Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

T2 

všechny recenze uživatele

Príbeh o vladárovi premeneného na Lamu bol fajn ale grafická stránka na rok vzniku nijak moc výrazná dosť sa strácala v príbehu a na ten vysoký rozpočet to vyznie ako nízko nákladová rozprávka určená priamo ako video film, cez určité negatíva to ale určitý priemer dosahuje aj keď nič prevratné sa fakt nekoná. Presnejšie by som dal tejto rozprávke tak 50% nič viac si z mojho pohľadu nezaslúži. ║Rozpočet $100miliónovTržby USA $89,302,687Tržby Celosvetovo $169,327,687 ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Lama v hlavní roli. Nechápal jsem, proč má tahle disneyovka, o které jsem navíc nikdy předtím neslyšel, tak vysoké hodnocení. Teď už to vím. Po nevýrazném začátku, kdy se člověk diví, na co to vůbec kouká, přichází výborná a kultivovaná zábava (např. scéna v hospodské kuchyni opravdu trhá bránici). Na ne-pixarovskou animaci jsem si taky rychle zvykl a jako roztomilý bonus zde vystupuje i jedna veverka (co jiného, že?). ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Roztekany a jednoduchoucky dej, ktery se nesveze ani na naspeedovanych postavach, ktere hrave predci bombasticka veverka (opet?) s dohromady 30ti vterinovou rolickou. Celkova krecovita rozevlatost byla ze zacatku jeste fajn, v Disneyho filmech i prekvapujici, ale postupem casu i za kratoucke stopaze stacila nehorazne otravovat. Kratkometrazni filmy Looney Toons jsou pro tohle vhodnejsi, nezachrani to ani tech asi pet povedenych vtipku. ()

Lucretat 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální animák (záměrně neříkám pohádka), humorem určený spíše dospělejšímu publiku. Suverénně pro mě nejlepší disneyovka - asi proto, že je od ostatních i dost odlišná. Je bláznivější, originálnější, svěžější... Opravdu povedený český dabing k tomu hodně přispívá. Okamžitě šla do oblíbených filmů, kdybych mohl, dám hodnocení 6/5 :) Rozhodně doporučuju, skvělá zábava na večer s přáteli. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nič extra. V detstve som na motívy tohto filmu hral hru na PS1 s identickým názvom, v ktorom ste hrali za lamu(Kuzca) a bolo to niečo na štýl Crasha Bandicoota. Táto hra bola mojou srdcovkou a prešiel som ju aspoň 10 krát, pri čom film som nevidel ani raz. K nemu som sa dostal až relatívne nedávno a neviem no, je to proste klasický animák a rozprávka. A z cutscénok v hre bolo patrné, že by to mohla byť aj celkom fajn komédia s veľa vtipnými momentami, niečo na štýl Shreka. A aj keď pokusy o humor tu boli, fungovali len občas. Asi som sa nechal až príliš uniesť nostalgiou a čakal som príliš veľa. Alebo som z toho vyrástol. Neviem. Každopádne na viac ako priemer to nebolo. 55% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama