Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

ÁÁÁ, takže zase jednou jsem se nenechala zviklat zdejším hodnocením a dobře jsem udělala. Tedy - nechci to nikomu nutit, ale mám taky hodně nakoukáno, přesto mi prošpikování všelikými inspiračními zdroji nebránilo, si tenhle thriller fakt vychutnat. Rozjel se poměrně emancipovaně, přičemž stavěl především na výborném Cliveu Owenovi a půvabné "Rachel" - ti byli opravdu styloví. Možné rozuzlení, do kterého jsem se tentokrát - ! - trefila, mi naskočilo už za pár minut, ale napětí se přesto konalo! Jen jalovější závěr už vymyslet nemohli. Škoda HO veliká, ale i tak za 4*. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller postavený na smršti silných zvratov, z ktorých niektoré sú prekvapivé, niektoré nedôveryhodné a príliš účelové, niektoré veľmi dobré a ten posledný zbytočný. Pre menej skúseného diváka, ktorý nemá zmapovaných všetkých jeho žánrových súrodencov, isto silný zážitok. Sám musím priznať, že ma vtiahol a nepustil. Ale iba na tých 100 minút. Jeho živostnosť je minimálna. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý thriller s Clivem Owenem v hlavní roli. Místy má pozornost trochu upadala, ale vždy, když se na scéně objevil Vincent Cassel, šlo to nahoru. Jo... a celou pointu jsem odhadl už po znásilnění, což mi trochu znehodnotilo moment překvapení, ale těžko říct, zda je to problém můj či tvůrců. :P ()

castor 

všechny recenze uživatele

Špatný zdravotní stav dcerky nepomáhá ani v nejmenším manželství Charlese a Deanny, jejichž postel už dávno nezaznamenala pořádnou melu a jedna nožka ve vlaku může leccos pořádně zamotat. Příběhy mužů nemilosrdně svržených ze samého okraje propasti až na její dno tu bylo už spousty. Převařené mi nikdo moc nechutnalo, tudíž si myslím, že pár scén se klidně mohlo oželet!! I přesto švédský režisér prokazuje slušnou porci talentu, dbá na detaily, předkládá relativně slušně tísnivou atmosféru, pomalu nás posouvá dál a tu a tam se připomene několika bravurně zvládnutými scénami (hotelová nevěra a následná loupež), jen scénárista ze sebe mohl dostat o špetku víc!! Škoda závěru a bezesporu i toho, že z Owenovy role (jinak je přesvědčivý) tvůrci udělali nerozhodného hlupáka, v jehož situaci by se každý rozhodoval zcela jinak, moderní herectví Jennifer Aniston, která naštěstí nepůsobí jen jako dekorace, nikterak neurazí. Viděl jsem nespočet horších filmů, které se draly do promítacích sálů, v rámci žánru rozhodně nejde o žádný zajímavý příspěvek a jistojistě jde o přímočaré dílko, které přesto sahá o něco výš, než jsem očekával. A je mi absolutně jasné, že jakmile se ráno vzbudím, nějaký film o nevěře mi bude ukradený, ale teď z něj mám příjemně mrazivý pocit, a to není zrovna málo!! 70%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ja som premyslal vselijako, ale zapletka ma milo prekvapila, v kratkosti povedane, necakal som to. Musim podotknut, ze film som videl v Nemecku pod nazvom ENTGLEIST-VYKOLAJENI, pricom som cesky nazov nepoznal, takze o nejakej HRE S NEVEROU teda myslienke o nejakom vydierani mi ani nenapadla. Najpodozrivejsi sa mi zdal byt trochu ten recepcny v hoteli, ale nech sa aj ti, ktori tento film este nevideli nechaju prekvapit. Clive Owen a Jennifer Aniston zahrali svoje ulohy velmi presvedcivo, takze pre milovnikov thrillerov odporucam. Nechcem premyslat nad tym, ako by dopadol zaver filmu, ak by to bolo v realite, ale bolo to dost zaujimave. Ja osobne by som siel na policiu uz davno, nedokazal by som zajst az tak daleko. _________ Clive Owen - (Charles Schine) +++ Jennifer Aniston - (Lucinda Harris) +++ Vincent Cassel - (LaRoche) +++ Melissa George - (Deanna Schine) +++ Addison Timlin - (Amy Schine) +++ RZA - (Winston Boyko) +++ Tom Conti - (Eliot Firth) +++ Xzibit - (Dexter) +++ Giancarlo Esposito - (Detectív Church) +++ Produkcia: Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Lorenzo di Bonaventura +++ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)
  • Okrem amerického štátu Illinois prebiehalo natáčanie aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)

Reklama

Reklama