Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s podařeným výběrem sympatického hereckého osazenstva. Každý z "bratrů" se pro svou roli výborně hodil a stejně dobře ji zahrál. Pár slabších míst ve scénáři a dialozích je vyváženo trefnými hláškami a působivými a silnými scénami. Námět je sice průměrný, ale charisma bratrů, svižné tempo filmu, rychlý spád a povedené scény, vytvoří v celkovém kontextu snímku velmi silný aspekt. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Podobné gangsterské krimi drámy sa v poslednom čase veľmi netočia...Preto ma tento film celkom potešil a zabavil.Vcelku dobré sú hlášky hlavných hrdinov a aj celková atmosféra outskirtov v Detroite,kde sa môže strieľať na ulici a nikdo ani brvou nepohne. Záverečné finále je trochu pritahnuté za vlasy a podobnú vec s nachytaním skorumpovaného policajta som videl vo filme Recruit, ale dá sa to odpustiť.... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Detroit je drsné město. Je zde hodně černochů, ale nemyslím si, že to je ten hlavní problém. Zločinnost je zde prostě vysoká a rozhodně se na ní nepodílejí jenom černoši. Ale o to ve filmu nejde, nechce odsuzovat jednu rasovou skupinu nebo druhou, vlastně o rase vůbec není. Film je totiž především o tom, že zločin je zde naprosto běžnou záležitostí, zastřelit někoho, kdo se do vás naváží, to je maličkost. Stejně jako sehnat někde zbraň, kterou by se zabití dalo provést. Film nám hned na začátku ukazuje, že si nebude brát servítky. Vlastě je místy docela pořádně drsný. Hned úvodní scéna nás ale seznámí s tím, jak bude film probíhat. Starší dáma jde nakupovat do samoobsluhy a čirou náhodou - opravdu v tom nehledejte nic víc - se stane, že ji také zastřelí. Jasně, je to šílené, ale v našem světě se podobné věci prostě dějí. Asi by příběh neměl další pokračování, kdyby dáma nevychovávala čtyři adoptivní syny. Bobbyho (Mark Wahlberg), který je jako neřízená střela, Angela (Tyrese Gibson), který se snaží mít rodinu, Jeremiaha (André Benjamin), o němž ani jeho bratři neví všechno, a nejmladšího Jacka, který to se svými staršími bratry, hlavně s Bobbym, táhne. Tihle bratři nechtějí nechat matku jen tak mrtvou, hodlají ji pomstít. Za každou cenu chtějí zjistit, kdo za její smrtí stojí a za pomstou jdou jako honicí psi za liškou. Samozřejmě, že to znamená přinášet oběti, ale všichni jsou ochotni do toho jít. Drsným, syrový film, který si na nic nehraje. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/10/ztraceno-v-prekladu-4-bratri-na-dotek.html ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Žili byli bratři čtyři. Tři, dva, jedna... Začne to mou oblíbenou písní "Somebody To Love" od Jefferson Airplane (kurva, on je to hudebně celkově strašně kvalitní výběr, jdu si sehnat OST!) a kazí to jen jedna stará nesympatická bába, co to schytá. Ale bez toho by to nešlo. Tím se to všechno solidně rozjede. Realisticky, bez zbytečných triků a příkrášlování, pěkně old-schoolově. Jak herecky, tak svou rolí, všichni 4 jsou fakt dobří (samozřejmě Wahlberg vede). Chiwetel Ejiofor jako záporák se povedl a konečně jednou taky nehraje takovýho toho černocha s utrpením ve tváři, jak ho mám zaškatulkovanýho. Tenhle film, tomuhle já říkám slušná policejní práce. Teda až na to, že nebyli policajti. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Příběh o matce, která se chopila a ujala dětí, které měli určité problémy se zákonem, byli čtyři, dva bílí a dva černí. Milovali ji, protože jim dala naději na lepší život, než v lochu. Jednoho dne, když už všichni vyrostli ji v Detroitu nechal jeden pán podsvětí zastřelit, protože se vrtala v čem neměla. Bratři přijdou na pohřeb a zjišťují co se doopravdy stalo. Zjišťují, že to nebyla náhoda, ale plánovaná poprava. Jsou zhrození, zjišťují, že nemohou nikomu věřit, snad jen jednomu policajtovi, zjišťují, že za vším stojí pán podsvětí Detroitu a že ač jim dosud vše vycházelo a že to nemusí nikdo z nich přežít a přes to, přes všechnu lásku k matce nasazují své životy aby zabili toho kdo nechal zabít jejich matku, ačkoliv jejich máma by si nejspíše přála aby neriskovali. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama