Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Huh, tohle bylo něco. Trailer mě celkem navnadil a začátek vypadal docela nadějně, studené pohledy kamery, jakoby fincherovské průlety letadlem, dobře hrající Jodie. Jakmile se však scénář začíná zaplétat/rozplétat, postupně zjišťujeme, kdo je kdo a jaké jsou jeho pohnutky, a zváštěpak nesmyslnou překombinovanost záměru zlosynů a neskutečné díry ve scénáři, nezbývá než poslat film do vod nechtěných parodií. Když se tak zamyslím, je skoro škoda, že tam hraje Jodie Fosterová a že hraje tak dobře, být na jejím místě méně talentovaná (=přehrávající) kolegyně, mohla z toho být velice dobrá komedie. Ovšem i tak jsem se druhou polovinou filmu prořehtal a dostal se do stavu, kdy už mi přišlo směšné skoro všechno, nejvíce pak poselství, že tvrdá emerická žena staví tvrdá emerická letadla a nepřejte si ji nasrat. Ten výstup z kouře po výbuchu, pohledy do tváří těch, kterí nevěřili, podání tašky, omluva kapitána, to se musí vidět. Jinak má film slušnou kameru a režie taky není k zahození, kde však chybí alespoň trochu uvěřitelný a logický scénář, ani smrt nebere. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zajimavej a docela propracovanej film se zajimavym nametem, sice neco na podobnej zpusob sem uz nekolikrat videl, ale neodehravalo se to na palube letadla. Hlavni problem je, ze se scenarista ze zacatku krotil a budoval slusne napeti az do zaverecneho rozuzleni, ktere je pro me v 45 minute filmu. Tech dalsich 45 minut je jen tezko uveritelna a krapet prehnana historka, nicmene nakonec to vse zapadne. Jodie Foster je jako vzdy perfektni, jen by se nemusela furt tvarit tak psychopaticky. Sarsgard byl taky vostrej a osobu, kterou nakonec ztvarni, byste do nej nerekli. Takovyhle typy tajemnejch a napinavejch filmu mam rad a tenhle je rozhodne nadprumernej, ale na 5* se nedostal. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tajomný let mohol byť tajomnejší, keby ostal viac pri mysterióznej stránke a nevydal sa jednoznačne stránkou akčnou, thrillerovou. Pôvodná atmosféra sa pomaly stráca a následne už len sledujeme nemožné úteky v neexistujúcom lietadle a kapitána, ktorý kašle na lietadlo, opustí kabínu a ide prehľadávať stroj. Veľa vecí pritiahnutých za vlasy, ale keď už sa dostanete do toho, že o nič viac ako akciu nepôjde, tak si na to aj zvyknete. O skutočnom zmiznutí so zápletkou sa odporúča Hitchcockovo Zmiznutie starej dámy. Tak nabudúce možno asi to. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zopárkrát to tu už bolo naznačené - a to hlavne kvôli tomu, že to je pravda: prvé dve tretiny filmu (označme ich ako "paranoidno-psychologické") sú hereckým výkonom Jodie Foster, samotným nápadom a atmosférou, nevtieravou ale remeselne zvládnutou réžiou naozaj oveľa lepšie ako posledná akčná objasňovacia "americká" tretina filmu, ktorá síce nie je úplne odfláknutá, takže nepotápa celý predošlý film, ako to v niektorých prípadoch poznáme, ale rozhodne ho posúva do trochu inej roviny. každopádne v rámci thrillerov naozaj inteligentne zvládnutý kúsok s dobrou atmosférou ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jodie Foster, hodně dobrá atmosféra, tísnivé prostředí, zápletka -o něco slabší akční druhá část, divák si občas říká, "tady to mohli udělat jinak"/// Na Tajemný let jsem byl hodně zvědav, už jen proto, že jsem ho chtěl srovnávat s filmem Noční let, který vyšel ve stejnou dobu jako tento. Nakonec musím říct, že oba jsou super, ten druhý ještě o něco víc. U tohoto jsem se však vůbec nenudil a od začátku jsem byl zvědav jestli tvůrci přijdou s něčím jiným než já sám předpokládám a to je možná na tom to nejlepší. Jestli vás film dokáže vtáhnout do děje, jestli vás ohromí nebo dokonce ochromí svojí atmosférou. U mě se mu to povedlo a já odcházím ze sedačky spokojen a objednávám si další let./// Celkem 76%/// ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Herec Assaf Cohen, který ve filmu představuje jednoho z podezřelých arabských cestujících muslimského vyznání, je ironií osudu v osobním životě naopak židovského původu. Také tento fakt byl jedním z argumentů četných kritiků nesouhlasících s vyzněním celého snímku. (curfew77)
  • Krátce po premiéře snímku se zdvihla vlna odporu mezi personálem letišť, k ignorování filmu vyzvali zejména různé profesní organizace, které sdružují palubní personál. Ten je totiž ve filmu vykreslený negativně. (imro)
  • Erika Christensen (Fiona) nenávidela topánky na vysokých opätkoch, ktoré jej postava musela nosiť, pretože ju poriadne boleli nohy. Na všetkých záberoch, na ktorých je natočená len od pása nahor, chodí bez topánok. (Arsenal83)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama