Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný příběh z amerických hor (natáčelo se také na Slovensku) o tom, jak se stát nesmrtelným. Colqhoun (vynikající démonický Robert Carlyle) se vydá přes hory do sanatoria zemřít, protože má tuberkulózu v posledním stadiu. Najatý průvodce je ale mamlas, který je místo slíbené zkratky zavede do pustiny. Když Colqhoun okusí ze zoufalství lidské maso, aby nezemřel hlady, zjistí, že se mu nejen vrátila síla, nýbrž zmizela i nemoc. Jenže nově nabytá schopnost si žádá další maso. Naštěstí je nedaleko malá pevnost, kde jsou patřičné zásoby. Zpočátku pomalejší příběh se nakonec rozjede. O krvavé výjevy, střeva ven a obrané kosti není nouze. Ovšem i takový skok do propasti má grády! Příběh jsem si už pamatoval jen v základních obrysech, a tak jsem se k němu po dlouhé době vrátil. Překvapilo mě, že funguje stále dobře. Chladný, syrový a bezvýchodný bez naděje na změnu. Lze jej samozřejmě chápat i jako alegorii,  funguje však i bez jinotajných přesahů. Hodnocení proto ponechávám v plné výši, i když bych možná jednu malou hvězdičku ubral....pořád však výborné. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Jednoho vlahého letního večera, v malé srbské vesničce Rajac, jsem dostala k večeři pečené selátko. Zážitek to byl otřesný, protože Srbové připravují selátka maličká, sotva tříkilová. Vypadalo to jako upečené děcko a chutnalo hádám zrovna tak - podivně mastné, chřupavé a nasládlé. Tahle příhoda se mi vybavila, když jsem se, nic zlého netušíc, posadila k Ravenous s mísou vepřových výpečků na klíně...což se vzápětí neukázalo jako dobrý nápad. Jo....a fantastický soundtrack. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Cože? Ted doteď neviděl výborný Dravce? Jop, tenhle rest jsem napravil až před pár dny a jsem spokojen. Tak já teda začnu vyjménovávat proč. 1. Snad až nepravděpodobná dvojice Damon Albarn a Michael Nyman složila výbornou hudbu. 2. Odehrává se to v zimě, je tam plno sněhu, bude vám zima a atmosféra funguje skvěle. Ano, zimní horory to u mě vždy měli lehčí. 3. Robert Carlyle tu hraje naprosto neskutečně 4. Nebudete mít šanci odhadnout, kam se příběh bude za dalších deset ubírat. V průběhu filmu jsou dobře čtyři twisty a z toho snad dva čekat fakt nebudete. Takže spokojenost, rest dohnán. Pokud jste to snad doteď taky neviděli, tak koukejte "kupovat". Když už vás nenálakali předchozí odstavce, tak by snad mohlo to, že se to natáčelo vedle Durovy salaše. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi ulítlý kanibal-western s perfektním soundtrackem Michaela Nymana. Carlyleho a Pearce bych se po tomto snímku bál kdekoliv potkat na place, obzvláště kdyby mi z vonícího kotlíku nabízeli bublající guláš... I když .... člověka by to možná vzpružilo :-) Ještě teď jsem z Dravců lehce mimo. Dávám 4 okousané hvězdičky už jen za originalitu. * * * * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Žer, nebo umři?" To je stejně nádherný, jako kdybych slečně v autobuse poslal přes uličku lístek, kde by bylo napsáno "Seš tak rajcovní, jako zurčící potůček vprostřed rozkvetlé louky." Jinak je teda věčná škoda, že nikdo včas nevypnul mixér, protože výsledná kaše je někde na hranici mezi Tatrama, Českým rájem a temnou Macochou. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se také v Durangu v Mexiku. (Chatterer)
  • Ako reklama na film pred uvedením do kín boli na internete uverejnené recepty na úpravu ľudského mäsa. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama