Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píšící režisér M. Night Shyamalan (Vesnice, Znamení, Vyvolený, Šestý smysl) přináší originálně pojatý příběh svým dětem – Žena ve vodě. Údržbář Cleveland Heep (Paul Giamatti) se straní lidí a tiše žije mezi vyhořelými žárovkami a pokaženými spotřebiči obytného komplexu Cove. Jednou však přijde noc, která navždy změní jeho život - objeví tajemnou mladou ženu Story (Bryce Dallas Howard), která žije v přívodních šachtách pod bazénem obytného komplexu, kde se stejně jako on skrývá před zraky ostatních. Cleveland zjišťuje, že Story je vodní nymfa z pohádek na dobrou noc, které tajemná stvoření brání v tom, aby podnikla náročnou cestu z našeho světa do toho jejího. Story je obdařena schopností předjímat osudy Clevelandových sousedů, jež jsou úzce svázány s tím jejím. Společně pak všichni musí rozluštit sled tajemných kódů, které jí opět otevřou cestu ke svobodě. Čas však běží jako splašený kůň a lhůta, během které se Story může vrátit domů, se chýlí ke konci - ale všichni nájemníci dávají své životy solidárně v sázku, aby jí pomohli. Cleveland je pojednou nucen utkat se s démony, se kterými do Cove přišel a kteří se jej drží, všichni obyvatelé domu pak musí užít zvláštních schopností, jež jim Story pomohla objevit, aby zachránili nejen její svět… ale i ten náš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (534)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Heepov príbeh je Shyamalanov darček všetkým tým, ktorí s nosom vo vankúši a v pyžame snívavali o tom, že sú vyvolení. Že niekde za závesom racionálna existuje svet, ktorý ich robí vínimočnými, špeciálnymi, nepostradateľnými. Fantázia, rovnako ako Žena vo vode, na ktorú nemožno hladieť ako na vzorec filmových postupov (viz kritik). Pihami ka kráse sú slabší rozbeh a Giamattiho chvíľami prepálená komika (on jednoducho nedokáže byť nevýrazný). 90% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Stalo se, kterému jsem dal stejné hodnocení, vím, že tohle hodnocení je zřejmě prozatímní. Protože tohle je ten typ filmu, na který musíte mít náladu. A já ji zřejmě neměl, takže rozumnější budu, až to zhlédnu podruhé. Pak možná napíšu víc. Momentálně jen řeknu, že postava filmového kritika, který se mýlí a který ve filmu neskončí slavně, mi přišla jako skvělá pomsta všem těm kritikům a že Bryce Dallas Howard je nádherná! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, je pravda že je to naprosto něco jiného než předešlé Shymalanovi filmy, ale film s tak nádherně vykonstruovaným příběhem, výbornou hudbou, skvělými herci si nezaslouží slabší hodnocení. Chvílemi mi to připadá trochu dětské, ale to nemění můj názor, že mistr napětí se ani v tomto filmu neztratí a atmosféra kterou Shymalan umí je cítit na každé minutě filmu. Velice zajímavý příběh pro Shymalana možná trochu neobvyklý, ale co...režisér se musí stále zdokonalovat a nečvachtat se stále ve stejném rybníku...je třeba také trochu experimentovat a na tomto filmu je to zdárný příklad, že režisér je režisérem pokud umí natočit film ať už je jakýkoliv a on to dokázal. Mimo to natočit tento film byl jeho sen, který se mu splnil a on si ho náramně užil. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. O tomto filmu jsem příliš chvály či superlativů neslyšel, takže logicky jsem byl připraven na všechno. Ale co jsem viděl, to mě velmi překvapilo a nesmírně zaujalo. Tohle je vlastně taková trochu temná pohádka s nadpřirozenými bytostmi, které dokážou pěkně vyděsit i mne jakožto dospělého diváka. Ale nutno dodat, že ač tohle možná nebyla nejlepší pohádka, že ač tento příběh nabízel několik nelogičností, přesto se jedná o solidní film, který z mého pohledu docela solidně obstál a který mne dokázal přikovat do křesla a napínat mě, co se bude asi dít dál. Shyamalan zkrátka žánr nadpřirozena v kombinaci s thrillerem a fantasy docela dobře ovládá, a toto je další jednoznačný důkaz. Proto nechápu, jak někdo může být z tohoto filmu zklamán. Jistě, Shyamalan už od začátku své režisérské kariéry dokazoval, že má na to napsat a vytvořit nadprůměrně kvalitní film, nedávno jsem totiž od něj viděl jeden z jeho prvních filmů s názvem Úplně vzhůru. A tenhle film mi ho tak trochu připomíná. Asi tím, že oba filmy jsou určeny tak trochu i pro dětské publikum. Každopádně pan režisér tímto filmem v mých očích rozhodně neklesá, naopak si u mne potvrdil status velice kvalitního režiséra, který umí natočit velice zajímavý film. Herecké výkony zde byly dokonalé, pohádkové bytosti zrovna tak. Celé je to prostě perfektně zvládnuté a chvíli jsem uvažoval i o maximálním hodnocení, ale už jsem viděl i silnější a zajímavější filmy, takže tohle je za čtyři hvězdičky. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Po extrémně nedoceněné VESNICI další skvělý počin Mr.Shaymalana, u kterého mám pocit, že se film od filmu vzdaluje mainstreamovému divákovi, což kvituji s povděkem. Stejně jako v případě předešlého filmu nádherně atmosférická záležitost s výbornou Howardovou hudbou, několika silnými momenty a Giamattim, který jde definitivně do mé herecké TOPky. Koho znechutila pointa Vesnice (ne které ale film nestál, ať si kdo chce co chce říká), ten se ničeho podobného zde nedočká. Shyamalan upustil od svého tradičního trademarku překvapivých závěrečných rozuzlení (pokud nepočítám odhalení "Strážce"), ale už od začátku rozvíjí originální pohádkovou mytologii, která z tohoto filmu místy činí cosi, co by se dalo nazvat "divný", ale tuze zajímavý film. Bezvadně se o něm debatí se stejně postiženými filmovými fandy a nic neztrácí ani s druhým shlédnutím. Takže říkám "Jen houšť a větší kapky!", příště to už bude za 5*, pane Shyamalan. Jenom doufám, že ho od další práce neodradí nepříliš příznivý ohlas divácke obce a filmových kritiků (ty zvládneš, Shyi, pošleš na ně Skrunty a bude klid :o) ). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Ještě v předprodukci kolovaly fámy, že úlohu Clevelanda Heepa má v merku Kevin Costner. Paul Giamatti, který ji nakonec ztvárnil, byl však podle režiséra prvou a jedinou volbou. (imro)
  • I když byl M. Night Shyamalan věrný Disneymu, jeho čtyři snímky vydělaly studiu pouze v kinech 1,5 miliardy dolarů. Kvůli „tvůrčím rozporům“ proto odešel k Warner Bros. Zákulisní tahanice se dokonce staly námětem na knihu s názvem „The Man Who Heard Voices: Or, How M. Night Shyamalan Risked His Career on a Fairy Tale“. (imro)
  • Ve filmu si zahrál sám M. Night Shyamalan, a to postavu spisovatele, který píše "kuchařku". (T-enter)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama