Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

prsvl 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se to líbilo. Jediná výtka se týka nepřirozenosti kapely a koncertů a hlavně toho, že kluci měli hardcore punkovou image a přitom hráli obyčejný rock. Nevadilo by mi to kdybych se v této scéně nepohyboval a nevěděl jak to chodí, ale takhle musím jen říct že člověk (M.Písařík) který má v pokoji plakát Ignite, H2O a na mikině kapelu With Honor (plus V.Kotek se svojí nášivkou kapely Doom), by na koncertě sponzorovaném Evropou 2 nikdy nehrál:) a hlavně, jak už jsem naznačil, by nehráli takový hudební styl jaký tam hrajía celkově by se chovali asi trošku jinak. Tohle jsem řekl i panu Janákovi a společně jsme to prodiskutovali. Otázkou je, zda-li by to pro nejširší veřejnost s tím co chtěl režisér Janák vyjádřit šlo udělat jinak. Nejspíše však jo (třeba tam onu hardcore image tak necpat). Nebýt tohoto vykrádání subkultury, aniž by o ní něco věděli a oné nepřirozenosti "hudebního branže" by to bylo na víc. --- Po druhém shlídnutí o dva roky později musim říct, že je to celkem blbost a už se mi to tolik nelíbilo. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Ro(c)k podvraťáků mě celkem překvapil a to příjemně. Po špatných ohlasech a nevábném námětu jsem čekal nějakou nevtipnou splácaninu, ale Janák nám naservíroval opět nenáročnou zábavu, při které nemusíte přemýšlet. V této neoficiální trilogii Snowboarďáci-Rafťáci-Podvraťáci svou koncepcí ovšem vybočuje, je tu dvojice Kotek-Mádl, ale už v početnější skupině a zápletka se netočí jenom kolem získání "roštěnek", ale zato tu je jakási krimi zápletka točící se okolo psa gangstera v podání V. Postráneckého. Je vidět, že se Janák taky více stylizoval, ať už předváděním postav nebo celkově stylem nasnímání, atmosférou a hudbou. Suma sumárum tu máme nejslabší díl "trilogie" a nepovedený pokus inspirace od britských akčních filmů, přesto jsem se ale poměrně bavil. ()

Reklama

DDT 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí dva Janákovy filmy - oddychovka na jedno použití, ale o poznání horší. Trochu míň humoru, víc vulgarismů. Stále charismatičtí Kotek s Mádlem drží celý film jen těsně nad hranicí trapnosti (kam ho svými výkony stahují třeba Petr Janda nebo duo mafiánů Václav Postránecký a Pavel Rímský). Navíc mě překvapilo, že hudba, kterou podvraťácká kapela hraje, je tak "stařecká". ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som nemal v úmysle sledovať túto ďalšiu z rady komédií pre mladých, ktoré Česi začali v poslednom období tak hojne produkovať. ,,Ro(c)k" je však celkom príjemnou a svetlou výnimkou. V prvom rade za to môže fakt, že film narozdiel od iných diel iba kráčajúcich v šľapajách ,,Prci, prci..." sa na nič nehrá a po dlhom čase je tu sex na úkor humoru, takže sa nájdu miesta, kde sa dá zasmiať. Dosť ma zaujal trocha netradičný adrenalínový strih (ľaľa, nominácia na Českého leva!) pripomínajúci mi ,,Bournovo ultimátum". Môže byť však diskutabilné, nakoľko sa hodí do takéhoto druhu filmu. Mádl vie vždy hrať iba rovnakého blbca, zato potešia vedľajšie roličky ako Petr Janda, starosta či Štrkáč (škoda ho :-(). Celkom príjemné prekvapenie, možno aj tak 3.4*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Něco tak trapného, špatně načasovaného v jednotlivých scénách a mizerně sestříhaného, ozvunčeného a s humusoidních hudebním podkresem aby jeden pohledal. Příběh vypadá, jako by ho kluci vymysleli během školní přestávky po několika jointech, kdy je svět veselý a hravý, a nehrát (protože jako jediní něco málo trochu hráli) Postránecký a Hrušínský, není za co dát ani tu jednu hvězdičku. Většina postav mi byla nesympatická, rádoby humor taky (ha ha, mafiáni se sjedou a jeden druhému vystřelí do hlavy díru, to je vám bžunda), a ty prohřešky proti filmařině, za to by se mělo fyzicky trestat. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Když jdou kluci do nahrávacího studia, Márty (Jiří Mádl) nese jeden buben, ale když jsou zpátky nese bubny dva. (TheSlezy)
  • Radek (Martin Písařík) v jedné scéně říká, že dávka, kterou hodlají dát Salingerovu (Václav Postránecký) psu Johnovi, je tak silná, že by uspala i berana. Poté je krátký záběr na Kytku, jehož představitel se jmenuje Michal Beran. (Terez_Vv)
  • Natáčení probíhalo v Kladně a v Kolíně. Vila, kterou ve filmu vidíme, se nachází v Ratboři. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Související novinky

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama