Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Hrát rock, o nic jiného se nestarat. Neřešit peníze a práci. Mít jedinou starost: které fanynky pozvat po koncertě do šatny. Prostě jen mlátit do kytary. To je sen každé začínající kapely, ale málokomu se vyplní. A když ano, tak může selhat technika… Musím říct, že Snowboarďáky a Rafťáky zrovna nemusím, takže jsme od Ro(c)ku Podvraťáků nečekal vůbec nic a možná právě proto jsem toho dostal celkem dost a celkem slušně se bavil. Jasně že Karel Janák není Guy Ritchie a tohle se nevyrovná Podfu(c)ku, na který je již odkazováno v názvu ozávorkovaným céčkem. Přesto film nabízí pár slušných hlášek a komických situací (bodyguard s klobásou, házení psa oknem, vystrašený mafián, který jede prvně mhd atd.) Příběh je dost natahovaný, takže vám ke konci některé zvraty už možná polezou krkem, ale to jsem společně s několika nevýraznými herci, chaotickým střihem a otravným filtrem docela ochotně zkousl, protože tímto filmem se v rybníčku Česká kinematografie objevil nový druh kapra a třeba se jednoho dne dočkáme čistokrevného akčňáku z českých luhů a hájů. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Některé snímky jsou pevně spjaty s našimi životy bez ohledu na jejich věhlas, ocenění nebo uznání většiny. Měly zkrátka to štěstí, že přišly v tu správnou dobu a vzpomínky na jejich sledování jsou zahlceny výhradně pozitivními emocemi. V mém případě šlo o jistou partičku podvraťáků. Janák tentokrát zkusil zahrát i vážnější notu, přišel se stylovou kamerou, neskutečnou kadencí hlášek a přehlídkou ujetých charakterů. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Souhrou několika náhod a nehod viděno znovu po letech a nutno dodat, že je to pořád dechberoucí sračka. Spousta cool průpovídek, který vůbec nejsou cool. Spousta cool postav, který vůbec nejsou cool. Tenhle film se vlastně všeobecně snaží bejt strašně cool a ve výsledku je cool především díky tomu, jak monstrózně debilní je. Nafetovaný duo kameraman&střihač (nepříliš dobře schovaný za cool filtrama) veškerej zmar umocňuje. Ale jinak jsou podvraťáci docela roztomilí. Třeba tím, jak jsou všechny jejich eskapády hrůzostrašně předvídatelný (to, co se stane, víte skoro vždycky už několik minut předtím, než se to stane). Nebo tím, jak totálně selhávají ve všech polohách - když maj bejt cool, jsou trapní a když maj bejt vtipní, jsou taky trapní, jen o trochu míň. Třešinkou na dortíku budiž koncertní scény, kdy rokáci drhnou nástroje a paří jak o život, zatímco hrajou neuvěřitelně unylý poprockový hovadiny, za který by se styděla i Evropa 2 dopoledne. Jedna hvězda za odvahu, že se pod to někdo podepsal. Nedík. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby se název filmu upravil na Sezonu podvraťáků a děj se přemístil do naší ulice, mohl by z toho být zajímavý dokument o nevychovaných paničkách a rozmazlených psech. Mám ale pocit, že ani jedno se nestane, takže mi nezbývá než stroze a odevzdaně napsat, že takhle je to další z řady "cool teenagerovských komedií", které svou vyrovnaností připomínají nálady žen v menstruaci a nápady kluků v pubertě. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Trapný pokus Karla Janáka dokázat, že umí i jiné filmy než zimní a letní komedie pro teenagery. Scénář je děravý jak ementál a výsledek je jen velmi těžko k uvěření. Kotek je svojí image znásilněn a ani nepůsobí dojmem, že by se v ní cítil dobře. Ve filmu je cítit snaha kameramana Martina Šáchy ukázat Janákovi čeho že se naučil pod vedením Jiřího Svobody v Sametových vrazích. Kolorit a vedení kamery je nápadně podobné. Za to jedna* a druhá že mne tady Mádl přesvědčil o troše talentu, což jsem si myslel spíše o Kotkovi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • K filmu vznikla i stejnojmenná počítačová hra a knížka. (HappySmile)
  • Kluci jezdí v autě značky GAZ, model GAZelle 2705 z roku 2003. (SONY_)
  • Když Pedja Bjelac (Chřestýš) dostal scénář, tak někdo přišel s tím, že režisér Karel Janák vyžaduje improvizaci, tak ať se to neučí. Pedja se na to tedy vykašlal, a když přišel na plac, Janák požadoval všechno, co bylo ve scénáři. Ostatní mu tedy pomáhali nasoukat všechny repliky rychle do hlavy a někdy mu dokonce za kamerou drželi texty napsané na papírech. (HappySmile)

Související novinky

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama