Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné chaloupce žila maminka (J. Bohdalová), tatínek (J. Somr) a Honza (P. Nárožný), který se celý svůj život jen válel na peci. Jednou se otec dozvěděl, že drak Kvadrát chce, aby mu všichni králové poslali své dcery, aby si je mohl vzít za manželky. A protože se Honzův tatínek přece také jmenuje Král – poslal syna k drakovi, aby se za něj „provdal“. Na cestě se Honza potkává s bytostmi z pohádek, kterým pomůže a ony pak, jak už to bývá, na oplátku pomohou jemu, když se pustí do boje s drakem Kvadrátem, který vězní ve sluji čtyři princezny… (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je pro zhulence jak dělaná. Mít v sobě pořádnej matroš, byl by to pro mně v podstatě Matrix jak vyšitej. Scénárista měl asi vycházky z uzavřenýho oddělení, je dobře, že je využil k práci. Bohužel zhruba ve třetině se na scéně objeví Dáda Patrasojc v ultratěsným oranžovým trikotu, pod který si zapomněla vzít práskačku. A tím pádem zbytek pohádky ukradla pro sebe. Teda pro svoje vemínka, který se od Vrchního prchniho vůbec nezměnily, gravitace nefunguje, a v některých scénách je jí očividně zima. Takže vůbec nevím, jak to dopadlo (vemínka), o čem to bylo (vemínka), ani kdo s kym a proč (vemínka). Jsem rád, že ten trikot nedali Jiřině Bohdalový, nebo Ivaně Andrlový, protože v prvnim případě je jasný, že by to měl Zeman na ploše v kompu, v tom druhym případě by to byl trikot na žehlicím prkně. Každopádně pro vemínkáře doporučuju. I když vono je to vlastně pro děti. Je mi úplně jasný, že když ji ten Felix Slováčků uviděl, ztuhnul mu kládynet a musel jí nabídnout místo ve svym sextetu. Jen nevim na co ji uhnal, protože byl vodjakživa hnusnej skřet. Zřejmě na knížky (vkladní). https://www.youtube.com/watch?v=0omhtZCXZIY - vemínka začínají zhruba v čase 26:53 a 42 seKund. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavná pohádka s pěknými písničkami. Herci se museli opravdu vyřádit, protože co tady přédváděli, to se v jiných pohádkách hned tak nevidí. Už jenom samotný Honza je hodně komická figurka, ale byl charakter. Všem pomohl a draka Kvadráta přemohl a to se s ním musel utkat v nelehkých úkolech. Poslední mě vážně dostal. Honza závodil s drakem ve Formuli 1 a všechno jim to komentoval sportovní komentátor Robert Bakalář. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Honzu hraje Petr Nárožný. Princové Bajaja, Banene a Banejo zakletý v žalud . Vodník Josef Dvořák to sedí. Mařenka je na Vyšperu = Vysoká škola pernikářská. Ježikůže Andrlová neboli princezna Kardanka. Princezny Zubejda, Obejda, Prebenda a Treperenda Buď berete dobrý nebo neberete dobrý. Já jsem z chudého království, že jsme kolikrát ani na žoldnéře neměli. Pivo jenom k jídlu. Dost blbost, už jen na jménech se vyřádili Bohužel Robert Bakalář nás již bohužel opustil ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Jak to dopadlo, vodvedli mě?“ Ráža, celý realizační tým a všichni herci se v této pohádce slušně utrhli ze řetězu. Pohádka má vtip, je moderní, převrací pohádková klišé naruby, scénář je naplněn hláškami, prostě téhle studiové pohádce chyběl pouhý ždibíček, aby dosáhla kultovního statusu. Nárožný, Somr a Bohdalová to rozjedou ve velkém stylu, krásně hrají a krásně si nahrávají na frky. Když ale Honza dorazí k drakovi, děj trochu poleví a nevím proč se stočí k romantice, což mi ke zbytku příběhu vůbec nesedělo. Také Molavcové zpěv neslyším vůbec rád. Vlastně ani trampoty Somr a Bohdalové se slepicí mě nebavily. Přesto je to pohádka vynikající, zábavná a velmi, velmi nezvyklá. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

"jsme chudí jako kostelní myš ... a ještě hůř, i ta kostelní myš si sem tam něco nakrade, ale my jsme ke všemu poctiví - poctiví? tak to já si jdu zase lehnout":-)) a homosexuální podtón celé Honzovy mise (včetně růžové světnice) už jen dobarvuje politickou podvratnost celé pohádky;-) "drak Kvadrát má 4 ženy ... on má vlastně všechno 4krát";-) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • V pohádce vystupuje drak Kvadrát, který není vidět, ale jen slyšet a namluvil ho Jiří Krampol. (M.B)
  • V rádiu se vysílá reportáž, kterou komentuje sportovní reportér Antonín Pečenka. (M.B)

Reklama

Reklama