Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyl ten "akčně naháněcí" závěr, který mi přišel dost přitažený za vlasy a spíše mě nutil k úsměvu než k obavám o hlavní hrdinku, tak je ten film výborná záležitost. Líbily se mi tak první dvě třetiny filmy - obecně mám rád klaustrofobnost uzavřených prostředí - a prostředí tohoto neskutečně velkého letadla bylo využito skvěle. Jízdy kamery jednotlivými odděleními, zavazadlovým prostorem atd. mě velice potěšily. Navíc mám ve velké oblibě Jodie, které opět nezklamala. Nejlepší část je jinak ta, kdy je divák znejistěn, zda má Jodie pravdu nebo ne, jakmile se to "rozlouskne", ztrácí to kus svého kouzla... ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Film sliboval mnoho a zpočátku se i snažil svá předsevzetí vyplnit. Ovšem co se z toho vyvinulo za opravdu sračkoidní slátaninu, před tím bych všechny velmi rád varoval (i když už je asi pozdě :). Scénárista se do svých překombinovaných zápletek zamotal tak, že mu ke konci musel někdo píchnout do žil aspoň "trošku" nefalšovaných amerických klišé. Ta se režisér pokusil zobrazit natolik "zajímavě", že neamerický divák jen kroutí hlavou. Také zpomalených záběrů na "akční" Jodie bylo trošku moc (ta za to ale nemůže) ..... Je to film, který svou úrovní zapadá tak do dopoledního vysílání na Nově (a asi tam i skončí). ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Shwentkeho bezemoční sterilní režie sráží dolů potenciálně zajímavý příběh. No a Jodie... mám ji sice v oblíbených herečkách, ale tady je hrozně průměrná, mnohem zajímavější pro diváka jsou Peter Sarsgaard (z toho určitě ještě něco bude) a charismatický Sean Bean (z toho už nic nebude, ale třeba si někdy zahraje krále Leara v Royal Shakespeare Company). Nicméně film, který NEmusíte vidět. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prapůvodně dobrý nápad se utopil v průměrném thrilleru s imbecilním scénářem (SPOILER - Hoho, mám geniální plán, unesu babě v letadle dceru a budu doufat, že si jí předtím nestačí všimnout nikdo z čtyřset cestujících... a nedejbože, aby tý hysterce někdo začal věřit, nebo dokonce pomáhat!). Dvě hvězdy za paranoidní první polovinu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako vynikající thriller s (jako vždycky) bezchybným výkonem Jodie Foster. Dostal mě dokonce do stavu, kdy jsem začal pochybovat, která z obou možností je ta správná. Když se ovšem ukázalo, jak to vlastně bylo, film najednou přestal být zajímavý a přepnul se do polohy standardního thrilleru, jakých vidím ročně desítky, což je rozhodně škoda. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Erika Christensen (Fiona) nenávidela topánky na vysokých opätkoch, ktoré jej postava musela nosiť, pretože ju poriadne boleli nohy. Na všetkých záberoch, na ktorých je natočená len od pása nahor, chodí bez topánok. (Arsenal83)
  • Letoun je ve filmu označován jako "AALTO Air E-474". Žádný takový stroj ale ve skutečnosti neexistuje. Vzhled letounu zvenčí se nejvíc blíží obřímu "Airbusu A-380", vnitřek kokpitu pak "Boeingu 787 Dreamliner". (curfew77)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama