Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Dobrý rodinný film. Dobrodružství 8 husky psů, kteří jsou odsouzeni k přežití v antarktické divočině bez lidí. Příběh o lásce mezi zvířetem a člověkem. Film plný věrnosti, odhodlání o přežití a přátelství, tolerance ve smečce. Samí sympatičtí herci, v čele s Paulem Walkerem. Tento film je pěkná připomínka toho, co tito psi ve skutečnosti dokázali. Psi mě vždycky dojímali. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to jenom lehký nadprůměr, ale v podstatě mi vadily jenom tři věci, zbytečné opouštění Antarktidy do nudy USA, to že se mluvilo o strašné bouři a přitom prakticky pořád svítilo sluníčko a ten tuleň. Taky by asi po takové době byli psi víc zbědovaní, ale saňové psy husky miluju, jsou tak krásní a každý byl jiný a děj byl přímý a nekomplikovaný a dobře to dopadlo. Režisér prý režíroval Přežít. To jsem nevěděla, ale už během filmu mě napadlo, že ti psi se vzájemně nežrali, když umřeli. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád prírodu a zvieratá, ale nesedí mi Paul Walker, aj keď sa v posledných rokoch snaží. Keďže ťažné psy dostávajú slušný priestor a natočiť náročné scény s nimi nie je jednoduché, film si ma získal. Scény spoločného lovu vtákov alebo bitka s tuleňom o mŕtvu kosatku boli výborné. Pridať tak ešte pár dramatických momentov , obsadiť charizmatickejšieho hlavného hrdinu a bol by to nezabudnuteľný zážitok. Napriek niektorým slabším momentom sa určite oplatí vidieť. 70%. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...o mým životě na vysoké škole jednou napíšu knihu s názvem Já, legenda!!!:)...jestli je vám tento název povědomí, pravděpodobně znáte stejnojmený film nebo knížku!!...prostě se mi nedaří:(...studuju již šestým rokem a konec je v nedohlednu...a včera jsem zase posral jednu důležitou písemku:(!!...jo Poky, nemám to!!!...kdybych se neučil, neřeknu ani slovo...ale já se drtil jako kretén!!!...ale zpátky k filmu:)...vlastně jsme se k němu ještě nedostali:)!!...takže je to takový příjemný, klišoidní pokoukáníčko!!!...pokud k tomu budete přistupovat s otevřenou myslí, budete spokojeni!!!...pejskové jsou opravdu nádherní a sněhové pláně mrazivě nekonečné!!!...to že lidi hrajou druhé housle tentokrát vůbec nevadí, ba naopak!!!...60%!!!...Jednou větou: Když si v životě něco sami poserete, tak se profackujte a makejte dál!! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

"Bože, prestaňte trepať o tom, kto chodí s inžinierom a choďte už konečne zachrániť tých psov!" Toto nebol citát z filmu, toto je môj citát počas sledovania filmu, ktorý dokonale vystihuje moje pocity- zatiaľ čo snaha psov o prežitie je napínavá, hravá i dojemná, tá ľudská časť je nudná a film len zbytočne naťahuje. Napriek tomu som bol so snímkom spokojný a posledných 10 minút som pozeral na telku s úsmevom idiota. Vidieť to tak pred 10 rokmi (a keby už vtedy film existoval), možno by to bola moja srdcovka. Takto pekných 70% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Tento film bol natočený podľa skutočnej udalosti. Prostredníctvom ôsmich ťažných psov (krásnych severských plemien), ktoré slúžia ako jediný spôsob prepravy členom vedeckej expedície naprieč ľadovou Antarktídou v čase núdzového stavu, sa snažili režisér i scenárista čo najvernejšie zobraziť práve v okamihoch ohrozenia životov rovnaké priateľstvo človeka so psom, vernosť, oddanosť a odvahu, aké vidíme u ľudí taktiež vo vyhrotených životných situáciach. Scenárista DiGilio, ako majiteľ psa, využil jedinečnú šancu preskúmať jazyk, sociálnu štruktúru a duševný svet týchto zvierat. Hoci sám vedel, aké radosti a zázraky prináša priateľstvo so psom, DiGilio podrobne študoval správanie psov a históriu ich spolužitia s človekom v nádeji, že sa mu podarí vytvoriť vzrušujúci pohľad do mysle psov bojujúcich o prežitie. (ash99)
  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)

Reklama

Reklama