Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné chaloupce žila maminka (J. Bohdalová), tatínek (J. Somr) a Honza (P. Nárožný), který se celý svůj život jen válel na peci. Jednou se otec dozvěděl, že drak Kvadrát chce, aby mu všichni králové poslali své dcery, aby si je mohl vzít za manželky. A protože se Honzův tatínek přece také jmenuje Král – poslal syna k drakovi, aby se za něj „provdal“. Na cestě se Honza potkává s bytostmi z pohádek, kterým pomůže a ony pak, jak už to bývá, na oplátku pomohou jemu, když se pustí do boje s drakem Kvadrátem, který vězní ve sluji čtyři princezny… (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

xpaja 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší česká pohádka. U žádné jiné sem se, od začátku do konce, tak nebavil. Skvělý scénář i herecké obsazení v čele s P. Nárožným. A ty kulisy, to opravdu nemělo chybu. Nejlepší na tom je, že se pohádka vůbec nebere vážně. Spíš je to hodně ulítlá parodie na pohádky. Už jen ty jména některých postav jsou nezapomenutelná a některé hlášky jsou takřka legendární viz. komentář - keoma26. Možná mi trošku vadí některé písničky, ale to už bych chtěl asi moc. Dávám --- == 80% == --- . ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to hodnotit... Chvílemi sype Nárožný z rukávu jednu hlášku za druhou a v kontrastu s tím závodí s drakem na komunistickém vysavači, pak s ním závodí v F1 po boku Mensela, Senny a kdo ví koho ještě + trapné písničky... Do toho obrovská koncentrace známých herců a hereček, ale zase na stranu druhou strašné zatahování ,,moderna,, do pohádky.. Prostě jsou tu skvělé věci co velmi pobaví a pak kupa trapnosti... Silnější 2z5 ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Honza se na peci pěkně prospal, aby byl vyspinkaný do růžova, až pošupačí k drakovi Kvadrátovi jako jeho nevěsta, konec konců, jmenují se Královi, tak je stejně dobrým adeptem na svatbu, jako kdejaká nanicovatá princezna. Strašlivého čtyřhlavého draka, předbíhám ději a spoileruji, hraje Krampol, a pak, že nikdo není dokonalý. Drak tedy, jak to tak v pohádce bývá, s Honzou prohraje, ale s grácií. Jeho čtyři rozmazlené manželky si rozeberou více méně náhodně se vyskytnuvší samečci libovolného druhu, co se vyskytli ve špatnou dobu na špatném místě (kdo jen hrál prince Banejo?). A po dobře vykonaném týrání zvířat se všichni sešli na gálbík v hospodě, kterou vede Červená Stella, paráda. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Viz komentář 6thSun , jinak o 7 let starší paní Bohdalová a o 4 roky starší pan Somr hrají rodiče Honzovi - panu Nárožnému , už to trochu svědčí o tom , o co se tvůrci v tomhle velice  legračním dílku snažili...Další má oblíbená tripová záležitost z 80. Jo a Ljuba Krbová byla svého času opravdu "luxusní roštěnka" , to mohu říct. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Celá pohádka vypadá spíše jako scénka z Malého televizního kabaretu, kdy se všichni aktéři rozhodli nějakou pohádku poplést k totální absurdnosti. Koneckonců, jsou tu samé známé tváře z pořadů či seriálů pro děti. A je to znát, když se na pohádce podílí lidé, kteří by se pro dětský úsměv rozkrájeli. Definitivním trumfem, který musel poslat k zemi už úplně každého, pak byl souboj s drakem na souši. Jedinou slabinou jsou některé nadbytečné scény (z Honzova domova), kde se vlastně jen komentuje, co jsme právě viděli. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • V chalupě rodičů Honzy (Petr Nárožný) mají televizi, ve které běží závody Formule 1. (M.B)
  • V pohádce vystupuje drak Kvadrát, který není vidět, ale jen slyšet a namluvil ho Jiří Krampol. (M.B)

Reklama

Reklama