Reklama

Reklama

Herkules a Minotaurovo bludiště

(TV film)
  • Česko Herkules v Minotaurově labyrintu (více)

Obsahy(1)

V tomto filmu se s Herculem setkáváme v době, kdy se již zdá, že všechny příšery na světě byly vyhubeny. Z Hercula se stal rolník, starající se o svou rodinu a vzpomínající na staré časy plné dobrodružství. Jednoho dne Hercula navštíví starý přítel Iolaos a spolu se vydávají do Alturie, aby přemohli bájného minotaura. (Stegr)

Recenze (61)

Antal89 

všechny recenze uživatele

Osobně tent ofilm hodnotím asi jako nejhorší z celé "herculesovské" série. Zápletka je sice dobrá, ale divák je při sledování zcela zklamán neustálým time-breakem, kdy Hercules a Iolaos se neustále vracejí k dějům, které se staly v předchozích filmech a které zabírají prakticky víc než třetinu celého filmu. Samotnému Minotaurovi je zde věnováno minimum času a vůbec není objasněno, proč se dostal do této nezáviděníhodné situace božského vydědence. Já osobně navíc nechápu, že titul nese název Minotaurovo bludiště vzhledem k tomu, že jediné, co ve filmu vidíme je uzavřená jeskyně, ve které má Minotaur nachystané kukly pro své oběti, ze kterých chce udělat své vojsko pro Olympanům. Film ode mne proto dostává i přes to všechno pouze jednu jedinou hvězdičku za nápad a výpravu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Herkules a Minotaurovo bludiště by byl výborným TV filmem a mohl patřit mezi ty nejlepší z pětice filmů, kdyby scenáristé nebyli líní a trochu si pohráli s příběhem. Bohužel se tak nestalo a značná část tohoto ani ne hodinu a půl dlouhého filmu je sestřihem předchozích dílů. Závěr je však výborný a maska Minotaura je luxusní. Je tu však ještě jedna velká BOTA. Nechápu, jak je možné, že Iolaos mohl vyprávět, jak zažil boj s Amazonkami, když se vlastně ani nestal a jediný, kdo si ho má pamatovat je Herkules. Jak už jsem psal - scenáristé jsou v tomto případě líní lemplové. ()

Reklama

Camel91 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější hrdina z dětství, ten díl považuji za nejslabší z celé série, ikdyž se mi líbí hlavní soupeř, Minotaurus je zobrazený celkem děsivě a škoda že nedostal víc prostoru a furt nám předhazovali nějaký Flashbacky. Kevin Sorbo pro mě navždy zůstane jediným Herkulem kinematografie, všechna čest Rockovi. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát, když jsem byl ještě mladší, mě štvalo, že hlavní bitka mezi záporákem a Herkulem je až příliš krátká. Nechápu to dneška, proč vznikl tento samostatný film a ještě v názvu Minotaurus, když s ním byl hotov za pár minut. Obzvlášť, když to podle legendy byl jeho bratr. Je to obrovská škoda. Lepší mohla být i postava Minotauruse. Snad se ještě naskytne příležitost k natočení remake, byť za cenu, že by to bylo bez Sorba. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, už jsem viděl pár lepších dílů a zrovna od tohohle jsem dost čekal. Minotaurus je moje oblíbená mýtická postava a ačkoliv vypadá trochu jako loutka, s jeho ztvárněním jsem spokojen. Akorát ho nemuseli zabíjet... Scény v bludišti jsou i dost napínavé. Bohužel, Hercules vzpomíná půlku filmu na staré časy, což mě celkem naštvalo. Anthony Quin jako Zeus je výborný. zas tak moc to nenudí, 60%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Podle legend se Herkules nikdy do Minotaurova bludiště nepodíval, protože Minotaura zabil rek Théseus. (Darth Revan)

Reklama

Reklama