Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a nevýrazný filmeček na jedno ušmourané odpoledne, který vás rozhodně neurazí, ale taky vůbec ničím nepřekvapí. Dětští herci byli však velice příjemní a hraní jim šlo pěkně od ručičky. Nejlépe s filmem naložíte, když ho pustíte dětem, ty se od něj neodlepí a vy budete mít spoustu času dělat něco jinýho, protože od závěrečné třetiny filmu byste se začali už neskutečně nudit... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu Jumanji nás zavede do rodiny rozhádaných brášků, kteří najdou tajemnou hru zvanou Zathura a díky ní se dostanou do vesmíru i se svým domem a zmrzlou sestrou. Potkají podivného robota, tajuplného astronauta a nebezpečné cestovatele vesmírem, kteří je chtějí zničit. Vcelku napínavé, předvídatelné, ale i podařené dobrodružství s dobrými efekty a triky. Hudba: John Debney ()

Reklama

fars 

všechny recenze uživatele

...tak tak se to jeste uhralo na tri hvezdicky. Zjistil jsem ze se nemuzu divat na filmy kde hlavni role tvori male decka, pri scenach kde se hadali kdo podvadi a kdo za co muze a prekrikovali se jsem se musel sakra ovladat abych prehravac nevypnul. Ale az na tohle je film docela prijemny, mozna horsi nez Jumanji, ale jen o kousek :-) ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Jako by to z oka vypadlo Jumanjimu. Původně jsem myslel že řeknu, že to není ani zdaleka tak jako Jumanji, ale když se to rozjelo musím svůj názor změnit. Bylo to zajímavě natočené, a na rodinný film to mělo i vcelku dobré efekty. Ti dva to zahrali velice slušně, a netušil jsem kolik charisma ma Dax Shepard. Tim Robbins byl příjemné zpestření, a Kristen ... no, tu moc nemusím. Jinak vcelku dobrá rodinná komedie, ale kultovka z toho nebude. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že to nebude jenom „Jumanji ve vesmíru“. Nebylo. Bylo to „nezábavné Jumanji ve vesmíru“. Hra je započata teprve po dobrých dvaceti minutách představování hlavních hrdinů, dvou rozhádaných bratrů - to aby bylo v následujících osmdesáti co usmiřovat. Vývoj vztahu mezi Waltrem a Dannym je sadisticky šablonovitý a na základě toho, kolik podobných „psychologických proměn“ jste již viděli, si buď vyrvete všechny vlasy nebo proklejete autora scénáře a celou jeho rodinu (až do posledního kolena). Na věty jako „Nedovolím, aby se ti něco stalo“ jsem již pár let alergický a reakce na jejich poslech se rok od roku zhoršuje. Má zbožná přáni, aby už konečně drželi huby, zmáčkli ten knoflík a pokračovali ve hře, zpravidla nebyla vyslyšena. Nic nezachraňuje ani bizarní „šokující odhalení“ (snad moc neprozradím prozrazením, že v určitém momentu se schyluje k incestu). Filmu citelně schází nostalgická, ba vůbec nějaká atmosféra. Je to opravdu jenom hloupá pohádka, pro děcka však příliš zdlouhavá a pro dospělé příliš patetická a moralizující. A mrzí mě to. Mrzí mě to víc, než kolik si podobně trapný příběh zaslouží. Jon Favreau chtěl zjevně natočit poctu starým sci-fi, něco jako byl animovaný Železný obr, který se mi hodně líbil. Nezvládnul to, neuvěřil jsem, že v dětství hltal béčkové sci-fi filmy a komiksy a že Zathura není jenom komerčním kalkulem. Tu hru bych si ale stejně rád jednou zahrál. 45% Zajímavé komentáře: choze, genetique ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Původně měla být Zathura přímým sequelem k Jumanji (r. Joe Johnston, 1995), ale produkce nakonec zvolila nové ústřední hrdiny. (imro)
  • 65 milionů vložili producenti do adaptace novodobé povídkové klasiky, a během prvního víkendu (11. – 13. 11.) v amerických kinech vydělali 14,4 milionu dolarů. Celkový obrat se do konce roku vyšplhal na 28 milionů. (imro)
  • Snímek měl nejdříve režírovat Ken Ralston, který pracoval například jako hlavní šéf speciálních efektů v Jumanji, ale také na původních Hvězdných válkách či trilogii Návrat do budoucnosti. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama