Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (353)

Terva 

všechny recenze uživatele

Včela vždycky v čele............ Ke zrodu Pana Včelky došlo náhodou, během přátelské večeře Jerryho Seinfelda se zakladatelem Studia DreamWorks Stevenem Spielbergem, na níž Seinfeld plácnul, že by rád natočil film o včelách. "Vždycky mi přišlo úžasné, že obyčejní brouci dokážou vyrábět tak úžasnou věc, jakou je med," říká Seinfeld. "Nikdy mě ale nenapadlo, že si se Stevenem a Jeffreym Katzenbergem (spoluvlastník DreamWorks) tak rychle plácneme ve chvíli, kdy jim dám pouhý název bez příběhu." Když si uvědomil, že lidstvo parazituje na včelí práci, měl hotovou kostru, na kterou už prý snadno nabaloval jednotlivé situace a gagy, jimiž se Pan Včelka přímo hemží. Ostatně ho stvořil talentovaný komik. Zdá se, že Mája dostala skvělého bratříčka. Scénář : Spike Feresten, Barry Marder, Andy Robin a Jerry Seinfeld. Hudba : Rupert Gregson-Williams. LOGICKÁ CHYBA - Když Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat aby to auto dohonil. Když Barry letí v letadle zpět do NY, tak mu přiletí na pomoc jeho kamarádi z úlu. Letadlo letí rychleji než auto, tak jak to, že auto tak tak nedohoní a letadlo ano? CITÁT - Páni, tolik bzučení kvůli pár dnům učení. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Sem tam se vtípek poved a vzhledem k tomu, že Nova měla včelí nedělní odpoledne a předchozí Cena medu (starší český film, totálně zprasený) byla ještě větší nuda, i když jsem to naštěstí neviděla celé, tak tohle ještě šlo. Ale v rámci animáků horší průměr. Malé děti by to mohlo dost poznamenat, kdyby tomu snad věřily. :-) ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Další nuda by Dreamworks, ve které se sice Seinfeld snaží seč může, ale cenzura "pro malé diváky" jeho pokusy o ostrovtip sráží do umolousaného průměru, kdy je půlka vtipů úsměvná, druhá zoufale trapná a na geniální bránicolechtač už holt nezbývá místo. Příběhově jde jen o další klišé plné poučení a ani ta animace není bůhví co. 5/10. P.S.: Beware - Renée Zellweger dokáže být otravná i jako animovaná postavička. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Takovou medovou jízdu New York jestě nezažil. Jednoznačně jeden z nejlepších animáků poslední doby, hlavně díky námětu, který nabízí mnoho příležitostí k humorným situacím, jež autoři bohatě využívají. Navrch jde o geniální sociální sondu do moderní doby, pro jejíž ocenění je ale třeba znalost amerických reálií a originálního znění, jehož téměř britská ironie a zlehčovaný americký patos vykouzlí (spolu s výbornými hlasy, poctivou hudbou a s poměrně zdařilou animací) skvělou zábavu na nedělní odpoledne. Nezapomenutelné scény jsou Larry King, přistání jumba, Italian Vogue, Ray Liotta, atd atd. Nominaci na Zlatý Globus si Bee Movie zasloužil. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si myslel, že ma čaká nadpriemerná komédia. Seinfeldov humor mi vyhovoval, včelí i ľudský svet bol pestrofarebný a lákavý, dokonca mi až tak nevadila ani tá hrubá animácia. Zvrat k nižšiemu hodnoteniu som čakal keď sa včielka zoznámil s kvetinárkou, no i tu to Seinfeld scenáristicky zvládol. Potom ale prišiel súdny spor a násilné moralizovanie ako aj detinské správanie dospelých postáv posunuli Bee Movie len na priemernú ani nie detskú ani nie dospelácku komédiu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Když včela zabodne žihadlo do těla savců nebo ptáků, už ho nedokáže vytáhnout a umírá, do těla hmyzu ovšem bodá bez následků. (Siriuss)
  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)
  • Známy spevák Sting si vo filme strihol cameo, keď hral samého seba. (ČSFD)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama