Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojdielny koprodukčný slovensko-nemecký televízny film zo života mladých hokejistov v nemeckých kluboch. Film je dramatickou sondou do zákulisia športu a medziľudských vzťahov poznačených túžbou dosiahnuť úspech za každu cenu. Scenárista a zároveň režisér Dieter Wedel obsadil do hlavnej úlohy poľskú filmovú hviezdu Daniela Olbrychského, no popri ňom uvidíme aj našich známych hercov Vladimíra Müllera a Vladimíra Kratinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu solidní kousek z prostředí německé hokejové ligy.V.Kratina jako hokejista s pověstí zabijáka který nemá s nikým slitování a je v klubu jen na černou práci.Film rozdělený na 2 díly sem zhltl jak malinu a musím uznat že se jedná opravdu o parádní podívanou:-)!!! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film o nemeckom hokeji je na dnešný deň celkom dobrá trefa. Dokonca so slovenskou účasťou a nečakane aj s vychyteným poľským hercom Danielom Olbrychskim. Na filme som nenašiel žiadnu chybu, hokejové scény sú veľmi fajn, len som očakával, že ma príbeh chytí trochu skôr ako v druhej polovici prvej časti. – V druhej časti príchodom Vlada Müllera ako despotického trénera naberá film ešte dôraznejší násilnícky náboj a hokej potom už vyzerá skôr ako box. –––– Včera bol jednoducho lepší ako ty. Treba vedieť aj prehrávať. –––– Počúvaj, čo to máš? Čo to berieš? – Vitamíny. –––– Prosíme divákov, aby nehádzali na ľadovú plochu nijaké predmety, lebo tým ohrozujú aj zdravie vlastných hráčov. –––– A ešte si zapamätaj, že na svete sú dva druhy ľudí: Tí, čo bijú, a tí, čo sú bití. A diváci sa chcú stotožňovať s tými, čo bijú, a nie s tými druhými! ()

Reklama

poet 

všechny recenze uživatele

Hokejový film mapujúci osudy nielen hráčov ale aj manažérských zákulisných ktoré sú na pozadí. Pochopiteľne výborný Vlado Muller, ktorý v konkurencii nemeckých hercov obstál viac ako dobre...... ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi zajímavý snímek, navíc s československými herci, kteří rozhodně byli vidět. Jen bych doplnil, že v rolích hokejistů se objevili hráči Děčína, Mladé Boleslavi a Prahy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě na snímku zaujalo kromě československé účasti je 24letý přitažlivý Thomas Heinze (syn předsedy klubu Robert Reidlinger). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v létě roku 1986 na zimních stadionech v Mladé Boleslavi a Děčíně. Zahrála si v něm i celá řada místních hokejistů. V jednom ze záběrů se ukáže v rozhovoru s Vladimírem Kratinou i otec současného reprezentanta Romana Červenky, který v té době působil v klubu AŠ Mladá Boleslav. (Ludja)
  • Na zimním stadionu v Mladé Boleslavi si němečtí filmaři upravili interiér. Na východní tribuně (u hlavního vchodu) vybourali zeď a udělali dveře, kterými herci ve filmu vstupovali do kanceláře manažera klubu. Po skončení natáčení zeď uvedli do původního stavu. (Ludja)
  • Na filme spolupracoval aj bývalý hokejista Jozef Golonka. V záverečných titulkoch je uvedený v časti odborná spolupráca. (Autogram)

Reklama

Reklama