Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

tron 

všechny recenze uživatele

„A už mi nevolaj.“ Ošemetné, režisér bez WIMBLEDONU, Robert Patrick bez Camerona, Robert Forster bez Tarantina, Bettany bez Russella Crowea, Harrison bez širáku a Virginia bez CANDYMANA v podpriemernom akčnom trilery, v ktorom musí správny chlap „zo starej školy“ urobiť zlú vec kvôli mladým neslušne vychovaným grázlom, ktorí bijú deti a zastrašujú ženy, aby zachránil svoju rodinu. Po remeselnej stránke fajn, ale toto bolo nudné už v 80. rokoch 20. storočia. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Snaha o odlschoolový triler (téma IT je dosť triviálna) je sympatická, ale aby to fungovalo ako napr. V POSLEDNEJ CHVÍLI alebo KLUB VYDIERAČOV, chýba tomu od polovice spád a akčné zakončenie je takmer trápne. Hudba občas dodáva fajn napínavosť, ale Ford už je na akčných hrdinov starý... Sklamalo ma to o trochu menej ako STRÁŽCA so Sutherlandom... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přesně to samé jste již viděli na tisíc a jeden způsob jinde. Z toho minimálně v osmi stovkách případů mnohem lépe. Přiznám se, že jsem čekal směšnou splácaninu nehodnou Harrisona Forda. Nehodné ho to sice nesporně je, ale směšné to zase tak moc není. Bohužel. Tady vládne jedno slovo; nuda. První "technická" polovina je utahané nic, takže tuctově průměrná "akční" část v závěru je ve výsledku vítaným osvobozením. Thriller, který sice nikoho nanadchne a pár lidí snad i urazí, ale jako kulisu k jiné činnosti ho lze doporučit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford je vzorný a bohatý otec "dokonalej rodiny" a teraz o ňu musí bojovať... Americká thrillerová pásovka, ktorá si viacej požičiava, než prináša. Prvá polovica silne rutinná, nezáživná a naťahovaná. Druhá polovica sa príchodom zvratu, ukradnutého z nemenovaného thrilleru s Melom Gibsonom zdynamiční a strieda dobré scény s klišé "poistkami". Harrison hrá Harrisona, záporák Paula Bettanyho je prekvapivo jednorozmerný. Ostatní sú iba do počtu. Celkovo relatívne zábavná, miestami napínavá a miestami nechcene smiešna žánrovka. Osobne ma v záverečnej sekvencii potešilo staré auto a preslnené vidiecke lokácie - jednak hrejivá nostalgická spomienka na Hitchcockove dobrodružstvá a tiež príjemný kontrast k predchádzajúcemu hi-tech vizuálu (modré filtre). Za ten posledný záber to proste nemôžete odsúdiť :-) ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohoto snímku je, že tu obrovskou nudu, která jej provází v jeho první polovině, dokáže v polovině druhé docela slušně eliminovat a zanechá tak o něco lepší dojem, než by si zasloužil. Jeho nevýhodou je pak všechno ostatní - jedná se totiž o jedno velké klišé. Samotný příběh už být otřepanější snad ani nemohl, až na psa s GPS v obojku zde nenajdete vůbec nic nového; Harrison Ford svoji roli odchodil jako nějaký začátečník a co se týče hudby, Massive Attack asi moc důvodů k radosti z účinkování v této patlanině nemají... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Bettanyho maskérka Veronica Brebner si během natáčení zavolala členy štábu, aby jí ukázali své jizvy. Všechny si nafotila a podle nich později přípravila hercovu vizáž pro snímek Šifra mistra Leonarda (2006). (imro)

Reklama

Reklama