Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

Faye 

všechny recenze uživatele

Rafi je 37 a právě se rozvedla. Se svým rozčarováním se pravidelně svěřuje své terapeutce Lise, vlastně skoro kamarádce „ Podepsal to tak rychle, já jsem alespoň předstírala, že se pokouším se nad vším ještě jednou zamyslet“. Ale vzpomínky na svého bývalého brzy vymění za nadšené vyprávění o svém novém a poněkud mladším příteli. Každou další návštěvou je její přítel ještě o něco mladší a vyprávění intimnější. Až najednou věk pasuje (23 let) a a někdy prostě nastanou situace, kdy i psychoterapeut potřebuje radu profesionála ze svého oboru a to nejenom tu etickou. Tradičně skvělá Meryl ve filmu, který je něco víc než jen vtipným příběhem matky, zaskočené láskou svého syna k trochu dospělejší přítelkyni, které navíc její profese dává možnost dozvědět se víc než je mnohdy vhodné. Je to hlavně o porozumění, okouzlení, o odvaze vpustit si někoho do svého soukromí, o důvěře, ale i o všedních dnech, kdy jsou problémy ve vztazích tak nějak víc vidět. „Občas se zamiluješ, něco se naučíš ... a ... pohneš se dál. A tak to má být.“ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ben Younger .. Rutinně působící záležitost. Každému, kdo chodí pravidelně do kina, bohužel nepřinese ani nic překvapivého, neboť celá zápletka a devadesát procent zvratů je už v traileru vyzrazeno. Humor je velice decentní, výbuchy smíchu nehrozí a v podstatě jsem se více pousmál jen dvakrát (např. koupě Nintenda, ..). V rovině romantické se naštěstí jedná o vyspělou, dobře režírovanou záležitost s velmi vhodně zvoleným obsazením, které odvádí maximum. Sice se to neobejde bez klišé, ale celkem dobře ze všeho v závěru vybruslí a ve výsledku snímek slušně potěší. Zejména dospělou část diváků. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Skvělá romantická komedie (postupem času získávám dojem, že časy stupidních popelek á la "Maid in Manhattan" jsou nadobro pryč - a to by bylo vážně super). Meryl Streep mám docela ráda, dokáže být herecky bravurní v každé své roli, i tady je správně ujetá. Bryan Greenberg je sladkej, naštěstí s mírou. No a Umě Thurman nálepku "Nevěsta" už nikdo neodpáře...přesto i ona je vlastně celkem v pohodě. Moc mě potěšil originální námět, ze kterého režisér vcelku zručně těží. Já jsem se u tohoto filmu hodně nasmála, některé scénky jsou opravdu zábavné. Nejvíc mě však potěšil rozumný konec, žádné takové to "žili spolu štastně až do smrti" - to dodalo filmu punc opravdovosti. Takových vtipných, milých, chytrých a svěžích filmů nebude prostě nikdy dost :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vy by jste nepřáli svému synovi Umu Thurman? Potom jste Meryl Streep, která jako její psycholožka na ní ví každé i sebemenší zlozvyky nebo špatnosti, které kdy udělala. Vcelku vtipná komedie, která čerpá z již výše zmíněného faktu, že nová přítelkyně syna Meryl Streep je její pacientka. Ve chvíli kdy to praskne už to není ono, ale přesto se film nevzdá a v závěru ignoruje všechny klišé a vytváří svůj vlastní konec, proti kterému nebude nic mít a to vás velmi příjemně překvapí. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Musím zdôrazniť, že nebyť velezábavnej mimiky Meryl Streep a rozkošného výkonu pôvabom prekypujúcej Umy Thurman, šla by som určite na ***. Bola by to len (?) ďalšia neškodná, milá komédia o vzťahových patáliách, nespôsobujúca výrazné brušné otrasy, ale zato uspokojivo úsmevná, s jednou dementnou vedľajšou postavou, no zato s veľmi ľudsky, trefne a vydarene napísanými ústrednými charaktermi (Rafi, Lisa). Lenže, skvostná mimika Meryl Streep a rozkošný Umin výkon tu sú. Obsadenie tu hrá i trikrát zásadnejšieho činiteľa, aký predstavuje scenár. Fakt. Tieto dve ženy sú alfou a omegou (príde iba mne humorný tento výraz?:)) príbehu, celý film z nich čerpá a visí na nich aspoň tak ako sa to deje u ústredného páru. No a na tieto dve ženy je tu radosť pozerať. Široké slnečné úsmevy Umy rozžiarenej ako americký vianočný stromček v strihu s bezradnými kukučmi a zúfalými rozpakmi Meryl robia zo sedení, ktoré by iste mohli byť aj zábavnejšie či vyhranenejšie, skvelú zábavu. Streep a Thurman dodávajú "Prime" úprimnú iskru a kúzelný elán. Preto je to tak príjemná- aj keď štipku natiahnutá- NADpriemerná oddychovka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Bryan Greenberg je ve světě celovečerních filmů v podstatě nováčkem, neboť Prime je zatím jeho třetí projekt po Žalobě (r. Steven Zailian, 1998) a Perfektním skóre (r. Brian Robbins, 2004). (imro)
  • Na začátku filmu jdou hlavní představitelé do kina. Na programové tabuli je napsáno Blow-up (Zvětšenina) a Zabriskie Point (oba filmy jsou dílem známého režiséra Michelangela Antonioniho), jenže ve scénách v kině zjistíme, že ve skutečnosti promítají nějaký animovaný film. (Rodriguez)
  • Pes, sedící u Lisy (Meryl Streep) ve scéně, kdy jí s manželem sendvič, je ve skutečnosti její vlastní pes Digby. (jezurka42)

Reklama

Reklama