Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Maya, Old Jack, Shadow, Max, Buck, Truman, Dewey a Shorty. Osm statečných psů aneb výborné dobrodružné drama z lákavého prostředí Antarktidy, kde se rozjíždí boj o holé přežití na řetězech uvázaných opuštěných hafanů v kruté zimě a nehostinném prostředí. Otázkou je, zda jejich pán Jerry najde po návratu na stanici své věrné druhy živé či mrtvé. Sympatické postavy, dramatické zvraty v ději s uspokojivým koncem a celkově velmi příjemná a působivá podívaná o odvaze, věrnosti a důvěře na základě skutečného příběhu. Moje hodnocení se pohybuje mezi 4 a 5*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čakal som klasický dobrodružný psí výjazd, odviesť, zachrániť, koniec. Scenár sa ale spod toho vymkol a výrazne prekvapil. Frank Marshall ale opäť dokázal, že má k prírode a zvieratám, ich kontrastom a harmónii obrovské cítenie a spolu s neodolateľnými psíkmi dokázal perfektný útok na moje city. Je pravda, že skutočnými hercami tu boli oni, tí ľudskí boli len sprievodom. A práve zábery mimo psieho dobrodružstva boli zbytočne naťahované. A Jason Biggs mi tu pomerne vadil, veď na odľahčenie bolo ako stvorených pár extra psích kúskov a scén. 80%. ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Pěkný film s dopředu jasným a očekávaně - ale přesto - dojímavým koncem. Docela příjemně mě překvapil scénář, protože jsem čekal přímočařejší linku... takhle jsme se dostali do předvídatelného finále ne až tak předvídatelnou cestou :-) Jen to chování hlavních hrdinů mi přišlo chvílemi podivné - po většinu času se chovají jak nevlastní bratři komisaře Rexe, ale když narazí na pořádný kus žvance, tak po jediné hostině odtáhnou pryč. Co mě taky tlouklo do očí byla vynucená komediální složka v podobě Jasona Biggse... moc mi to sem nesedělo, ale asi to měla být úlitba dětskému publiku. Celkově ale příjemný film s nádhernými exteriéry kanadských ("antarktidských") plání. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film, v ktorom prekvapivo nejde o záchranu ľudí hrdinskými psami, ako by ste čakali z fotiek a disneyho klišoídnej produkcie. Frank Marshall hrá opäť férovú hru a vedľa detí, ktoré si tu vedľa roztomilých hafanov nájdu aj jednu komickú postavičku (Jason Biggs), nedráždi ani dospelácky intelekt a odpudzovače sentimentu. Jeho množstvo je unesiteľné, herci si v rámci žánru odvádzajú slušný nadštandard. Scény so sólo psami sú zvládnuté parádne a príroda je krásna. Trochu prekáža iba dĺžka filmu - v druhej tretine mu dochádza dych. Ak ale mäknete už len pri pohľade na smutné psie oči, budete to mať za 4*. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si původně film pustil jen kvůli Paulu Walkerovi a nakonec jsem skončil u počtu tří zhlédnutí za týden. Úžasně natočený příběh, který má sice pozvolnější začátek a podle mě by se dal sestříhat lépe, ale pejsky si prostě musíme nějak představit. Je to dojemný, roztomilý a pěkně to vše vypadá, co víc si od Walt Disneye přát. Zaručený způsob, jak na dvě hoďky zabavit děti a ani dospělí by nemuseli být zase tak zklamaní. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Tento film bol natočený podľa skutočnej udalosti. Prostredníctvom ôsmich ťažných psov (krásnych severských plemien), ktoré slúžia ako jediný spôsob prepravy členom vedeckej expedície naprieč ľadovou Antarktídou v čase núdzového stavu, sa snažili režisér i scenárista čo najvernejšie zobraziť práve v okamihoch ohrozenia životov rovnaké priateľstvo človeka so psom, vernosť, oddanosť a odvahu, aké vidíme u ľudí taktiež vo vyhrotených životných situáciach. Scenárista DiGilio, ako majiteľ psa, využil jedinečnú šancu preskúmať jazyk, sociálnu štruktúru a duševný svet týchto zvierat. Hoci sám vedel, aké radosti a zázraky prináša priateľstvo so psom, DiGilio podrobne študoval správanie psov a históriu ich spolužitia s človekom v nádeji, že sa mu podarí vytvoriť vzrušujúci pohľad do mysle psov bojujúcich o prežitie. (ash99)
  • Film je věnován všem antarktických výzkumníkům a jejich psům, jejichž odvaha a elán inspirovala k natočení tohoto příběhu. (Terva)
  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)

Reklama

Reklama