Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se lekla, když jsem na začátku spatřila disneyovské logo....ale navzdory tomu je to film skutečně pěkný a dobrý, kde jsem chvíli měla dělat, abych nebrečela,což se ukázalo jako marná snaha......ale protože je to od Disneye, a navíc když už někdo pracuje s takovýmto tématem, je vám jasné, jaký konec máte očekávat. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Krásný film, téměř bych neměla výhrady.. jen asi to, že tam ty pesany vůbec nechali!! Co to jako bylo za nápad? A proč je vůbec nechali venku, když tam byl takový luxusní přístřešek? A tu černovlasou svini bych nejradši nakopala.. Prý, že se vrátí ihned zpět. Copak na té Antarktidě byla poprvé nebo co?? To jako nikdo z nich nevěděl, jaké počasí tam bude v tom období vládnou a že se tam nebude dát létat? Ale jinak to byl super film :))) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Historka o osmi opuštěných tažných psech na antarktické základně postrádá dramatickou jiskru či momenty překvapení, ale ta zvířata jsou natolik skvělá (herecky), že při závěrečném znovushledání bude naměkko kdejaký cynik. Výrazně pomáhá i opravdová výprava a sníh bez digitálních triků, přestože studiové kulisy občas vykouknou. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekný filmík od Disneyho, ale predsa dve hodiny sú priveľa. Antarctica je pomerne dobre zrežírovaný film pre malých aj veľkých divákov. Dej je síce priemerný, ale dobre sa na film díva pretože je tu množstvo prekrásnych záberov na ľadovú Antarktídu alebo krásnych psov. Chvíľami je to napínavé a chvíľami prázdnejšie, ale sťažovať si nemôžem. Je tu kus citlivej práce, či už na strane pred kamerou alebo za kamerou. Film nemá ďaleko od 4*, ale zatiaľ sú to len veľmi silné tri hviezdy. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo má doma pejsána, ví co je to psí láska, oddanost a psí věrnost. A je úplně jedno, zda se jedná o čivavu nebo vlkodava. Psí duše je obrovská a velikost vnější chlupaté schránky nehraje roli :-). Každý pejskař si tedy umí dobře představit tu bolest, kdyby svého miláčka, nebo miláčky musel nechat někde napospas živlům a s dost nejasnou budoucností. Samozřejmě opravdový páníček. Ne ti kreténi, kteří tak čas od času bohužel vědomě činí což můžeme občas vidět ve zprávách... (A je zatím velikou klikou mojí i těch kreténů, že jsme se při té jejich ,,činnosti'' někde nepotkali ! ) A opět nehraje roli zda jde o ,,gaučáka'' nebo pracanta z kotce. U tažných psů na jejichž výkonu závisí často osud páníčka je myslím pouto mezi smečkou a pánem jasné. Já mám psy moc rád a tak jsem tu bolest Jerryho cítil velmi intenzivně. Naprosto jsem jej chápal. Podle mne se tedy pejsáni do evakuačního letounu mohli vejít no ale... holt je tam nechali. Herecké výkony pejsanů byly skvělé a kdo se tu čílí, že občas nějaký ten husky koukl do kamery nebo jinam, protože jej z toho směru naváděl páníček ať se čílí... Já ten boj smečky o přežití sledoval se zatajeným dechem a i dojetím. Sice došlo na ztráty, ale bylo to uděláno s rozumem tak akorát aby film mohly sledovat i děti. A ztráty tomu celému daly punc uvěřitelnosti. Bohužel. Sedlo mi herecké obsazení. Walker jako oddaný pejskař, proč ne. Moon byla krásná pilotka a Greenwood mi tam také sedl. Já na rozdíl od některých zde bych si tu ,,komickou'' postavu odpustil, ale budiž. jedná se přeci o rodinný film. A kdo tvrdí, že na konci nebyl dojatý, tak lže jako když psí morda dobrou kostičku stiskne! Tohle byl nádherný film o touze přežít a o přátelství člověka a jeho čtyřnohého přítele. Za mně je to za 4 meteority. * * * * ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)
  • American Humane Association (AHA) tvrdí, že počas nakrúcania filmu mali doslova zbiť jedného z účinkujúcich psov. (Raccoon.city)
  • Filmaři našli ideální místo "Antarktidy" v kanadském lyžařském městečku Smithers ležícím v Britské Kolumbii asi 750 mil severně od Vancouveru. Smithers je na planině, která je bez stromů a umožňuje 360-stupňový výhled na divočinu. Nejspektakulárnější záběry filmu byly točeny na severu Grónsk; dodatečné záběry byly natočeny ve Stewartu, v Britské Kolumbii, a scény s ledoborci byly snímány na Špicberkách. Při natáčení klesaly teploty až k mínus 30 stupňům. (hippyman)

Reklama

Reklama