Reklama

Reklama

The Last Winter

  • Island Síðasti veturinn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká ropná společnost KIC Corporation, hledající nové energetické zdroje, prozkoumává oblast Northern Artic National. Po dohodě s vládou mají společně s týmem vedeným tvrdým Ed Pollackem, pracovat dva nezávislí ochránci životního prostředí, jejichž úkolem je dohlížet na společnost. Jednoho dne je nalezen jeden z členů týmu mrtvý a nahý ve sněhu mimo základnu. Jeden z ochránců životního prostředí James Hoffman má podezření, že nějaké látky (nebo virus) neznámého původu, které se ze zamrzlé země uvolňují do atmosféry způsobují halucinace a změny v chování. I přesto, že se stále více členů posádky začíná chovat podivně, velitel základny Ed Hoffmana neposlouchá a o evakuaci základny nechce ani slyšet... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Javert 

všechny recenze uživatele

No, předem bych chtěl podotknout, že na Věc to v žádném případě nemá. Tenhle film se možná snaží čerpat z její popularity, hlavně umístěním děje...Film by potřeboval lepší práci s atmosférou a hlavně lepší herce. Na některé velmi toporné výkony se pomalu ani nedá dívat. A ten konec jsem taky nějak nepobral...Rozhoduju se mezi 2-3*. Nakonec dám 2*. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že sa jedná o dosť čudný film, možno ani nie tak horor, ako skôr thriller/dráma so svojou myšlienkou. Partia ľudí odrezaných od sveta za polárnou čiarou je rozhodne dobrý námet a tu je to fakt dobre využité. Síce film má pomalý rozbeh a k tomu ani nič také hrozné neukáže, ale pekne vás môže občas zamraziť. Hneď od začiatku si však musíte všimnúť profesionálnu kameru a dobrú hudbu. pKoniec je už dosť taký (sami uvidíte aký), ale mňa potešil a možno bude aj dvojka... 70%. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Psychológia postáv aj atmosféra je super, chvíľami (po návrate strateného člena posádky, ktorý "niečo videl") pripomínajúca Vec. Strašidelná 5-minútová pasáž niekde uprostred filmu jasne dokazuje, že Fessenden horror točiť vie, preto je veľká škoda, že tu tých ľakačiek nie je viac. Viac strachu a menej dobrodružnej vaty (cesta do dediny) a mohlo to byť na pekné 4 hviezdičky. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

S Carpenterovým kultovým dielom (The Thing) by som tento film určite neporovnával (ani by som ho k nemu neprirovnával). Spoločné majú nanajvýš prostredie, v ktorom sa odohrávajú. Vzhľadom na rozpočet, ktorým snímka disponovala (toto že stálo len 50 000 dolárov?!) možno skonštatovať, že sa jedná skutočne o veľmi kvalitnú záležitosť. Či už ide o niektoré technické elementy filmu (kamera, hudba) alebo herecké výkony. Príbeh je v podstate originálny, akurát mi prišiel celkovo trochu nedotiahnutý (hlavne ku koncu). Nehovoriac o vizuálnych efektoch, ktoré nedosahujú ani úroveň televíznych filmov z produkcie Hallmarku. 70%. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Má to náznak atmosféry, která velmi těží z lokace, jež je pro hororový žánr jako stvořená. Základní premisa ve stylu: "lidi vymrdávali po staletí s přírodou, až se příroda emancipovala a nastal odvetný proces" je velmi aktuální, ale to zpracování, TO ZPRACOVÁNÍ! Debilní chování všech postav, plno nudnejch keců a téměř nulová akce. Tak třeba příště, jestli teda ještě vůbec přijde další zima... 35% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Umelec Brahm Revel ilustroval komixové spracovanie tohto filmu. (beso74)
  • Ve scéně u večeře týmu na stanici si indián Lee Means (Pato Hoffmann) po usednutí ke stolu začne nabírat na horní okraj prázdného talíře nejprve kukuřici. V jednom z dalších záběrů však není po kukuřici ani stopy. V této stejné scéně je chybná posloupnost i u Joanne Shenandoah (Dawn Russell), která sedí hned vedle Meanse. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na další postavy je však talíř naložený salátem a mrkví, přičemž brambory chybí. (Lynette)
  • Natáčení probíhalo v březnu roku 2005 na Islandu, na Aljašce a v New Yorku v USA. (Lynette)

Reklama

Reklama