Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Skutečně skvělý a vyjímečný počin irsko-britské produkce. Film jsem sledoval se zaujetím už jen díky jeho originálnímu námětu. Cillian Murphy je do role transvestity jako ulitý a předvedl svůj herecký um. Hudební stránka špičková - hlavně úvodní/konečný klasický šlágr. Zajímavý nápad s červenkami. Je až téměř neskutečné jaká spousta momentů a příhod se vešla do dvouhodinové stopáže. Prostě snímek, který umí opravdu zaujmout ... 80%. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jsem, kdo jsem. Orientován jinak. Poutem k vysokým podpatkům. Duhový šarm, magii dada, dar dam má poutník povahy slunce. Velkoměstský šatník zase hraje barvami a stíny. Cukrová panenka i madam vamp, opiát. Čáry máry čajů a nástrah. Nejlepší netuctové, "ženské" pusinky rozdává, vykračující si Cillian Murphy, a to od té doby, kdy kamera i pára vřele "přejely" přes nohy horkého dobrodružství dua Lemmon & Curtis. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo - tu 4 a 5 hviezd mozu dat tomuto filmu snad len chlapci v tangach, ktori maju radi plaze ...... Cilian Murphy bol sice herecky perfektny, to jo, ale ze je film v cervenej farbe a hodne prehriaty, si vysvetlujem tym, ze miestni 4 a 5 hviezdickari objavili v trenkach natecene prirodzenie - Zo Ciliana Murphyho, pochopitelne : 5 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ackoliv od Jordana jsem videl jen Interview, ktery me moc nezaujalo a tema filmu me taky nebere, tak jsem byl na film zvedavej. A nakonec jsem byl spokojenej. Film sice nema zadnej poradnej pribeh, v podstate to je pribeh teplouse a jde jen o to, do jakejch situaci se dostane a z jakejma lidma se potka, ale i tak me dokazal zaujmout. Cillian Murphy v hlavni roli fakt exceluje, skoro az oskarovej vykon. Z ostatnich potesi treba Rea nebo Gleeson, ale proste jelikoz tu je Cillian celou dobu, tak vsechny zastinuje. Film je vypravenej takovou lehkou, milou, sviznou a vtipnou formou, za kterou je schovany drama a spolu s paradni hudbou to dava dohromady fakt kouzelnou atmosferu. Za ty dve hodiny jsem se ani na minutu nenudil, jen skoda, ze se toho misty skutecne deje az moc malo, proto jen pekny 4*. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Ten film s dalším shlédnutím jen roste. Tímto tedy zvyšuji na plné hodnocení. Navíc jak jsem se tak na to dívala, tak se mi ten Cillian Murphy čím dál tím víc pozdává - tohle je definitivně nejlepší role, ve které jsem ho viděla (a přesouvá se do mé herecké top5). Snídaně na Plutu je sice jen souhrn výjevů ze života jednoho exota (zvláštní je, že Patrick se oblíká jako holka, ale pořád je tak nějak znát, že holka není, spíše taková androgynní osůbka...), ale ty výjevy stojí vážně za to. Navíc je to tak hřejivě lidské, ale v tom nejlepším slova smylu! Prostě životní strasti, problémy a názory někoho, kdo absolutně nezapadá do šedivé společnosti - Kitten je prostě taková barevná kočička:-) Což zní hrozně, ale přesně to vystihuje, jak ho/ji já vidím - jako někoho, jehož život by za jiných okolností vypadal šedý a černý, ale on/ona si dokáže ve všem najít trochu žluté, oranžové, růžové - drobných radostí, naděje a optimismu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • I když Eva Birthistle ztvárnila ve filmu matku Cilliana Murphyho, ve skutečnosti je jen o dva roky starší. (imro)
  • Jednu z nejodpornějších postav - pana Silky Stringa - si s chutí zahrál Bryan Ferry, jinak jeden z největších elegánů britského popu. (Johgas)
  • Autor původního románu z roku 1998 Pat McCabe má na kontě rovněž knihu, která posloužila jako předloha k filmu Malý řezník (1997). Také tento snímek natočil Neil Jordan. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama