Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ne prilis povedena kopie Jumanji. Jumanji jsem docela prozival ale tady jsem se moc nebavil. Tolikrat otrepane "sveho sourozence bych nejradeji zastrelil" ale na konci jste radi ze ho mate...(viz.Sam doma atd.) je uz obehane. Nema to zadny velky napad kterym by divaka nadchl. Jako dite by se mi to asi libilo. Ac nerad presto kdyz to porovnam s Jumanji musim to hodnotit slabe. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Remake kultovního Jumanji, tentokrát ve vesmíru. Zathura se ale od svého předchůdce v mnohém liší, bohužel k horšímu. Má několikrát horší efekty, horší příběh, horší dialogy, také není tak různorodá na lokace a korunu tomu nasazuje maximálně nesympatický Jonah Bobo. Jediné co mne drželo u filmu bylo neustálá touha koukat překrásnou Kristen a vidět, jaký happy end si tentokrát tvůrci vymyslí. Pokud ale opět dostanu chuť kouknout se na film o stolní hře, volím jedině Jumanji. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech a zhlédnutí v angličtině musím jít dolů na milosrdné 2 hvězdy. Co je příčinou? David Koepp je brán jako jeden z nejlepších hollywoodských scénáristů, ale tady se skutečně nevyznamenal. Naprosto příšerně napsané, zrežírované i zahrané situace a reakce na ně. Dům pod palbou meteoritů, ocitnutí se ve vesmíru, setkání s robotem. Na všechny tyto události reagují děti naprosto podivně, nevěrohodně a hloupě. Místo emocí jako je strach či panika sledujeme sérii podivných rozhodnutí nebo hádek. Ale co je opravdu nejhorší, jsou ty hrůzostrašné dialogy. Už dlouho jsem nezažil takové peklo: "Nebudu si s tebou hrát, protože už je mi 10 a mám holku..." Vyobrazení střetu generací mezi otcem, dospělou dcerou, dospívajícím synem a malým klukem je tu zobrazováno těmi neprimitivnějšími dialogy a dalšími filmovými nástroji. Opravdu za tím stojí David Koepp? Kristen Stewart je asi jediná obstojná herečka na place, ale i ona časem sklouzne k přehrávání, protože musí citovat neuvěřitelné věty. Dvě hvězdičky dávám pouze za vizuální stránku a pointu s astronautem. PS: Rozdíl mezi Jumanji a Zathura, jakožto rozdíl mezi jejich kvalitou, je zřejmý. Zatímco Jumanji je film pro celou rodinu, tady se cílí pouze na děti. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dětem se to líbilo a to je hlavní. A dětem byl film určen, takže dospěláci tu sice mohou dávat hvězdu sem i hvězdu tam, nejsou však cílovou skupinou :-) ! Příběh celkem zaujal i mne a zejména sama ta stará plechová hra. Celkem by mne zajímalo, zda byla vyrobena jen kvůli filmu, nebo zda na konci padesátých let v éře kosmického věku kdy všechno související s astronauty a raketami bylo in, protože vesmír právě otevřel lidstvu svá vrátka dokořán - tak zkrátka zda taková hra opravdu byla k mání. Já měl totiž cosi podobného jakousi plechovou vláčkodráhu z Maďarska a také jakési městečko se dvěma autíčky a autobusem na klíček, kde vozidla jezdila plechovými kolejemi a díky západkám v podvozku a prohlubním v kovové dráze dokonce zastavovala na červenou (nakreslený semafor na podložce). Vybavuji si i ten radál když ta plechová kolečka rachotila po plechové dráze zvuků odvíjejících se pružin v každém ze 3 jedoucích autíček.. :-). Začátkem sedmdesátek ještě hodně hraček bylo děláno z plechu. Zathura vypadala ještě starší. Ačkoliv je film celkem starý a samozřejmě jsme dnes zvyklí na jiný level digitálních efektů, myslím, že na svoji dobu to bylo slušné. A slušná byla (tehdy teenka) i Kristen Stewart :-). Z bráchů mně pak herecky zaujal zejména Jonah Bobo, který mi byl velmi sympatický a do role nejmenšího se dobře hodil. Za sebe tedy dávám průměr a posunuji raketku o tři políčka vpřed! * * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

CD/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +příběh, hudební doprovod, efekty, některé scény, pár zvratů, Kristen Stewart -která je však v celém filmu jen pár minut, dialogy, herci, a pozor: film co jsem viděl měl 97 minut!, nikoliv 113 jak uvádí ČSFD!?/// Už je to dlouho co jsem viděl Jumanji. To jsem byl ještě dítě, kterému se to relativně líbilo. Kdybych však z pohledu dítěte měl hodnotit oba filmy, asi bych dal přednost Zathuře, protože má poutavý příběh, pěkné herce, zajímavé prostředí. Ovšem jako velký kluk mohu snad jen ocenit parádní vizuální efekty, a dobře poslouchatelnou hudbu, která fajně dotváří až hororovou atmosféru. Děti se možná budou i bát. Ovšem film velice shazují infantilní výkony všech herců, a rovněž jejich český dabing. Celkově tedy pěkná fantasy pohádka, která je však určena především dětem./// Celkem 62%/// ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Podle knih Chrise Van Allsburga už vznikl kromě Jumanji také Polární expres (r. Robert Zemeckis, 2004). (imro)
  • Původně měla být Zathura přímým sequelem k Jumanji (r. Joe Johnston, 1995), ale produkce nakonec zvolila nové ústřední hrdiny. (imro)
  • Danny (Jonah Bobo) a Walter (Josh Hutcherson) vstoupí do gravitačního pole planety Tsouris-3. V jazyce jidiš znamená slovo "tsouris" problém, úzkost, potíže apod. (Cheeker)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama