Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

marvan 

všechny recenze uživatele

Pokud v tomto průměrném televizním zpracování severské Písně o Nibelunzích stojí něci za řeč, je to bezesporu postava Brunhildy v podání Kristanny Loken. Božská Kristanna jakoby sem zabloudila ze zcela jiného filmu. Očekával jsem příchod anorektické krásky nemotorně mávající mečem a místo toho se dostavila plnokrevná severská barbarka, která vládne zbraní jako chlap a když miluje, roztál by z ní i ten islandský ledovec. Takové byly naše animy, než začaly na vyholených přirozeních nosit vložky s křidélky a číst Cosmopolitan. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení! Na film jsem se původně díval spíše ze zvědavosti, ale nakonec z toho byla solidní podívaná!!! Samozřejmě, že s Pánem prstenů nebo Barbarem Conanem se to absolutně nedá srovnávat. Nečekejte oscarové výkony (Kristanna opět více než hereckým uměním upoutá pozornost svým vzhledem, což ale v tomto případě není vůbec na škodu!) a vizuální efekty také nejsou příliš povedené - hlavně ten drak je ta nejdigitálnější potvora co jsem kdy na plátně viděl.. Proč tedy 4 hvězdičky? Na televizní a navíc evropský projekt to nedopadlo úplně nejhůř, má to zajímavý příběh a děj má spád a vyvážené tempo, takže běžný divák nemá šanci se nudit.. K tomu přidejme výtečnou hudbu a Kristanniny půvaby a máme z toho nenáročnou oddechovku, která stoprocentně zabaví prakticky každého.. Srovnání s Merlinem z r. 1998 je myslím na místě!!! ()

Reklama

Angelino 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte naozaj "bombastické spracovanie najslávnejšej germánskej legendy", dostanete rozprávku pre veľké deti. Príbeh sa rozvíja pomaly, najivnosť kováča Erika je niekedy až smiešna a celý námet obrovsky limituje televízne spracovanie. Ak vydržíte obe časti až do konca, príde aj celkom zaujímavý záver, prezradzujúci aj niečo z histórie a mytológie severu, no takýto typ príbehu by mal do rúk dostať Peter Jackson s patričným rozpočtom. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Legenda natočená príjemným štýlom. Nosnou časťou je samotný príbeh, tá filmárina tam nebola najkvalitnejšia, predovšetkým kamera. Už len boj s drakom vyzeral dosť neohrabane. Napriek tomu zaujímavo pojaté, pre neznalcov deja eposu pozerateľné. Celkovo ide o chladnú romancu s peknými dejovými zvratmi. Siegfried nie je najsympatickejší, ale obe kráľovné to kompenzujú. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na televizní poměry se jedná o velmi zdařilé dílo. Je na něm znát punc "evropské" produkce, tedy menší rozmáchlost příběhu a vetší věrnost předloze, která zde není nijak zvlášť zprzněna. Herci hrají velice slušně, za sebe musím pochválit Kristannu Loken, jejíž obsazení za Brynhild je prostě geniální. Naopak mě spíš zklamal Benno Fürmann, který hrál na moje gusto příliš unyle. Spíš by se hodil do Wagnerovy opery, i když tam by nejspíš musel opět předstírat zpěv :-). SPOILER Závěrečná scéna, kdy se Brynhild objeví na lodi se Sigurdovou hranicí, nebyla dost efektní - jednak vizuálně scéna s počítačovými plameny nevypadala moc dobře, jednak to chtělo trochu natáhnout scénu sebevraždy, v téhle scéně je trocha patosu na místě. A závěrečná písnička je sice moc pěkná, ale svou moderností se tam nehodí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama