Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK30miliónov($1,5miliona)║Tržby Celosvetovo $2,947,079(Česká republika a Slovensko)║ Zatiaľ najzábavnejší počin trojice Janák - Kotek - Madl aj keď to nevybočuje zo zaužívaných šľapajach zo Snowbordákov, nájde sa tu slušné množstvo vydarených a teda hlavne komických scénok, nehovoriac už o dávkovaní rybím tukom, chudák malí chlapec. Škoda že je citeľne vidieť inšpiráciu Americkými teen komédiami. /videl v kine: 60%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Puberťácka blbosť, ktorá ma bavila ? No asi tak nejak. Kotek a Mádl sa slušne rozbehli a je to dosť zaujímavá dvojka na to, aby utiahli celý film. Príbeh nie je nič moc (ale o ten tu ani nejde) a celkovo postavy tiež nie, vlastne celý film je len zbúchaný, aby dobre fungoval a aby bavil a až na niektoré nudné pasáže za seba môžem povedať, že som sa celkom dobre bavil. Vtipy sa fakt podarili a herecké ženské obsadenie na čele s krásnou (Slovenkou) Andreou Kerestešovou (a s Terezou Voříškovou) tiež. Jedna s tých českých jednohubiek, ktoré sú technicky dobre zvládnuté, hudobne dobre naladené a občas aj pobavia. 65% - 3* ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice Kotka s Mádlem fakt moc rád nemam, ale musim uznat, že tohle se jim povedlo. Od začátku to je výborně zábavný, svižný a nechybí ani netrapný a dokonale vtipný scénky s Milanem Šteindlerem nebo Oldřichem Navrátilem. Je teda pravda, že ke konci, už to přece jenom trochu ztrácí dech a situace se mírně opakujou, ale i tak sem se nadočekávání bavil a výběr hudby nebyl vůbec špatnej, i když to nebyla taková ta typická teenagerovská hudba ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsou Rafťáci horží než Snowboarďáci, ale teď jde o to, jestli je to klad ;-) ... Spoustu nevychytaných nebo naopak moc samoúčelných věcí (v ději, výkony všech dívek, opravdu okatý product placement, ...) kompenzuje pár povedených štípů, dobrý střih a vůbec tempo filmu a stále solidně hrající ústřední duo Mádl s Kotkem. Film nemá větší ambice než pobavit mladé publikum a to podle mě celkem splňuje. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem teď po letech dostal chuť to vidět znovu, skoro jsem užasl, jak moc mi to přišlo vtipné. Jasně, místy je to humor fakt debilní, ale nemůžu si pomoct a smál jsem se u toho tak strašně moc, jako už dlouho ne. Když si k tomu přičtu super obsazení, lokace, soundtrack, jakož si skutečnost, že se z toho už dnes stalo slušné retro (což je nejvíc vidět asi na těch dobových předpotopních mobilech), tak prostě za sebe říkám, že to vůbec není tak špatné, jak by se mohlo zdát. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Karel Janák má za sebou kromě studia režie také titul inženýra z jaderné fyziky. Po škole začal pracovat nejprve v reklamě a je autorem oceňovaných televizních trailerů pro Novu (Indiana Jones, Titanic). Získal za ně ocenění Gold Promax Europe (2002 a 2004) a Silver Promax Europe (2003), které jsou nejvyšší metou pro tvůrce televizních upoutávek. Jeho filmový debut před dvěma lety se zařadil mezi nejnavštěvovanější filmy v českých kinech s počtem více než 550 000 diváků. (imro)
  • Celé natáčení trvalo pouhých 40 dní. (Specs)
  • Když Milan Šteindler uviděl peřeje, kterými měl na raftu projet, nevěřil svým očím. "Všichni se ale tvářili tak samozřejmě, že mi bylo blbý říct, že zase takovej vodák nejsem..." vysvětluje herec. (Specs)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno