Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Handle 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je naprosto parádní a dát pouhé 3* k tak ohromnému potenciálu (a navíc výbornému v segmentech!), mě už takhle dlouho nemrzelo. Většinu stopáže jsem totiž vážně seděl jako přibitý - poslouchat ty dialogy bylo nesmírně zábavné. Metoda by byla geniální, kdyby se zaměřila pouze a jenom na průběh pohovoru a nenabízela x dalších epizodek, které však nedotáhne do konce a které pro vývoj děje stejně nemají absolutně žádný smysl (nejvíc mě iritovala scéna na záchodech, nicméně takové zkažené jídlo... nápad možná sice dobrý, ale k čemu to tam vlastně bylo?). Ovšem nejvíc zamrzí fakt, že snímek rozehrává nesmírnou psychologickou hru, pro tak slabý závěr. Mohlo to být excelentní, ale bohužel je to vážně nedotažené. Taková škoda! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po výborném rozjezdu v první půlce, kde se nám představí jednotliví uchazeči a následná metoda výběru, jsem byl nadšený. Příběh číšil originalitou, úkoly byly zajímavé a psychologický teror se pěkně stupňoval. Problém však přichází s druhou polovinou, kde jakoby scénaristům úplně došly nápady, dlouho se příběh plácá na místě, úkoly už přecházejí do stereotypní nudy a celkově se film sekne na čistě psychologické lince, ale úplně zapomíná na budovanou atmosféru, akci, napětí nebo se bojí jakkoliv přitvrdit. Samotný závěr mě pak už zklamal úplně, protože nám vlastně nic neřekl a jen za filmem zabouchl dveře. Veliká škoda, od podobné španělské tvorby jsem čekal něco více a potenciál tady byl, ale to, jak jej v průběhu filmu zazdili, mě bude mrzet ještě dlouhou dobu... ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Výběrové řízení trochu jinak. Konverzační filmek trochu ve stylu Naprostí cizinci, nebo Bůh masakru, ale na rozdíl od těchto děl se nedostane do hloubky, sociální role jednotlivých účastníků je plytká. Vzniknou zde pouze dvě napínavé scény, které jsou utnuty a bohužel nejsou dále vrstveny. Námět vynikající, ale uchopen velice povrchově - postrádám psychologický rozbor lidí skrze situace. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to příliš vykalkulovaný a v podstatě nepřesvědčivý i když některý momenty byly zábavný (až na záchodovou scénu, ta mi přišla úchylná a nehodící se). Celou tu sebranku odpudivejch týpků bych čutla do řiti a jestli toto mají být manažéři nové epochy - čili současnosti, chce se mi zvracet. Humor=0, napětí=3, estetika=0, erotika=0, zábava=3, poblijónství=5. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Top manažeři to jsou má zlatíčka a já jsem za příplatek ochoten kteréhokoli z nich přetáhnout přes palici zlatým padákem. Patrně proto jsem pociťoval lehce perverzní uspokojení z toho, že sedm adeptů na místo ředitele zeměkoule bude psychicky týráno. Za další klad Metody považuji to, že nehledá toho nejschopnějšího, ale toho nejbezcharakternějšího z místnosti. A tak jsem si mezi hromadou přetvářky oblíbil Fernanda, který jako jediný své hajzlovství nezakrýval nánosem serióznosti a rozhodně nikdy nezapomenu na úžasnou sekretářku Montse, jejíž vykulené oči, podporované nejfalešnějším úsměvem na světě, vnášely do světa nervozity další pečlivě odměřenou dávku nejistoty. Ano, bavil jsem se solidně, ale dobře mi s těmi parodiemi na lidi tedy nebylo. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama