Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Barevný závoj mě dokázal zaujmout těmi nádhernými scenériemi míst, ve kterých se film odehrává. Skoro mi přišlo, jak kdyby filmový štáb procestoval celý svět, aby taková nádherná místa mohl najít a do filmu použít. Skoro až jsem jim to záviděl, jak nádherná místa vybrali a do filmu je následovně použili. Stejně jako hlavní hrdina bych totiž hrozně rád cestoval i já, jenže by se mně nesmělo stát to, co jemu. Každopádně přes ty útrapy, kterým se říká život, jsem se dostal k závěru, kde jsem si uvědomil, jak hezký život je a jaké lidi kolem sebe mám, a že vlastně díky těmto věcem musím být šťastný. Protože to jediné pozitivum, co v životě máme, je právě to štěstí, ke kterému se cesta hledá těžce. Ale když se najde...nemá chybu! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Milujeme člověka pro jeho ctnosti nebo neřesti? Někdy na to přijdeme až při cestě zpátky tam, kde jsme vždy měli být. Rád bych tu cestu absolvoval společně s hlavními hrdiny. S bušícím srdcem a zrychleným dechem. Zamezil mi v tom lehce unavený scénář a také Curranova málo odvážná režie. Krásné obrazy s dokonalými herci tak potěší pouze jednorázově a bez přesahu. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Náááádherná hudba Alexandra Desplata, malebne krásna kamera a výborne napísané a zahrané postavy sú najväčšie klady Farebného závoja. Keby bol záver trošku dlhší a hlavne emocionálne nabitejší, pravdepodobne by som dal aj plné hodnotenie. Takto je to za 8 / 10, ale i tak ide o veľmi príjemné prekvapenie. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod mě zaskočilo, jak ploše jsou podány postavy a zaradovala jsem se tak leda za Lieva Schreibera, i když se moc dlouho na plátně neohřál. Jakmile se ale děj přesunul do čínské vesničky, tak to bylo lepší, hlavně proto, že mě ten vztah hlavní dvojice konečně začal zajímat. Divák si k nim hledá cestu asi tak stejně dlouho, jako oni dva k sobě. Teprve potom ocení skvělé herectví Naomi Watts a hlavně Edwarda Nortona. I vedlejší herci jsou fajn (Toby Jones, Anthony Wong Chau-Sang), hudba a záběry na Čínu opravdu nádherné. Co mě ale nejvíc zklamalo, je obrovská předvídatelnost příběhu. Všechno, co se stalo, jsem odhadla ještě někde na začátku. Kdybych neviděla tolik filmů, co končí stejně, dala bych víc, ale takhle nemůžu, ten konec je zklamání. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Herecké složení se sešlo opravdu úctyhodné, ale ve výsledku je trochu na škodu. Snímek Barevný závoj je v počátku velmi zajímavým filmem o nevěře a lásce. Naomi Watts a Edward Norton opět předvádějí úžasné výkony, které nenechají příliš diváků chladnými. Bohužel se k jejich kvalitám nepřidal John Curran, který Barevným závojem trochu naplňuje typ filmu "krásná nuda". Opravdu se tu děje minimálně zajímavého a spíše sledujeme, jak žena odvržená svým manželem hledá pochopení a sama sebe v cizí krajině zmítané smrtí. Příběh jako takový je trochu smutným důkazem jak romantický příběh může plynout pomalu do očekávaného závěru. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo v 800 let staré vesnici, kde život plyne jako před staletími. Nebyli v ní dokonce ani telegrafní sloupy. (Cherish)
  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1999. A hoci Edward Norton pretláčal do hlavnej ženskej úlohy Naomi Watts, jej účasť nebola schválená, nakoľko produkcia chcela obsadiť hviezdu, ktorá zarobí peniaze. Až jej úspech vo filmoch Mulholland Drive (2001) a 21 gramov (2003).presvedčil a Naomi bola definitívne obsadená. (Arsenal83)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama