Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláže v Orange County v Kalifornii doposud Shaunu Brumderovi zcela stačily. Milovník surfování, jehož jedinou inspirací je dobrá vlna, se obklopuje urostlými kamarády a hezkými přítelkyněmi, a žije ze dne na den. Jenže tuto idylickou existenci naruší kamarádova nehoda a osud Shaunovi přihraje knihu Marcuse Skinnera, která v něm probudí novou vášeň být spisovatelem. Napíše vlastní příběh a pošle jej svému literárnímu idolu, který přednáší na Stanfordské univerzitě. Chtěl by tam jít studovat, ale není přijat. Život v Orange County se mu náhle zdá nesnesitelný, stejně jako rodina, s níž si nerozumí. Přesto se mu všichni snaží pomoci a Shaun právě v této době zjistí o životě víc, než by se naučil na jakékoliv škole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Námet bol skvelý. Mám rád príbehy o spisovateloch, ale cakal som nieco v style mladého Bukowského a dostal som typickú teenagerskú komédiu, mierne sa vymykajúcu s priemru. Velká skoda, ze vo filme cítit vplyv MTV (piesen Butterfly od toho potetovaneho a popiercengovaneho svalovca mi uz pekne liezla krkom vo filme som ju pocul asi 6 krát). Colin hral akoby ani nehral, sám si je asi este neistý no trapas to urcite nebol taky priemer, ale ziadna sláva. Ale Jack Black je uz iná káva.. Jeho vecne zhulený a opitý flákac nemal chybu. Black je asi najsvetlejsim (trochu ironicke nemyslite? :)) bodom filmu. Takze ako to vidim ja? 2 ale velmi dobré *. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť nezaujímavá a nevtipná komédia s takmer absolútnou absenciou deja. Potešiť môžu azda len cameo role. Avšak buď daný ľudia nemajú žiaden priestor (Chevy Chase), alebo nič nepredvádzajú (Harold Ramis, Kevin Kline). Typická nová vlna MTV(-like) komédií, urobené len preto, aby urobili reklamu nejakej kapele, alebo piesni. Preto sa nebudete čudovať tomu, že vo filme je nadmerné množstvo "videoklipových sekvencií" a že dosť často hraje hudba "určitého razenia". Neviem, či som sa niekedy zasmial - azda len pri eskapádach Jacka Blacka, ale aj ten jeho humor bol dosť fekálneho razenia - ostatne ako ostatok filmu. Strata času. ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Další pohodový film o teenagerech z Kalifornie. Colin Hanks je talentovaný herec, Jack Black naprosto v pohodě a i další známí herci potěší, nejvíc asi Catherine O'Hara, která je na roli psychicky labilní, alkoholem nasáklé matky jako stvořená. Znalci najdou nenápadnou kritiku amerického systému školství. ()

DannyMcG. 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbost, kde byla akorát srandovní ta jeho rodina, hlavně Jack Black. Nejprve jsem si myslel, že to bude vážný, kde je ale to drama, to jsem nepostřehl. Připadlo mi to jako mix všech vysokoškolských amerických slátanin, ne dobře slepených dohromady...a ten herecký výkon hlavního herce....Chuck Noris je oproti němu v Síni Slávy....prostě debilita, ale že jsem to dokoukal, tak dávám 20% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Z toho množství silně obdobných teenagerských komedií tahle docela vyniká. Námět je mírně nedotáhnutý, ale vše zachraňují herci, kteří film mimořádně povznesli. Ať už se jedná o Jacka Blacka, Colina Hankse, ale i herců v cameo rolích. Další silná stránka celého filmu byla dost dobře vtisknutá hudba společně s video-klipovým střihem. Podobné filmy normálně dostávají jen průměrné hodnocení, ale já ho vytáhnu, už když si vzpomenu na ty trefné camea a v nich herce jako Chevy Chase, Ben Stiller či Kevin Kline. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Shaun (Colin Hanks) háda so svojou matkou (Catherine O'Hara) v spálni, matka odhadzuje z postele vankúše. Veľký vankúš však odhodí kvôli zlému strihu až trikrát. (Lukoh)

Reklama

Reklama