Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Puol 

všechny recenze uživatele

Ohúrila ma najmä vizuálna výtvarná stránka, v podstate po technickej stránke filmu niet čo vyčítať. Film obsahuje všetko čo má riadne sci-fi/anime obsahovať. Toľko ku kladom. Aby som len nechválil tak, príbeh nepatrí medzi najoriginálnejšie a nejak mám pocit, že aj tú hudbu som už niekde počul resp. je pri tomto žánri vždy rovnaká. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

"Jadrník" je vizuálně velmi úderná záležitost s kosmických materiálů. Úžasné bojové scény (hned úvodní scéna filmu např. a mnoho dalších) je součástí dalšího komplikovaného příběhu o konci a dalším začátku lidství. Deunan je skvělá postava - hned od začátku si ji všichni zamilují a jejího cyberniteckého ex taky... Bizardní pohodový svět BioRoidů oproti temnotě okolního světa lidí - v každém dobrém anime nechybí něco velkého nakonec... Brilantní kousek... ()

Reklama

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Úchvatné. Sice tam je jeden politický čachr za druhým, ale tahle korupčnější zápletka a vedlejší postavy (generál Uranos) a rozhodování postav dělá příběh (věřte nebo ne) dost REALISTICKÝM. Skvěle je také vylíčena lidská xenofobie a povaha, pro mě jednoznačně nejlepší věc, kterou jsem si na stánku kdy koupil jako pro mě neznámou věc bez jakéhokoli očekávání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto úžasná podívaná plná efektních a skvěle udělaných akčních scén. Film dokonale kombinuje klasickou 2D animaci s nejmodernější 3D technologií díky čemuž vše vypadá chvílemi až neuvěřitelně. Oproti jiným japonským anime jako např. "Ghost in Shell" je film snadno přístupný i divákům, kteří se u filmu radši baví než přemýšlejí. Ke konci mi přišlo, že snímek začíná trochu ztrácet ze svého tempa a hudba mi také příliš neseděla ale i tak se jedná minimálně o vizuálně dokonalou podívanou. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Skvelý vizuál a slabučký príbeh ktorý sa tvári ako bohviečo, ale je to len splácanina, nie veľmi zaujímava. Tvorcovia tam nadrbali všetko čo im napadlo a je to vlastne pekný nezmysel o klonoch čo sa musia dobíjať, elektronickom mozgu a dedkoch v lietajúcich kreslách. Akčné scény sú super o tom niet pochýb. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)
  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)

Reklama

Reklama