Reklama

Reklama

Farscape: Mírová operace

(TV film)
  • Česko Mírová operace (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odporné impérium Skerenů zahájilo rozsáhlou válku a Mírové alianci zbývá poslední naděje: poprosit o pomoc astronauta Johna Crichtona z planety Země, který byl při plnění svých povinností vcucnut do galaxie velkou červí dírou. Jeho úkolem je stvořit důležitou zbraň a přivést mírovou rasu do bezpečí dřív, než poslední válka přivodí konec vesmíru. Film vznikl za pomoci nejmodernějších vizuálních efektů a byly pro něj vytvořeny desítky unikátních masek a originálních kostýmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

k212 

všechny recenze uživatele

Nadbytečně přeplácané tři hodiny akce, vtípků a zmateného děje, kde bohužel nemají svůj dostatečný prostor vedlejší postavy a zůstává tak jen Crichton a přihrávači, žel i takový Harvey je knockautován do pozice pouhopouhého nadhazovače vtípků. Snad jen Rygel a jeho sladké bonmoty a hormonální bláznění si uzurpovaly svůj důstojný prostor. Farscape seriál mám hodně ráda, dokonce zastávám názor, že by se obešel bez této závěrečné minisérie - získal by totiž punc osudovosti a zavdal by fanouškovi daleko širší prostor pro fantazii. PK Wars sice kupu dějových linií uzavírají a snaží se vše sofistikovaně vysvětlit, přičemž urputně vnáší do toho všeho akčního zmatku nějaké myšlenky a samozřejmě kupu humoru, není to nejšťastnější řešení. Ke trikům mám jediného slova - výborné, masky - lehce inovované avšak fajné, hudba mě hodně vadila, herci ... no těžko hodnotit, chyběl mi tam seriálem našlápnutý drive a jiskření v dialozích. No prostě ... pro fanouška je to povinnost, pro příležitosného diváka totální zmatek, a pro mě jen lehké zklamání, které pramení z vysokého seriálového standardu, s nímž jsem strávila 2 měsíce - 60%. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

4 a půl, byla to super řežba, jen se mi nelíbilo, jak naložili s D'argem:))) Prostě jsem se v tomhle ohledu ukázala býti sentimentální husičkou:)) Vizuální proměna Sikozu byla podivná a ještě podivnější bylo, že Lani Tupu aka Pilot měl jinak pozměněný hlas, takže tam byl hrozně slyšet jeho originální tón a nemohla jsem se zbavit myšlenky, že je to Crais v převleku%) ()

Reklama

axiom 

všechny recenze uživatele

Tento film vlastně jakýmsi způsobem doplňuje seriál Farscape, který u nás není příliš znám, nebo se odehrává ve světě v něm vytvořeném. Viděl jsem jej bez shlédntí byť jediné epizody uvedeného seriálu a těžce jsem se ztrácel v děj, postavách a návaznostech na základní premisy. Poté jsem měl na scifi conu možnost vidět několik epizod z úvodu této série a celkem se mi vyjasnilo. Film má poměrně dobré trikové sekvence, místy je sice trochu překombinovaný, ale dá se shlédnout. Chce to ale asi mít alespoň základní povědomí o zde zobrazeném světě nebo vesmíru. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Výborné a čestné zakončení seriálu. Je bohužel místy dost cítit, že to je "zkrácená" verze původně zamýšlené páté série, ale ti z nás, co Farscape zkoukli, to odpustí (naopak je hezké vidět náznaky věcí, co v té sérii měly být rozvedené - a bohužel nebyly). Ti, co seriál neviděli - popravdě, vůbec nemají důvod na tenhle film koukat (narozdíl od Serenity není točený tak, aby dokázal stát sám o sobě, vůbec nic nevysvětluje a prostě předpokládá, že víte a vůbec na nic neláká a prostě předpokládá, že ho vidět chcete) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Někdo už to tady psal, ale já to napíšu znova, protože je to pravda. Farscape skončil a pět hvězdiček měl na dosah, k získání plného hodnocení mu opravdu chyběl už jen hrozně malinký krůček. Seriál patří k tomu nejoriginálnějšímu a nejlepšímu, co jsem doposud v žánru sci-fi viděl a závěr byl fakt epickej a to "pokračování příště" bylo, věřte nebo ne, celkem dost stylový. Každopádně to byl takovej konec nekonec a tak jsem rád, že nakonec vzniknul tenhle moc hustej závěrečnej dvojfilm, který přinesl konec, jak má být. No i když... jedna moje oblíbená postava umře, další taky nedopadnou zrovna nejlíp, ale finále je to rozhodně dramatické a velmi uspokojující, bez znalosti seriálu ani nemá smysl se na to koukat. Český dabing byl velmi podivný a nezáživný, narozdíl od seriálu, ale to je, jak jinak, úplně vedlejší. Postavy prodělali změny masek a mě se to líbílo, ale to, co provedli se Sikozu byl docela děs. Připadalo mi, že herci si to už neužívali tolik co dřív, nebyli tak výrazní a postavy se mnohokrát chovali zvláštně, ale to nevadilo. Triky jsou luxusní. No a k ději - jak jsem už říkal, jako finále je to ohromný a poměrně dost strhující, vizuálně a příběhově to působí moc fajn, je to uzavřený a nenudí to. Závěrečný film si ale představuju jinak - příběh mě samozřejmě nezklamal a závěr, až na pár momentů taky ne, ale mohlo to být ještě o kousek lepší. O trochu větší kousek. Ale pro fanoušky rozhodně povinnost, protože tohle je to správný zakončení, dynamický a událostíplný. Já jsem spokojen a už teď vím, že se na Farscape zase někdy kouknu, protože je to opravdu jedinečná seriálová záležitost, a to vlastně potvrzuje i tenhle film. 82%. P.S.: Nešel ten podtitul přeložit nějak lépe? P.P.S.: Ale šel! Hodně štěstí, Johne Crichtone, chlapáku, budeš mi chybět. Stejně jako D'Argo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Pokoj, ve kterém se na konci filmu loučí Scorpiusův klon s Johnem Crichtonem, je replikou pokoje, ve kterém přistane Bowman ve filmu 2001: Vesmírná odysea. (Level5)

Reklama

Reklama