Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Celkom prekvapko od Európanov. Mám rád príbehy či legendy o vikingoch a tento na mna celkom zapôsobil. Síce je trochu zdĺhavý, a o súboje je tu núdza, ale zato sú fakt skvele spracované, aj troll Grendel útočí a bojuje logicky, prírodná scenéria prekrásna. Príbeh je síce predvídatelný a hudby je poskromne, ale to je len slabé mínus. Väčšie mínus je to, že sú vsadené do dobrodružno-akčného fantasy aj prvky drámy a komédie. Trochu to degraduje velm slušný film. Ale jeden vikingský vtip si neodpustím: Bojovník príde do Valhaly a Odin sa ho pýta, že ako zomrel...bojovník odpovedá: "Ja som spadol" :D Koniec je slabší, taký narýchlo urobený, mohli sa s ním "vyhrať". Hodnotenie: 65%

Glouton

Glouton (hodnocení, recenze)

Vzhledem k nepochopitelně nízkému hodnocení dávám plný počet hvězd. Kdo nedokáže pochopit, ani ocenit krásu tohoto díla, nechť si sedne před monitor a pustí si Vin Diesela, Angelinu Jolie, nebo Ramba.

mirec88

mirec88 (hodnocení, recenze)

Adieu - všimni si len tie rozdiely medzi názvami originálnym, našim a českým. Úplne rozdielne. Beowulf a Grendel by mohli kľudne ostať. Inak k filmu - občas som sa nudil, ale príroda je krásna, príbeh pekný, takže je to na poctivé 3 hviezdičky.

Adieu

Adieu (hodnocení, recenze)

Jakej Král barbarů, proboha?! Tady zas nějakému tupci přebujela fantasie.

neevim

neevim (hodnocení, recenze)

Určitě to není špatné,je tam pár míst,za které by si zasloužil 4/5,ale celkově to na mě působilo příliš zdlouhavě a rozvláčně.

Corejec

Corejec (hodnocení, recenze)

Opravte si tu trapnou hrubku v popisu, vypadáte, jako byste neuměli česky.

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Kdo hledá pravý opak k digitálně nabušeným stamilionovým blockbusterů je na správné adrese :-) Úžasně panenská krajina; G. Butler - ten chlap je v pravě mužném charizmatu "druhým" R. Crowem; a má velká oblíbenkyně S. Polley... tu holku už sleduju dobrých 10 let a vždy na ní můžu oči nechat :-) Co na tom, že je podání mýtické legendy z řádu těch jednodušších... k té barbarské tvrdosti to docela sedí.

Merlkir

Merlkir (hodnocení, recenze)

hm. Souhlasím. Beowulf jako příběh je docela dost jednoduchý a krátký. No a film má přes hodinu, takže to občas vycpat museli. Ale krajina a kostýmy úplně super :)

Reklama

Reklama