (Bibi Naceri), a to napriek tomu, že je okno zatvorené. Na takú vzdialenosť cez zatvorené okno ho počuť nemohol. (ČSFD)
  • Na začiatku, keď sa K2 (Tony D'Amario) dobíja Leïtovi (David Belle) do bytu, Leïto zatvorí dvere zvnútra a potom ich vykopne na opačnú stranu, čo je ale nemožné. (ČSFD)
  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno