Reklama

Reklama

Ima, ai ni jukimasu

  • Japonsko いま、会いにゆきます (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mia, Takumi a jejich syn Yuji jsou spokojená rodina, dukud Mia nepodlehne nemoci a nezemře. Řekne Yujiovi že půjde po smrti na hvězdu Akaibu a že se vrátí v období dešťů na zemi přesně jak se píše v knize, kterou mu dá. Yuji i manžel Takumi slepě věří že se stane zázrak a její slova se naplní. Když začne období dešťů vydájí se do prostředka lesa k společnému místu, kam chodívali. Slib se naplní a Mia se ocitne na zemi, avšak bez vzpomínek... (Káronoš)

(více)

Recenze (131)

liuk 

všechny recenze uživatele

Asi jsem až příliš zmanipulován a ochočen americkým přistupem k romantickým filmům, protože Be With You se mnou neudělalo absolutně nic, jen vyvolávalo bezbřehou nudu. Je to jasná vina silně nevyužitého scénáře, který celou hodinu po reinkarnaci maminky nepřichází s ničím zapamatováníhodným, samozřejmě kromě lásky její rodiny k ní, jenže ta by měla být zabalena do něčeho zajímavějšího. Herci hrající otce a syna byli ovšem supr a ten jejich pochopitelně poťouchlý herecký projev se mi zalíbil hned. Ale upřímně, kdyby film neměl poměrně slušnou poslední půlhodinku ala Wicker Park, nevylezu ani na ty slabší 3*. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jednoduchý romantický příběh (který by mohl velice lehce zklouznout do nudného cituvydírání) plyne krásným upřímně zahraným zamilovaným příběhem. Fantasy složka děje se sice na konci vysvětluje, ale já trvám na své natvrdlosti. U asijských filmů kde se na konci vysvětluje nejasná složka děje v hlavě šrotuji, šrotuji, ale málokdy mi to docvakne :-( I tady se mi dostalo málo indícií a proto musím doma vyslovit onu trapnou větu " jak to tedy vlastně bylo?". Ale potom mi už fakt stačí jen málo aby mi všechny kolečka zapadla a celkový obrázek z filmu byl kompletní. Asiati opět nezklamali. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

.......Ach... PREKRÁSNE!... Po tom ako som si dnes nejeden krát vytieral vlhkosť z očí, ako ma po polnoci s pribúdajúcou radosťou v srdci prešla únava... Po tom ako sa mi často počas sledovania usádzal usmev na perách... Ani po tom nedokážem nájsť správne slová, ktorými by som vyjadril radosť a spokojnosť, čo som pri sledovaní tohto zázraku cítil. A ak by sa niekomu zdal začiatok ako nereálny príbeh, tak verte, že na konci s odchodom obdobia dažďov Vám to bude pripadať uveriteľné s... Ale nechajte sa prekvapiť. Po tom, ako z listu padajúca kvapka rozvlní obraz v malej mláčke, pochopíte. Btw.: "Čo myslíte? Je možné, aby dvaja zažili prvý bozk spolu a pritom nie naraz?" ................... !!!!! Jo, odporúčam nezisťovať o čom film vlastne je. Rozhodne len získate. To, že to má dve hodiny nepocítite. A ak niekto nemá rád japončinu... No ja som si ju po tomto filme obľúbil.!!!! ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Hezké, decentní drama o bolesti ze ztráty milované osoby, ikdyž film se více než na samotnou premisu návratu, soustředí na vykreslení vztahu dvou hlavních představitelů. Maximální hodnocení nedám protože mě to přecejen nedojalo tak jak bych si představoval (ikdyž to je asi dosti věc nejen naturelu, ale i nálady). Každopádně bych si představoval v hlavní roli poněkud většího šviháka(ikdyž chápu, že je to schválně). Jednoznačně musím vyzdvihnout skvěle obsazeného Akashi Takei v roli Yujiho (sakra vychvalovat dětské herce ? ... asi fakt stárnu :) ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy jsou zákeřně romantické. Člověk ani neví, odkud to přijde. A když se rozkouká, dostane další dávku. Navíc film v duchu magického realismu zpracovává náročné téma ztráty rodiče malého dítěte. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Film, alebo rozprávka pre dospelých? V každom prípade nádherné pohladenie pre dušu. Od chvíle, keď sa Mio v období dažďov objavila v životoch Takumiho a Yujiho, objavil sa v mojom žalúdku kameň a oči sa mi neustále rosili. Napriek tomu som po skončení filmu nebola smutná, ani rozčarovaná. Krásny film, s krásnou hudbou, krásnymi scénami a krásne japonské spracovanie.    Popis zbližovania a krehkej lásky najskôr očami Takumiho, potom očami Mio, bolo čarovné. A ešte nesmiem zabudnúť na ich milovaného, rozumného a šikovného syna Yujiho, bez ktorého by to nebolo ono. Toľko superlatívov som už dávno nenapísala. ()

luk. 

všechny recenze uživatele

Tak moc bych chtěl dokázat popsat, co jsem viděl, prožil, cítil při sledování filmu, ale nedokážu to, možná až po delší době, kdy se do mě dokáží vstřebat všechny ty fantastické záběry, které v sobě skrývají všechnu tu křehkost a průzračnou čistotu. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Krehke, smutne, zdrcujici, prekrasne a neopakovatelne - to vse se v prubehu filmu stale stupnuje a ja mel na konci opravdu pocit, ze jsem prave vyschnul. Behem poslednich mesicu jsem si rikal, ze jsem uz nejak ochladl a filmy uz na me nepusobi tak, jako driv. Tento film me vyvedl z tohoto omylu. Na zaver bych jeste chtel vyzdvihnout vynikajici herce, kteri mi byli hned od zacatku nadmiru sympaticti a hereckymi vykony rozhodne nezklamali. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Čtu si tak časopis Epocha a objevím tam jakýsi test, jak dokáže film člověka emočně rozhodit. Bylo tam uvedeno několik různých snímků a scény, které by vás eventuálně měli rozplakat, zde jsem tedy narazila na Ima, ai ni yukimasu. Ano, opravdu smutný, dojemný příběh. I ta slza ukápla, ale zdaleka, musím říct, to nebylo tak dojemné jako Nae meori sogui jiugae. Ovšem snímek velmi pěkný. Ode mě 4* ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Ak by som si mal predstaviť filmovu dokonalosť, vyzerala by nejako takto, ako tento film. Užasna zaplava citov, ktora postrada gyč, citovo nevydiera, len krasne a pomaly plynie až k prekvapujucemu zaveru. Ten film ma len jedinu chybu, no o to zasadnejšiu. A sice, že ma koniec! Je to najlepsi film, aky som kedy videl. A uz ho asi nikdy nic neprekona. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Už newím jestli si to namlouvám, nebo jestli je to fakt, ale zatim každé asijské,romantické drama co sem viděl ve mně něco zanechalo, v každém sem brečel a v žádném sem nenašel chybu, která by nějak srážela celkový dojem. Prostě "šikmovoký" uměl sakra dobře točit filmy a ještě líp dovedou zahrát svojí roli. Výjimkou není ani Be With You, film znovu zahrál ohromě na emoce, dokázal ve mě probudit soulítost s hl. aktéry a příšerně smutným koncem. Všichni zůčastnění odvedli skvělou práci a jejich nevídanou situaci jsem jim zcela věřil. Drama bylo opepřeno trochou fantazy což tvořilo tento krásný příběh. Konečné vyprávění z deníka deníka manželky Shida Nakamuriho bylo krásné a příjemné vyvrcholení příběhu. Hodnocení: 9/10 ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Po několika úspěšných ochutnávkách korejských romantických filmů jsem vyzkoušel zavítat i do Japonska. Be with you je film s velmi zajímavým námětem, na asijskou slaďárnu má ale hodně nedostatků. Hlavní linka není úplně silná pro tvoření děje a tak několikrát odbočuje do vedlejších dějových linií. Momenty jako dopisy nebo časová schránka jsou velmi silné, ale výsledný dojem z celého filmu nezachraňuje. Moc mě mrzí, že jsem se kvůli postupnému znudění nedokázal dojmout v poslední dvacetiminutovce filmu, ta je nejmíň pětihvězdičková! Kdyby se v podobném duchu a se stejným přílivem lásky odehrával celý film, byl by to můj oblíbený trhák. Každopádně od další asijské kinematografie mě to neodradilo, ten jejich smysl pro romantiku je jedinečný. ()

Toshiro30 

všechny recenze uživatele

Mám rád asijské romantické filmy a na tenhle jsem se docela těšil. Bohužel nesplnil moje očekávání. Příběh je zajímavý, to se musí nechat, ale chybí v něm to nejdůležitější, EMOCE. Tenhle film ve mě nezanechá do budoucna žádnou vzpomínku, protože je průměrný. Když ho srovnám s takovými klenoty jako A Moment to Remember, nebo My Sassy Girl (korejský originál, ne remake!!) , nemohu dát víc, než 60%. Herci se sice snaží a jsou sympatičtí, ale od asijského dojáku očekávám mnohem víc, než to, co jsem dostal. Mám podezření, že byl natočen převážně pro ženské publikum. Aspoň mi to tak připadalo. ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Zasněná, kýčovitá romance, která nemá ambice být čímkoliv víc. Nečekaný vývoj v poslední třetině filmu dodá snímku na promyšlenosti, zbytek je pouze přímočarý útok na divákovy nejmělčí city. Ale ono to vlastně docela funguje. V kině by to byl pravděpodobně ještě větší zážitek. Ve spoustě scén se očividně skládá poklona (vkusně) klasické kinematografii a pracuje se zde s hudbou také velmi s respektem. Samotný děj se pohybuje v rámci zaběhlých a lehce předvídatelných kolejí, ale mohlo se více pracovat s prvky fantasy, potom bych volil určitě vyšší hodnocení, protože z režisérské židle byl snímek veden velmi pevně a sebevědomě. Osobně jsem se rozhodně nenudil, ale nic hlubšího ve mně film nezanechal. Je to prostě taková pohádka pro dospělé, a to nemyslím jakkoliv hanlivě. Chybí tomu pouze o kapku víc originality a možná snahy a nebojácnosti udělat věci trošku jinak, než se dělat mají. Risk (samozřejmě ne vždy) bývá zisk. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Další korejská žďímačka na city, další povedená korejská ždímačka na city. Hlavně první řekněme dvě třetiny. Pak to mělo skončit. Závěrečné opáčko všeho znovu z pohledu maminky a vůbec všechno, co následovalo po konci období dešťů už bylo přehnané. Mně by ke štěstí stačilo, kdyby vysvitlo slunce a v tu chvíli film skončil, jeho dopad by byl mnohem mnohem silnější. ()

werewolf69 

všechny recenze uživatele

Ešte dlhu dobu od zhliadnutia som tento film nemohol dostať z hlavy . Pre mňa to bol rozhodne ten najočarujúcejší romantický film, aký som doposiaľ videl. Ľahkosť a rozprávkovosť tohto snímku navodzuje atmosféru, ktorá obmäkči i toho najchladnejšieho diváka. Dalo by sa asi povedať že som sa do tohto filmu „zamyloval“. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Když jsem Ima, ai ni Yukimasu viděl poprvé, tak ve mně zanechal svůj nesmazatelný otisk. Dlouho jsem se na něj nechtěl podívat znovu, abych si udržel ten pocit z prvního zhlédnutí. ■ Když jsem se po několika letech odhodlal k dalšímu pokoukání, tak jsem opět, a vlastně o to více, musel konstatovat, že je to pro mě jedno z nejkrásnějších romantických dramat s nádechem fantasy, co jsem za všechna ta léta, po která jsem s vášní a empatií sledoval spousty filmů, viděl. ■ Témata: "mezi životem a smrtí" či "přechod na druhou stranu" nebo "ztráta milované osoby" mě fascinují a zajímají od nepaměti, a tak není divu, že je stále, v té či oné podobě, vyhledávám... ■ ...Jak chceš, vysvětlit něco, co vysvětlit nelze? Jak popsat něco, co ani nevíš, jak uchopit? Jak slovy ostatním sdělit to, co slovy sdělit nejde? Jak přeneseš to, co cítíš uvnitř? Jak? Jak? No jak? Na to neznám odpověď... ■ (R) [95/100] ■ (K) [95/100] ■ (V) [95/100] ■ (H) Yûko TAKEUCHI [95/100] ● Shidô NAKAMURA [95/100] ● Akashi TAKEI [90/100] ● Mikako ICHIKAWA [90/100] ● Fumiyo KOHINATA [90/100] ● Karen MIYAMA [90/100] ● Chihiro ÔTSUKA [80/100] ● Yukiko "You" EHARA [80/100] ■ (♫) [95/100] ■ (E) Artificial Intelligence: AI (2001) ● Tengoku no honya - koibi (2004) ● Hatsuyuki no koi / Cheot nun (2007) ● Bicentennial Man (1999) ● If Only (2004) ● Kytice (2000) ● Boku to tsuma no 1778 no monogatari (2011) ● Ôkami kodomo no Ame to Yuki (2012) ● D.A.R.Y.L. (1985) ● About Love (2005) ● Dolls (2002) ● Deváté srdce (1978) ● Seulpeumboda deo seulpeun iyagi (2009) ● The Blue Lagoon (1980) ● Tada, kimi wo aishiteru (2006) ● Den pro mou lásku (1976) ● Yomigaeri (2002) ● Jak se budí princezny (1977) ● P.S. I Love You (2007) ● Renai shashin (2003) ● Malá mořská víla (1976) ● Dying Young (1991) ● About Time (2013) ● One Week (2008) ● Lásky mezi kapkami deště (1979) ● Sekai kara neko ga kietanara (2016) ● Tatta hitotsu no koi (2006) ● Sekai no chûshin de, ai o sakebu (2004) ■ (Č) 2 ■ (P) [2006] [SD] [ϿϾ] [PZ-cz] [95/100] ■ (N) [Říjen 2011] [HD] [ϿϾ] [PZ-sk] [95/100] ■ (CSFD) zelvopyrdezorzmolotovtombacJossieMaemiMaykitanoGiggsPethushkaclix002Eksisun.eagleakneleHRoyBatty444ZaiGandalf.TJohnyTravaobscuritehaffenAdiegoAOrinajacksaxwerewolf69KurikmoonBenedygtusluk. ■ (Ú) [25-IX-2017] Celý komentář kompletně překopán... ■ (C) [95/100] ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Výborné japonské romantické drama se všemi prvky k tomu náležejícími. Ta elegance s jakou tvůrci dokáží implementovat fantasy prvek bez jakéhokoliv vysvětlování...klobouk dolů. Kde Američan spotřebuje polovinu stopáže na vysvětlení proč a jak, vystačí si Japonec jedinou větou. Nejen za tohle stoprocentních pět. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Takže...Po prečítaní komentárov na tento film som bol strašne zvedavý, koľko sĺz zase vyroním nad romantikou z ázie. Z počiatku som si bol istý, že sa Be With You vyrovná ()

Reklama

Reklama