Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika (M. Kudláčková) je veselá, živá holčička s velkým osobním kouzlem, jemuž jen málokdo dokáže odolat. Milovnice zvířat, nadaná výřečností, s níž dokáže každou svou nezbednost svést na staršího bratra, má doma i ve škole „zelenou“. V jejím příběhu, který plyne lehce a v humorné poloze, dochází pojednou k dramatickému zlomu. To ve chvíli, kdy Veronika uteče v noci z domova, aby se setkala s neznámým mužem (K. Augusta), který jí slíbil malé štěně… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film jakoby určený hlavně pro školní představení a následnou přednášku. To neříkám jako zápor, ostatně kvalitou tento rámec rozhodně přesahuje a ke konci je to i poměrně dost napínavé. Michaela Kudláčková patří dodnes k nejtalentovanějším dětským herečkám vůbec a Karel Augusta dokázal být slizký jako úhoř. Věta "Hňoucej Venoušku hňoucej" se stala v naší rodině stálicí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Výchovný film pro děti aneb nemluvte s cizími lidmi a už vůbec s nimi nikam nechoďte. Film je poplatný své době, ale jistě by měl něco říct i dnešním lidským mláďatům. Na mě kdysi zapůsobil (kniha zrovna tak) a moje sestra dodnes nesnáší Karla Augustu, zahrál soudruha pedofila skutečně přesvědčivě:-). Filmové kvality celkem nic moc, dnes už se tomuhle snímku vyhýbám, ovšem za účinné varování ponechám mírný nadprůměr. 55% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Karel Augusta toho pedofila zahrál tak přesvědčivě, že mi z něho ještě dnes běhá mráz po zádech. Mimochodem, docela odvaha v tehdejší době. I dnes jsou jednodušší lidé schopni si herce v civilním životě ztotožnit s nějakou jeho zápornou filmovou (nejčastěji seriálovou) postavou a podle toho se k němu chovat, ale řekl bych, že tenkrát takové v hlavě placaté lidi potkat a býti jimi slovně napaden bylo pravděpodobnější. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Představte si, že je rok 1980 a všichni úchylní soudruzi jsou spočítaní, jen jeden pedofilní soudruh jim jaksi přebývá. Libuše Koutná s ním natočí tv film a boř tím tabu, že v socialistické zemi nemůže vzniknout počin na háklivé téma. Ačkoliv má tento televizní film už svůj věk, jeho téma je stále varovné. Veronika bezmezně miluje snad všechna zvířata na světě, a i když její rodina její často až ochranitelské aktivity toleruje, jen její brácha občas proti tomu vyjede, tak ani v nejmenším netuší, jak na svou lásku ke zvířatům může doplatit. Neznámý muž s milým vystupováním jí slíbí štěňátko, ale ona pod svojí naivitou nevidí jeho nekalý úmysl ji zneužít. Film nemá formu depresivního pojetí, nýbrž formu rodinného filmu s řadou úsměvných scén. Tahounem je kdysi populární Míša Kudláčková, která brilantně a uvěřitelně zvládla všechny herecké polohy. Velmi důstojným protihráčem jí byl úchylný Karel Augusta. Společné scény s nimi byly asi tím nejsilnějším a jen je škoda, že jich nebylo víc. Přesto je i přes stáří tohoto povedeného televizního filmu téma pedofilů snad ještě aktuálnější než v době svého vzniku. Zkušená Libuše Koutná zvolila k tomuto nepříjemnému tématu dobrý přístup za přispění vynikajícího hereckého obsazení. 80% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh, který by měl vychovávat. Veronika (Michaela Kudláčková) nenechala žádného psa bez povšimnutí. A to se jí málem vymstilo. Karel Augusta zase v roli padoucha. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice coby asi dvanáctileté děcko jsem tehdy na výletě v Praze viděl, jak natáčejí krádež psa před samoobsluhou na Pohořelci, tudíž mám k tomuto televiznímu filmu zvláštní vztah, ale celkově se mi moc nelíbil tehdy a nelíbí ani dnes Kudláčková hraje svou stále stejnou uječenou nánu, a tady je nána ještě větší, až je člověku líto toho jejího bráchy, který to za ni vždycky uhladí. Proto nechápu katarzi - sice se nakonec holce naštěstí nic nestalo, ale vzala si z toho skutečně ponaučení, nebo bude pořád blbnout? (Jinak ten úvod se zvířaty mi přišel jako opajcnutý z tehdy populárních Durrelových knížek). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak si tu svoji ségru třeba nalož do octa !! Ten máte taky od nás půjčenej.." ;) Koutná zase točila na houpačce, ovšem to samotné finále činí z tohohle zdviženého prstu velmi slušnou záležitost.. Augusta s Kudláčkovou ovšem hrají jako o život.. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Postupem času musím opět zvýšit. Perfektní psychologie tohoto dětského filmu je zaměřena nejen na výchovu nerozumných dětí, ale hlavně k probuzení zaslepených rodičů. Augusta v roli slizkého úchyla je prostě dokonalý. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Docela mi je líto, že po revoluci to šlo s rodinnými filmy z kopce, jak v kinech, tak v televizi. Co na tom, že šlo vesměs o předvídatelné moralitky či snímky s příkladnými charaktery. Právě cit vtělit se do dětské duše, vést herce a mít čuch na talenty povyšuje i sebehloupější příběh na příjemnou podívanou, hlavně na ranní probuzení. Veronika sice nepatří mezi špičku, ale díky živelné Kudláčkové, neotřelé tématice i snaze vykreslit hrdinku ne zrovna jako sympaťačku jde o dobrý průměr, který v závěru může pro děti hraničit s thrillerem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Poučení nemusí být nutně jenom pohádkách, ale může se klidně objevit i ve zcela obyčejném dětském příběhu nebo filmu pro mládež. Ovšem, tahle malá holka by zasloužila taky pár přes zadek. S láskou ke zvířatům by se to neměl zase tak moc přehánět. Michaela Kudláčková byla zvláštní a nezapomenutelné dítě. Působila tady naprosto bezprostředně a i praštěně. Janžurová si opět zahrála s Brabcem manžele. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Michaela Kudláčková byla asi největší dětskou holčičí hvězdou, její bezprostřednost je nádherná a podobně jako v pozdějším filmu Poslední propadne peklu je naprosto přirozená. Veronika je její první filmovou rolí před kamerou a že by bylo poznat nějakou trému nebo nerozhodnost, to ani omylem! Vyrovná se s přehledem svým filmovým rodičům Ivě Janžurové a Vladimíru Brabcovi, řekl bych, že je i přehraje. Jejího bratra si zahrál Boleslav Skalski, známý asi nejvíce z Chalupářů jako synek cigána Ferka. Sousedem byl Tomáš Šimek, syn režisérky Věry Plívové-Šimkové. Zajímavou roli si střihl Karel Augusta, který Niku lákal v noci do háječku, aby jí ukázal ježky :). Vždycky, když se jí snažil osahávat nebo slibovat pejska, tak hrála taková pohodová a poťouchlá melodie, že jsem se musel chlámat! :D. Petr Skoumal se docela odvázal a jeho hudba je dost rozmanitá, ke konci dokonce i akční. Libuše Koutná natočila nenáročnou humornou televizní hru o malé milovnici zvířat a o tom, že cizím lidem by neměla důvěřovat. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Uvidíte protivnou rozmazlenou Veroniku v dost hloupém trochu křečovitém filmu. Chcete to? Za zmínku stojí dětští herci ze slavných rodin: 13letý Tomáš Šimek (Tomáš, žije s babičkou) a 14letý Boleslav Skalski (Martin, žije s rodiči). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sobecká, ale naivní holčička si dělá co chce, navíc její hlouposti odnáší často starší bratr. Měli jsme až moc času na to, začít ji nemít rádi, ovšem osud, který kolem ní kroužil, jsem jí samozřejmě stejně nepřál. Varovné stále, přestože v dnešní době tyto aktivity často nepřesahují rámec internetu. Každopádně stopáž mohla být o dost zbytečné vaty kratší. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Loztomilý... Kudláčková velký talent přirozené kouzlo 😍...Nika co si každého ochočí včetně žvížátek... Věrohodný dětský dialogy... "Soudružka mě okřikla a ona utekla, tedy užovka utekla..." "Tak vaše žákovské knížky. Ale tati, přece si nebudeš kazit víkend"... ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Takový jsou vždycky hodný, laskavý a lákaj takový důvěřivý hlupáčky..." Svou výchovnou roli by snad tento milý dětský film mohl plnit i dnes po víc jak 40 letech od svého vzniku. A snad by mohl zaujmout i kvůli kouzelné Michaele Kudláčkové v roli nepolepšitelné Veroniky, prostě Niky. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zivelna Misa Kudlackova v dobre udelanem, edukaticnim filmu pro deti. Aneb nechodte v noci do lesa za hodnymi strycky. Obzvlast pokud jste 10leta holka....zdalo se mi, ze jsem na zacatku zahledl i Moniku Kvasnickovou??? ()

Reklama

Reklama