Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (263)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že v akčnosti a svižnosti za svojim predchodcom dosť zaostáva, a chýba mu aj tá magická atmosféra, ktorú prvý Zorrov príbeh mal. Nemá štýl tých nenáročných dobrodružných produkcií 30. a 40. rokov, ktoré si predchádzajúci snímok osvojil. Ako popcornový skoroblockbuster však snímok funguje. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Nejhlasitější poselství téhle rodinné podívané zní: každý otec je hrdina, milé děti. Proto jsou tady ty vtipné rozhovory Zorra s jeho koněm Tornádem, proto se Zorro v některých chvílích nechová jako zkušený (takřka) zabiják, ale jako vtipný popleta. Zas tak vtipné to ale není. Zhruba v polovině se stane něco hodně zlého, což Zorra doopravdy naštve. Chvíli to vypadá, že je konečně na řadě ta pravá řežba. Jenže nic takového. Legenda o Zorrovi prostě JE rodinný film a jako takový prostě NEBUDE byť jen náznakem temný, i kdyby vypnuli proud. Rodinné filmy můžou být někdy fajn, ale ne pokud jim v potenciálně napínavých scénách chybí skoro veškeré napětí. Ne, že by úplně chyběla slušná akce. Pokud ovšem nejste desetiletý klučina, můžete si s klidem počkat, až to poběží jako film týdne na Nově. Do té doby to totiž v klidu vydržíte.Předchozí Zorro: Tajemná tvář byl rodinný, a přitom solidně akční a zábavný, film. Režisér Martin Campbell se jím blýsknul. Tentokrát se leskne ale jen tolik, aby to stačilo na čistě průměrné hodnocení. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Campbell si na chvilku podřezal pod sebou židli!!! Tohle je totiž tipický stupido-kretíno výtvor, který nesahá prvnímu dílu ani po kotníky!! Jenže prachy se musí točit jako pes:)))....mimochodem, tohle je hláška pro Radka Vinickýho...i když to nebude nikdy číst...no abych se ale vrátil na místo činu...film neuvěřitelným způsobem nudí...tak neuvěřitelným, že sami tomu nebudete věřit!!:)) Příběh je nezajímavej jak pololetní vysvědčení, záporák je kus idiot včetně jeho postižené pravé ruky ( promiň Nicku ), na konci se dokonce objeví triky kvality Van Dammeho Derailed, což přidá definitivní hřebíček už do tak velmi dobře ztlučené rakve!! Je to velice nepochopitelné, když víme, že za filmem stojí tvůrci prvního velice dobrého dílu!! Velká škoda, jsem přísnej, ale tohle pokračování si nic jiného nezaslouží!! Jednou větou: I naprosto průměrný film se někdy musí ohodnotit podprůměrně, aby tvůrci věděli, jak moc mě nasrali!! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mě to vcelku bavilo a ačkoliv jsem první díl neviděl, věřím, že tohle dopadlo o dost hůř. Ono se není co divit, když tam Zorro půlku filmu řeší rodinné problémy, rozvod, a podobně. Ale akce je poctivá a je tam i dost vtipných momentů. Banderas se prostě pro Zorra narodil. Jako dobrodružství je to průměrné, jako akční taky a jako drama velice nadprůměrné. Výprava a kostýmy jsou skvělé a já jsem se výborně bavil. Jen to mohlo dopadnout o něco lépe, co se týče akce a méně rodinných věcí. Jinak k tomu nic nemám. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokracovani je slabsi nez prvni dil, to bez debat, ale i tak mi pride, ze to je porad skvela zabava. Cely je to paradne a efektivne natoceny, skvely souboje a kaskadersky kousky (i kdyz misty to uz je prehnany), ale mohlo by jich bejt vic. To je asi tak ten hlavni problem, film zbytecne casto zklouzava do komedie a zbytecne dlouho se tu resi vztah mezi Elenou a Alejandrem, takze by filmu neuskodilo drobny zkraceni, navic zapletka je na podobnej typ filmu zbytecne komplikovana. Hudba, ac podobna te z prvniho dilu a docela solidni, mi prisla dost stereotypni. Jinak Banderas hraje nad ocekavani paradne a Catherine to opet sekne. Dokonce i Sewell je jako zaporak dostacujici. Nicmene i pres vsechny ty zapory je to porad skvele svizna, zabavna a efektivni podivana. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa niekoľko krát spomína konflikt medzi Úniou a Konfederáciou. Konfederácia vznikla ale až v roku 1861 a na zmluve žiadosti o rozvod je uvedený rok 1850. (johnsnow)
  • Celkem bylo při natáčení použito: 40 koní, 15 oslů, 29 krav, 15 praset a 50 kuřat. (HappySmile)
  • Banderas utrpěl při natáčení spoustu šrámů, vážněji zraněný ale nebyl. Zato jeho 8 dablerů skončilo se zlomenými zápěstími a přeraženými čelistmi. (HappySmile)

Související novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (více)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (více)

Reklama

Reklama