Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Shit 

všechny recenze uživatele

Čtyři bratři u mě zůstaly tak trochu za očekáváním. Ačkoli se hlavní čtveřice tváři strašně drsně, tak celý film rozhodně až tak drsný neni, je sice pravda, že pár okamžiků a náznaků se tu a tam najde, ale nikdy to neni dotáhnutý do konce, obvzvlášť zamrzí nedotáhnutý scény s kanistrem. Pointa příběhu neni nijak geniální, ale účel splní, možná se to ale dalo zatočit trošku jiným směrem, aby to nebyl, až zas tak okoukanej příběh, ale jak už jsem napsal, tak to účel splní. Hlavní padouch je bohužel chudinka, kterej se zase tváří strašně drsně, ale zase drsnej neni a tak mu tu pomstu čtyř bratrů ani moc nepřejete. No a finálový vyvrcholení filmu je takřka nulový, to už bylo lepších těch pár přestřlek během filmu, který byly natočený celkem slušně. Bohužel jsem v tomhle filmu nenašel nic co by mě donutilo, dát 4*, takže jenom průměrný 3*, což si myslim, že je u tohohle filmu škoda, kór když by stačilo jen trochu přitvrdit a hned by to bylo o něčem jiným ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fajný zimný triller so širokými ramenami (a výbornou muzikou), ktorý si celých 108 minút dobre uvedomuje, že je len primitívnou historkou o pomste, ktorá chce predovšetkým baviť. Tlačí na atmosféru, drajv a charizmu všetkého čo sa mihne na plátne (jednoducho na všetko na čo má). BTW: Smrť matky kvarteta problémových zmetkov je ako štartér štýlovej vendetty v béčkovom blaxploitation, imho úplne OK. Funky spokojnosť. 70% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem dostal to,co jsem čekal.Velká akce,velké přestřelky,ale příběh trochu pokulhával.Čtveřice hlavních představitelů je docela zajímavě vybraná.Každý z nich má svoje mouchy.Nejvíce se mi asi zalíbil Mark Wahlberg,který zahrál tu nejnekompromisnější postavu z těch čtyř.Čekal jsem nějakou zajímavější filmovou zápletku,která se ke mně ale nedostavila.Docela mě překvapil hlavní záporák v roli Chiwetela Ejiofora,kterého mám spjatého s jinými rolemi,ale tady mi ani moc nevadil.Hodnocení:65% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Solidní akční podívaná, s úžasnými herci, a ještě úžasnějším Markem Wahlbergem. Do toho máme slušný námět, Rkovou záležitost, a dokonce i občasný vtip. Hlavní herci spolu fungují neskutečně dobře, a nebýt dva černí a dva bílí, člověk by je od skutečných bratrů nerozeznal. Suma sumárům, velice šlušná, 80% podívaná. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Příběh o matce, která se chopila a ujala dětí, které měli určité problémy se zákonem, byli čtyři, dva bílí a dva černí. Milovali ji, protože jim dala naději na lepší život, než v lochu. Jednoho dne, když už všichni vyrostli ji v Detroitu nechal jeden pán podsvětí zastřelit, protože se vrtala v čem neměla. Bratři přijdou na pohřeb a zjišťují co se doopravdy stalo. Zjišťují, že to nebyla náhoda, ale plánovaná poprava. Jsou zhrození, zjišťují, že nemohou nikomu věřit, snad jen jednomu policajtovi, zjišťují, že za vším stojí pán podsvětí Detroitu a že ač jim dosud vše vycházelo a že to nemusí nikdo z nich přežít a přes to, přes všechnu lásku k matce nasazují své životy aby zabili toho kdo nechal zabít jejich matku, ačkoliv jejich máma by si nejspíše přála aby neriskovali. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (14)

  • Veškerý sníh, včetně toho padajícího, je skutečný. (mi-ib)
  • Venkovní teplota během natáčení nikdy nepřekročila 24 stupňů Fahrenheita (cca 4,5°C). (mi-ib)
  • ¨Slovo "fuck" je ve filmu použito 62krát. (mi-ib)

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama