Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

Clu 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát tři, protože je to celkem neškodné. V paralelním vesmíru, kde bych plýtval čtyřhvězdičkovým hodnocením bych uvažoval i o této možnosti, protože to má příjemnou atmosféru, dobré triky a dá se smát tomu, jak se to mělce snaží být vtipné. Ale když vidím, jak jak je zde ten film nadhodnocený, nemohu jinak. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Tak takhle sjíždím filmy co jsem sledoval jako malej capart, a musím říct, že se obdivuju, jak velkou dávku trapnosti jsem dokázal pojmout, a jaký její práh jsem měl. V tomto filmu toto je ovšem jen tak ze začátku. Po té hodince jsem to buď překonal nebo se z toho stal koukatelný film. Musím říct že jsem si ho užil a první role Linzy Lohanové je dost solidní i na dnešní poměry. Sledoval jsem a nostalgie mě netřískala přes držku, což je dobře. A tak jsem se rozhodl dát filmu 3*. Je to pěkně rodinný, a že já většinou tenhle žánr striktně posílám pod 2*. Alan Silvestri u tohohle pihodržkodíla kalý jak Horstův nůž. Story-telling a kamera výtečná. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som si nepomyslel, že kráľa všetkých rodinných filmov pre malých i veľkých nájdem práve u Nancy Meyers. Má všetko, čo čakám od špičkového rodinného filmu, ba ešte aj omnoho viac. Hlavné postavy sú neskutočne roztomilé, dejová linka má hlavu i pätu a je pútavá, je to zábavné, humorné, pohodové... Životná rola L. Lohan, už nikdy potom nezažiarila tak ako v tomto snímku. Môžem len odporučiť, na príjemne strávený čas spolu s rodinou ako stvorené. Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hallie Parkerová a Annie Jamesová (Lindsay Lohan) jsou obě obyčejné malé holky, a dokud se nepotkají na letním táboře, nemá jedna o druhé ani tušení. A už vůbec ne o tom, že jsou vlastně jednovaječná dvojčata - a že jejich rodiče se po krátké známosti (rychlý vztah, svatba, svatební noc, narození dvojčat) rozešli, holčičky si rozdělili. A tak už na táboře začnou spřádat ďábelský plán - dát rodiče opět dohromady. Ale musí pohnout, neboť jejich tatík si našel novou přítelkyni, která je až příliš žhavá do vdávání ... O tom že ve filmu hlavní dvoj-roli hraje Lindsay Lohan jsem samozřejmě věděl, ale přesto jsem si po jejím objevení zpočátku filmu musel vše ověřit. Ta příjemná zrzavá a pihovatá holčička je opravdu tou královnou alkoholových večírků? Past na rodiče je asi jejím nejlepším filmem - ale není se čemu divit, když jej natočila Nancy Meyers, která má na točení příjemných rodinných filmů snad patent. Sice Past na rodiče je jen remakem filmu z roku 1961, ale posazení do současného prostředí filmu určitě prospělo. Kromě samotné Lindsay Lohan (na které film stojí) stojí za zmíňku snad jen Elaine Hendrix, v roli zlé snoubenky. Dennis Quaid i Natasha Richardson vlastně celý film jen postávají a blbě se tlemí (ale to asi scénář vyžadoval). Taktéž nutno pochválit příjemnou hudbu Alana Silvestriho... ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Past na rodiče jsem měl rád jako děcko a asi ji mám rád dodnes. Je to pohádka s jasně danými charaktery a hned na začátku filmu je jasné, jak skončí, přesto z něj čiší lidskost a znázornění pohody a ideálu rodiny jako takové. Navíc to má spád, hlavní představitelka se v dvojroli Annie a Hell vyřádila a z hlediska vtipu notně přispívá Meredith. K Disneymu podobné dějové linie prostě patří a je dobře, že existují, obzvlášť pro děti. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Na začátku tábora se objeví titulek hlásající "O 11 let a 9 měsíců později", což datuje dobu od početí dvojčátek. Ve scéně na samotce ale říká Hallie (Lindsay Lohan), že jí "11. října bude 12", přičemž se scéna odehrává v červenci nebo srpnu. Titulek by tedy měl znít "O 12 let a 6 měsíců později". (Snilek1379)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 66,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 92,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama