Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel český název snímku, by měl být IMHO umístěn do nejbližší psychiatrické léčebny. Jinak jde o velmi dobrou komedii, kterou ocení hlavně lidi pracující v open spacech (což je můj případ). Až na samotný závěr mi film přišel opravdu hodně jako ze života - hlavní hrdina, chlapík znechucený kancelářskou nádeničinou, není žádná hollywoodská šablona, ale člověk, jakých můžete potkat ráno v metru stovky... ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Nevím, který chytrák vymyslel tomuto filmu tak debilní český překlad. Ten by si fakt zasloužil metál a nebo rovno přímou cestu na psychiatrické oddělení. Nicméně, jako komedie je to slabota, zasmála jsem se jen párkrát. Pro mě žádný zázrak, i ty postavy mi byli tak nějak jedno, co se s nima vlastně stane. Každopádně, takovou hypnózu bych chtěla také zažít. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Office Space je obávám se komedie, kterou pochopí jen ti, co něco podobného zažili. Ron Livingston (Peter) je typický nespokojený zaměstnanec firmy, kterou nenávidí. Znáte to. Začnete pracovat v nové firmě, chvíli se vám tam líbí a jednoho dne si uvědomíte, že nesnášíte své kolegy a obzvláště šéfa. Začnete snášet všechny ty přesčasy a buzerování. Potom přijde jednotvárnost a nakonec i vstávání za účelem jiným než pracovním je otrava. Tohle se filmu povedlo na jedničku. Perfektní jsou neustálé připomínky ohledně nepodstatných věcí, jako nové obaly na zprávy a kde vyplnit kolik kolonek a obligátní problémy s tiskárnou :D. Boss v podání Garyho Colea je přesně ten typ, kterého by neměl rád žádný zaměstnanec a postavičky jako stále se opakující žena za telefonem, podivínský kolega se špatnou pletí a popelníky velikosti Kanady a další, který se každý týden bojí toho, že ho vyhodí, jsou k pokukání. Peterovi se změní život poté, co jej terapeutista uvede do stavu uvolnění. Při této proceduře však terapeutista zemře a Peter je ve stavu ponechán. Od této chvíle bere život pohodově. V práci se zatím dějou věci. Je přizván "konzultant" v podání skvělého Johna C. McGinleyho, aby zefektivnil práci. Z toho plyne hodně vtipných scének, když se spolu se zaměstnanci baví o jejich pracovní náplni. Obzvláště o pracovní náplni Petera :). Věci se dají do pohybu, když je propuštěno několik zaměstnanců v čele s Peterovými kamarády. Společně tak na firmu ušijí boudu a s pomocí viru, který má za úkol převádět mikrotransakce na oddělený účet, se chtějí obohatit. Když ale virus převede částku, kterou očekávali za dva roky, za jediný týden, nastane problém :). ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príšerná rádoby komédia, ktorú sa mi podarilo dopozerať iba s maximálnym vypätím síl. Pekelne nudná, úboho nevtipná a žiadny zmysel nedávajúca sračka, bez štipky logiky alebo nadhľadu. Takýto imbecilný scenáristický kŕč bez hlavy a päty, ktorý akože coolersky a vtipne spolucíti s ľuďmi nenávidiacimi svoju prácu, by som doma zbúchal na kolene za jediný večer. Tento typ trápneho a rutinne zrežírovaného utrpenia čas od času zachraňuje aspoň herecké obsadenie, čo v prípade hentýchto odpudivých úbožiakov neplatí. Jediné, čo ma úprimne pobavilo, je slovenský preklad, ktorý je fakticky serióznym kandidátom o titul najdebilnejšie preloženého názvu všetkých čias. Velebnosti, jdu blejt... (1/10) ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem to moc nepobral, ale i přesto se z toho vyklubala skvělá komedie z IT prostředí. Kde jsou zaměstnanci nespokojení, hrozí jim vyhazov a tak se po ajťácku rozhodnou obrat firmu a nakonec se z toho raduje ten koktající co byl bez platu. Navíc pokud někdo pracuje jako kancelářská krysa tak se s tím ztotožní stupidní tiskárná, práce přesčas a o víkendu, idiotský šéf prostě rutinní frustrující prostředí se nezapře. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)

Reklama

Reklama